به گزارش پایگاه خبری ربیع، معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در گفتگو با ربیع در مورد گرایش نسل جوان به دخانیات و قلیان هشدار داد و گفت: یکی از مشکلات تهدید کننده سلامت جامعه افزایش گرایش به دخانیات، بهویژه قلیان است متأسفانه شاهد افزایش مصرف دخانیات در بین زنان و دختران جامعه هستیم که بهشدت سلامت جمعیت جامعه را به مخاطره میاندازند.
مهرداد زینلیان بر فرهنگسازی و افزایش آگاهی جامعه از مضرات دخانیات تأکید کرد و به این مسئله اشاره داشت باید با اماکنی که آزادانه اقدام به عرضه قلیان و دخانیات میکنند مثل قهوهخانهها برخورد شود. ما قانون منع عرضه دخانیات در اماکن عمومی داریم که طبق این قانون باید جلوی عرضه قلیان را در اماکن عمومی بگیریم.
وی ادامه داد: دستگاههای مسئول باید جلوی عرضه قلیان را گرفته و با کسانی که اقدام به گسترش فرهنگ استفاده از قلیان و دخانیان اقدام میکنند برخورد شود تا فرهنگ سلامتمحور را در جامعه و بهویژه در میان نسل جوان توسعه دهیم که مادران و پدران آینده هستند و اگر بخواهیم نسل آینده سالم باشند باید بر سلامت جوانان تأکید بیشتری داشته باشیم.
وی در مورد آلودگی هوای اصفهان و تاثیر آن بر سلامتی افراد گفت:امروز ازیکطرف با آلایندههای صنعتی مواجه هستیم که با واسطه گسترش روزافزون و بدون واسطه شهرکها و کارخانهها صنعتی پیرامون شهرهای بزرگ، آلودگیهای زیادی به هوای شهر اصفهان و اطراف وارد میکند و تهدیدکننده سلامت است، از طرف دیگر بهواسطه خشکسالیهای اخیر و خشکی رودخانه زایندهرود، کانونهای جدیدی برای تولید ریزگرد فراهم و باعث تشدید آلودگی هوا شده است، آلودگی هوا سلامت عموم جامعه بهویژه تهدیدی گروههای سنی پرخطر، مادران باردار و افراد سالخورده را تهدید میکند.
زینلیان تغذیه ناسالم را یکی دیگر از معضلاتی برشمرد که سلامت جامعه ما را تهدید میکند و تصریح کرد: تغذیه ناسالم عمدتاً ناشی از استفاده از غذاهای صنعتی و غیرطبیعی است. بنابراین همه بخشهای مسئول در حوزه تولید غذای سالم باید تلاش کنند مواد غذایی سالم تولید شود و به دست مصرفکنندگان برسد. علاوه بر قرار گرفتن غذای سالم در دسترس شهروندان، باید سطح آگاهی عمومی جامعه نیز افزایش یابد و با مضرات مصرف غذاهای غیرسالم آشنا شوند.
به گفته وی، وقتی غذای سالم در دسترس شهروندان قرار گیرد و درعینحال سطح آگاهی عمومی جامعه افزایش یابد و با مضرات مصرف غذاهای غیرسالم آشنا شوند، خودبهخود ترغیب به مصرف غذاهای سالم میشوند و مشکلات ناشی از رفتارهای بد تغذیهای مثل چاقی، اضافهوزن، بیماریهای قلبی عروقی، دیابت و سرطان کاهش مییابد.
زهرا نصیری