به گزارش پایگاه خبری ربیع، محمد رضا بیاناتی با اشاره به اینکه اجرای کلیه ضوابط و الزامات این تفاهم نامه برای ساختمانهایی که بعد از ۲۷ بهمن ۹۷ دستورالعمل ایمنی دریافت کنند اجباری است افزود تا زمان تدوین مقررات ملی مرتبط، ملاک و مبنای کار طراحی ، نظارت و اجرای سامانه های اطفا حریق ساختمانها این تفاهم نامه خواهد بود.
وی اظهار کرد: ضرورت و اهمیت حیاتی وجود سیستم های اطفا حریق در ساختمانها به خصوص با روند روبه گسترش بلند مرتبه سازی و همچنین نبود مقررات ملی مستقل در زمینه طراحی و اجرای سامانه های اطفا حریق تنظیم و تدوین آئین نامه ای جامع و فراگیربرای جلوگیری از بروز خسارت های مالی و جانی به شهروندان را بیش از پیش کرده بود.
بیاناتی تصریح کرد: سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی همدان با درک اهمیت و ضرورت این موضوع و با هدف ارایه خدمات بهتر به شهروندان پس از ساعتها فعالیت کارشناسی و برگزاری جلسات مشترک با کارشناسان سازمان نظام مهندسی ساختمان استان با در نظر گرفتن استانداردهای ملی و بین المللی، تفاهم نامه های قبلی و تجارب گدشته، تفاهم نامه فوق رابه منظور رعایت اصول فنی و اجرایی تاسیسات اطفا حریق در ساختمانها منعقد کرد.
وی با اشاره به طبقه بندی سیستم های اطفای حریق ساختمانها به دو سیستم خودکار و غیر خودکار گفت سیتم اطفای خودکارشامل اسپرینکلر( آب افشان) پایین زن، بالا زن و دیواری بدون دخالت عوامل انسانی و بطور مستقل فعال شده و حریق را کنترل یا اطفا می نماید و سیستم غیر خودکار شامل خاموش کننده های دستی، رایزر خشک، رایزر تر، رایزر ترکیبی و رایزر مشترک سیستمی است که توسط ساکنین، نیروهای آموزش دیده و یا آتش نشانان مورد استفاده قرار می گیرد.
رییس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی همدان الزام به وجود شبکه آب آتش نشانی شامل منبع آب، جعبه های آتش نشانی، لوله های آبرسانی ، شیرهای کنترل و متعلقات و…در ساختمانها را از جمله مفاد این تفاهم نامه عنوان کرد و افزود: برداشت از این شبکه تنها به منظور اطفا حریق مجاز بوده و هرگونه برداشت ممنوع است و اجرای مخازن آب به صورت مشترک تنها در صورت رعایت حداقل حجم آب آماده برای مصرف آتش نشانی بلامانع است.
وی با بیان اینکه نصب سیستم رایزر تر( هوزریل)برای تمام ساختمانها و رایزر خشک برای ساختمانهای مسکونی چهار سقف به بالا و غیر مسکونی سه سقف به بالا الزامی است افزود نصب اسپرینکلر(آب پاش) در پارکینگ ساختمانهای مسکونی با چهار سقف سازه ای به بالاو تمام فضای ساختمانهای با کاربری غیر مسکونی از دیگر الزامات این تفاهم نامه است. که برای ساختمانهای تا ۴۰۰متر زیر بنا در هر طبقه یک رایزر مرطوب شامل شلنگ و قرقره و یک رایزر خشک شامل شیر انشعاب و کوپلینگ تعبیه می گردد.
محمدرضا بیاناتی با اشاره به الزام نصب خاموش کننده های دستی برای حفاظت از ساختمانها و ساکنین آنها بدون در نظر گرفتن سایر سیستم های اطفا حریق گفت: در ساختمانهای مسکونی در هر واحد یک کپسول co2با وزن حداقل ۴ و در پارکینگ ها خاموش کننده پودر و گاز۶کیلویی به تعداد لازم متناسب با وسعت پارکینگ و تعداد استقرار ماشینها نصب گردد.
رییس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی همدان در پایان تاکید کرد به موجب این تفاهم نامه مسئولیت سرویس و نگهداری و اطمینان از عملکرد صحیح کلیه سیستم های اطفا حریق در حین بهره برداری به عهده مالک یا مالکین ، متصرفان ، بهره برداران، مدیر ساختمان یا نماینده قانونی وی می باشد.