به گزارش پایگاه خبری ربیع،  محققان دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی اصفهان، موفق به طراحی و ساخت دستگاه یو وی گان پورتابل با قابلیت حمل آسان شدند که با بهره ‌گیری از آن می‌توان کلیه سطوح و اجسام را از ویروس‌ها، باکتری‌ها و میکروارگانیزم‌های مضر پاکسازی کرد.

عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی اصفهان؛ در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار پایگاه خبری ربیع، با اشاره به ویژگی‌های ممتاز این دستگاه ضدعفونی کننده سبک و قابل حمل گفت: این دستگاه که مشخصات ظاهری آن مشابه با سشوارهای خانگی و حتی قابل طراحی با ابعاد بسیار کمتر است، با توان ۶ وات و امکان تغییر آن ساخته شده و از قابلیت تنظیم به توان‌های پایین‌تر نیز برخوردار می‌باشد.

مهدی کاروان ؛ افزود: دستگاه یو- وی گان پورتابل ساخته شده توسط محققان دانشگاه صنعتی اصفهان پس از مجاورت با سطح اجسام و بدون دخالت دست، به صورت هوشمند فعال می‌شود و با پرتودهی به اشیاء مقابل خود، اقدام به از بین بردن باکتری‌ها، ویروس‌ها و میکروارگانیزم‌های مضر می‌کند.

طراحی نسل دوم دستگاه یوی وی گان در دانشگاه صنعتی اصفهان

وی تصریح کرد: باطری قابل شارژ با عمر نسبتاً طولانی و امکان استفاده متعدد، وزن بسیارکم و سیستم هشداردهنده صوتی و نوری به هنگام فعال شدن پرتوهای فرابنفش ازدیگر ویژگی‌های دستگاه یو-وی گان پورتابل ضدعفونی کننده اجسام است.

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان؛ با بیان اینکه این دستگاه به راحتی توسط شارژرهای معمولی تلفن‌های همراه ۵ ولت و یا پورت USB تلویزیون و یا لپ تاپ قابل شارژ است، افزود: برخورداری از نمایشگر ظرفیت باقیمانده باطری، لنز تفرق نور یو-وی و بشقابک مقعر متمرکز کننده (منعطف با کاربرد) به منظور تغییرات در چگالی انرژی/توان تشعشع یافته به سطح، دیگر مشخصات ممتاز این دستگاه پرتابل است.

کاروان؛ با اشاره به همکاری دانشجویان و دانش‌آموختگانی از دانشگاه صنعتی اصفهان در انجام این پروژه، گفت:  این طرح درحال ثبت در اداره ثبت اختراعات و مالکیت معنوی است و با توجه به انجام آزمایش‌های پایانی به منظور تثبیت توان غیرفعال سازی ویروس‌ها و باکتری‌ها و همچنین ایمنی پرتودهی آن، در آینده نزدیک به طور انبوه تولید و عرضه خواهد شد.

تست های عملکردی و فنی دستگاه یو- وی گان خوب بوده است

وی تاکید کرد:تست های عملکردی این دستگاه و عملکرد های فنی این دستگاه خوب بوده است و هم اکنون سرمایه گذاران زیادی در این زمینه نیز اعلام حمایت کرده اند تا بتوانیم تولید انبوه این دستگاه را داشته باشیم .

وی ادامه داد: در حال حاضر مشغول انجام آزمایشات ایمنی این دستگاه هستیم تا بتوانیم اثرات  یو وی را برروی چشم  از بین ببریم و مشغول انجام اتست های تمرکز نور هستیم  تا بتوانیم عمل ضدعفونی بر روی ویوروس و باکتری را داشته باشیم .

کاروان با اشاره به اینکه نگرانی هایی که برای اثرات یو وی بر روی چشم دارد با استفاده از محافظ از بین خواهد رفت اما  برای عملکرد های این دستگاه بر روی ویوروس و باکتری بایستی  کشت های سلولی انجام شود .

عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی اصفهان؛ در ادامه به این مطلب اشاره داشت که در حال تست بر روی نسل دوم یو وی ها هستیم ، نسل دوم یو وی قابلیت هایش بعد از طراحی اولیه تغییر یافته و توان ان عوض شده است و ۴۰ درصد در هزینه ها کاهش داشته ایم.

انجام تست های انتی باکتریال تا چند روز آینده  

وی با اشاره به اینکه تا چند روز آینده تست های انتی باکتریال این دستگاه انجام می شود ادامه داد: پس از ان برای انجام آزمایشات دقیق تر به ازمایشگاه زیست فناوری ارسال می شود تا تمامی جوانب ان برای عملکرد بر روی ویروس بررسی شود .

وی بیان داشت: این مدل یوی وی با توان کمتر قابل حمل است و این نوع یو وی برای پوست ضرر انچنانی ندارد اما برای چشم بعضا ضررهایی دارد که به معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی متعهد شده ایم که تمامی مباحث این دستگاه مطابق استاندارد انجام شود .

کاروان در پایان از زحمات شبانه روزی ریاست دانشگاه صنعتی و مدیران و دانشجویان گروه مکانیک در ساخت این دستگاه قدردانی کرد .

خبرنگار:  زهرا نصیری