زهرا نصیری

به گزارش پایگاه خبری ربیع، داستان فیلم تابستان برفی حکایت یک کودک سندرم‌ دان است که پدر و مادر خود را از دست داده است با ترک  نزدیکان ، این کودک شبانه از محل بهزیستی فرار و به یک خانواده پناه می‌آورد که بلوغ عاطفی در این فیلم بسیار زیاد بوده و نشان می دهد که کودکان دارای سندرم چقدر باهوش و با محبت هستند و می توانند کار های خوبی انجام دهند.

ستایش ساسانی نژاد، کارگردان سینما که به تازگی فیلم تابستان برفی را در اصفهان درحال اکران دارد در گفتگو با ربیع  درباره علت نامگذاری این فیلم به نام« تابستان برفی» گفت: معتقدم شاید تابستان گرم باشد اما رفتار ما آدم‌ها موجب تغییر و سردی می‌شود و نام فیلم هم برگرفته از همین رفتارهای سرد و قدرنشناسی خانواده‌ای بابت داشتن یک کودک خاص بود که سراسر برکت به همراه داشت.

وی افرود:فیلمنامه این داستان دوسال گذشته توسط پیمان عباسی نوشته و پس از یک نگارش در تیرماه جاری فیلم برداری شد.

ساسانی‌نژاد ، با اشاره به آغاز اکران فیلم تابستان برفی در اصفهان گفت: داستان این فیلم از یک کودک سندرم‌ دان است که پدر و مادر خود را از دست داده و در حال حاضر با خواهر و شوهرخواهر خود زندگی می‌کند. خواهر و شوهرخواهر این کودک به یکباره تصمیم به مهاجرت از ایران می‌گیرند و کودک را به بهزیستی می‌سپارند که این کودک از محل بهزیستی شبانه فرار و به یک خانواده پناه می‌آورد.

وی هدف از ساخت این فیلم را درک بیشتر جامعه از این افراد و تفاوت‌های آنها با سایر افراد جامعه عنوان کرد و افزود: ساخت فیلم در ژانر اجتماعی توجه به اینکه یک مشکل جامعه را مطرح می‌کند، نیازمند حمایت مالی و معنوی سازمان های مسئول است.

کارگردان و نویسنده فیلم سینمایی « تابستان برفی» بازیگران اصلی این فیلم را فرج الله گل سفیدی، روناک پوریادگار و فریبا طالبی عنوان کرد و گفت: سایر بازیگران این فیلم سینمایی از بازیگران عرصه تئاتر و سید هادی مجیدی در نقش« سامی» کودک سندرم دان است.

وی محل فیلمبرداری را اصفهان عنوان کرد و بیان داشت: برای پیدا کرد نقش« سامی » به چهار کلان شهر مراجعه کردم و در نهایت سید هادی مجیدی را با توجه به اینکه به نقش نزدیک‌تر بود، انتخاب کردم.البته حدود یکماه با این کودک در ارتباط نزدیک بودم تا او را برای فیلمبرداری و کار در فیلم آماده کردم.

ساسانی‌نژاد با اشاره به اینکه پرداختن به ژانر کودک سندرم دان یکی از علاقه‌مندی‌های من بود،اضافه کرد: این فیلم در جشنواره« هنر و تجربه» شرکت و رتبه بسیار خوبی گرفته و در آینده نیز در جشنواره‌های مختلف از جمله جشنواره کودک شرکت خواهد کرد.البته اکران هایی را نیز در کاشان و دیگر استان ها نیز خواهیم داشت

کارگردان و نویسنده فیلم سینمایی « تابستان برفی» بیان داشت: ازهیچ ارگانی کمک مالی برای ساخت این فیلم نکرده ام در صورتی که موضوعات اجتماعی نیاز به حمایت از سوی برخی دستگاه‌های اجرایی متولی دارد.

ارگان‌های دولتی از فیلم های اجتماعی حمایت کنند

حسن اکلیلی بازیگر تئاتر، تلویزیون و سینما نیزدر مورد نقش حمایتی ارگان‌های دولتی از ساخت فیلم افزود: متاسفانه دستگاه‌های دولتی درموفقیت یک کار شریک هستند، درصورتی که آنها برای نشان دادن مشکلات خود و پیام مخاطب نیاز به فیلم سازی و حمایت از فعالان این عرصه دارند.

این هنرمند اصفهانی گفت: ما بیش از هزار کودک کار داریم که بچه‌های بسیار زیبا و با انگیزه هستند که می‌توان با آنها فیلم ساخت و مشکلات زندگی آنها را مطرح، بر طرف و به آنها انگیزه رفع مشکلات داد.

وی درمورد فیلم سینمایی تابستان برفی گفت:از نظر من این کار قابل قبول و عالی بود زیرا از تولید فیلم در کشور با خبر هستم و معتقدم برای یک زن که نخستین بار فیلم‌سازی می‌کند و امکانات مالی و پشتیبانی چندانی ندارد واقعا کار ارزنده ای است.

اکلیلی تصریح کرد:این فیلم بدون ادعا و اغراق ساخت خوبی داشت و اگر اولین کار کارگردان این فیلم باشد قطعا به آینده کاری ایشان می‌توان برای ساخت فیلم‌های بهتر امیدوار بود، ضمن اینکه فیلم ایشان یک کار دلی و یک سرمایه‌گذاری روحی، معنوی و فرهنگی است.

 وی در مورد پرداختن به موضوعات مبتلا به جامعه بیان داشت: ما در کشور انواع بیماری‌های مختلف با افراد متفاوت با سنین مختلف داریم که شاید ساخت این سبک فیلم‌ها و پرداختن به زندگی آنها موجب تبلیغ،اثرگذاری و پرداختن به مشکلات آنها شود.همانطور که قهرمان قصه این فیلم یک کودک سندرم دان بود که افراد را به هم متصل کرد.

زهرا نصیری