به گزارش پایگاه خبری ربیع، در ایام شهادت بانوی دو عالم حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها هستیم شهادت این الگوی انسانیت کامل را تسلیت و تعزیت عرض نموده، از درگاه ایزد متعال می خواهیم ما را در شناخت و فهم معارف اهل بیت عصمت و طهارت و عمل به آن در ابعاد مختلف زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی موفق بدارد. اکنون بیش از ۱۴ قرن از شهادت بانوی بزرگ اسلام می گذرد در دوران پس از شهادت، پیرامون شخصیت وجودی و مقام معنوی حضرت فاطمۀ زهرا (س) کتاب ها و مقالات بسیار زیادی نگاشته  و سخن های فراوانی بیان شده است، اما اگر دههاهزار برابر آن نیز از قلمرو ذهن و اندیشۀ بشر به رشته تحریر درآید و صورت گفتار یا نوشتار پذیرد، بسان قطره ای خواهد بود که از اقیانوس بی کرانۀ فضیلت های حضرتش دریافت شده است. در آسمان معرفت حضرت زهرا (س)، برترین اندیشه های بشری، حیران و تیز پروازترین عقل ها، سرگردان اند. لذا شکی نیست که برای دست یابی به ساحل دریای معرفت او باید به سراغ قرآن کریم و احادیث معصومان (ع) رفت.

آری، ابعاد شخصیت والای حضرت زهرا (س) آنقدرگسترده و وسیع است که تنها در سایۀ تأمل و ژرف اندیشی می توان به جوانب گسترده آن حضرت پی برد. مطالعه و تحقیق پیرامون محورهای معنوی و الاهی، علم و دانش و مبارزات سیاسی و اجتماعی آن حضرت و… ما را در رسیدن به مقصود یاری می دهد.

آیاتی از قرآن کریم در شأن اهل‏ بیت(ع) نازل شده است، که حضرت صدّیقه زهرا(س) نیز یکی از آن پنج نور پاک است؛ مانند آیۀ تطهیر.

برخی از ویژگی های بارز اخلاقی و انسانی بانوی بانوان -به شهادت کتب مختلف شیعه و سنی- بدین شرح است:

  1. پارسایی و قناعت به ثروتی اندک و امکاناتی ناچیز، در عین امکان بهره مندی از بالاترین امکانات،
  2. انفاق و ایثار فراوان در اشیای مورد علاقه و نیاز خویش،
  3. عبادت خالصانه و نیایش به درگاه باری تعالی،
  4. تبلور حیا و عفت،
  5. الگوی کامل پوشش و حجاب اسلامی،
  6. علم و دانش گسترده سیده زنان عالم که گوشه ای از آن آگاهی بر محتوای کتاب شریف “مصحف فاطمه” است.
  7. مبارزات سیاسی و اجتماعی ایشان بعد از رحلت پیامبر (ص) در پاسداری از مقام ولایت حضرت علی (ع) که نقطه اوج مبارزاتی آنحضرت محسوب می گردد.

اعتقاد داریم و مسلم می دانیم که امامت حلقه اتصال نبوت است. پیامبر جانشین و امام بعد از خود را  در مناسبت های مختلف و به فرمان خدای متعال معرفی می فرمودند. اما بعد از رحلت جانگداز پیامبر امامت و وصایای پیامبر را کنار گذاشتند. دختر پیامبر برای تبیین موضوع مهم امامت تلاش فراوان نمود. گریه ها و ندبه های این بانوی بهشتی بالاترین فریاد و دفاع از مقام امامت بود. از مهم ترین و بارزترین قله های زندگی بانوی بزرگ اسلام حضرت فاطمه زهرا(س) دفاع ایشان از حریم ولایت امیرمومنان علی(ع) و خطبه فدکیه آن حضرت است. که سرانجام آن حضرت در راه دفاع از ولایت مجروح شده، نوزادش محسن(ع) را سقط کرده و به شهادت رسید.

یکی از ضروری ترین عرصه هایی که در آن بایستی به فاطمه زهرا (س) اقتدا نمود، عرصۀ دفاع از حریم امامت و ولایت است؛ چرا که او در دورۀ کوتاه زندگانی خویش پس از هجران رسول خدا(ص) زیباترین جلوه پاسداری از حریم ولایت را به تصویر کشانید. فاطمه(س) مردم زمانه خویش را خوب می شناخت و می دانست آنان لیاقت عبرت پذیری از سخنان او و جسارت قیام به همراه او را ندارند، امّا می خواست برای آیندگان، ضلالت را رسوا، حقیقت را برملا و حجت را تمام نماید، چنان که فرمود: «من با کمال دقّت و معرفت شما را از گمراهی، خذلان و تیرگى که ظاهر و باطن شما را فرا گرفته است آگاه ساختم، ولی می دانم که خوارید و در چنگال زبونی گرفتار. یاری نکردن وجودتان را فرا گرفته و ابر بی وفایی بر قلوبتان سایه گسترده. چه کنم که دلم خون است و بازداشتن زبان شکایت از طاقت بیرون. می گویم برای اتمام حجت بر مردمان…».

فاطمه(س)، در قیام پر حماسه فرهنگی اش، لحظه ای از افشاگری و روشن گری های هدایت بخش خویش دست برنداشت تا به همۀ مسلمانان طول تاریخ بفهماند که سکوت در مقابل مهاجمان فرهنگی پذیرفتنی نیست. حضرت زهرا (س) در مقابل بدعت و تحریف اسلام، آرام ننشست،که برخاست، جوشید و خروشید، افشاگری نمود و روشنگری کرد؛ چرا که با الهام الاهی و تحدیث جبرئیل از آینده خبر داشت و می دانست این روشنگری ها، عاقبت دل های لایقی خواهد یافت و نقش بی نظیری را در به ثمر رسانی امامت و محقق سازی هدف خلقت ایفا خواهد نمود. وظیفه امروز ما اینست که با گستردگی سنگینی که دشمن در تهاجم فرهنگی فعال گردیده است تمام توانمان را در حفظ و ثبات دینی و فرهنگی دینی و ملی به کار گیریم و از طرفی فرهنگ ناب محمدی را که بلاشک ب  دل همه انسانها می نشیند تبلیغ کنیم و از مرحله تدافعی خارج و به تهاجم و عرضه فرهنگ اسلام بپردازیم و بدانیم که دلهای پاک عالم تشنه معارف و فرهنگ پاک مطابق با فطرت است و به یقین این فرهنگ پیروز خواهد بود.چرا که اکنون پس از ا۴۰۰ و اندی سال فرهنگ فاطمه زهرا سلام الله علیها زنده و پویاست.