به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از  ایسنا، حسن سپهر فر  افزود: تهیه نقشه‌های فرهنگی اصیل برای شناسایی مناطق و محلات قدیمی و مشهور ارومیه به نسل آینده، رونق این محلات و توسعه گردشگری کار مهمی است که نیازمند همکاری همه سازمان‌های مرتبط است.

وی با تاکید به پیشینه تاریخی شهر ارومیه تصریح کرد: این شهر تا دوره قاجار دارای ۷ محله قدیمی و سرشناس بود که اغلب محلات با توجه به شخصیت ها و چهره های مشهور محله و یا وجود یک حرفه خاص نامگذاری شده بودند.

معاون اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی، اهمیت شناخت نام‌های اصیل محلات ارومیه را در راستای تعریف هویت اصلی شهر ارومیه دانست و ادامه داد: این شهر در طول سال‌های گذشته شاهد حوادث مختلفی بوده و محله‌هایی همچون “یئدی درمان” ارومیه نام خود را به نقل از افراد قدیمی محل گرفته است. این نام  از  ۷ آسیابی که در امتداد نهر دره چایی است و در زمان نادرشاه برای سپاه نادر ساخته شده و هفتمین آن ها در این محله قرار داشته گرفته شده است.

وی ادامه داد: محله قدیمی دوشابچی خانه نیز به دلیل وجود ۱۰ کارگاه تهیه دوشاب (شیره انگور) به این نام معروف شده که در حال حاضر تنها یک کارگاه تهیه دوشاب باقی مانده است.

سپهرفر در خصوص عوامل از بین رفتن محلات قدیمی در سال های اخیر اظهار کرد: گذشت زمان ، گسترش شهر، جابجایی اشخاص به مناطق دیگر و تمایل به نوگرایی از عوامل از بین رفتن اهمیت این محله‌ها است.

وی تاکید کرد: در سال های اخیر بررسی، شناسایی و احیا و بازسازی محله ها و جداره‌های قدیمی ارومیه از جمله اقدامات مهم اداره کل میراث فرهنگی استان برای رونق، شکوفایی و توسعه گردشگری این مناطق بوده است.

یاسر اسدپور، رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری ارومیه در جمع خبرنگازان گفته نقشه جامع شهر هوشمند ارومیه رونمایی می شود.

وی اضافه کرده، سامانه جامع نقشه آنلاین شهر ارومیه به عنوان بستر اطلاعات جامع شهری با ارائه انواع خدمات مبتنی بر نقشه شامل مسیریابی، جستجوی اماکن در دسته بندی های مختلف، مشاهده انواع نقشه های پایه، کسب و کارهای الکترونیک راه اندازی و رونمایی می شود. هدف از ارائه سرویس های شهروندی- گردشگری مبتنی بر موقعیت مکانی، آسان سازی دسترسی کاربران به اطلاعات و سرویس های مکانی متناسب با نیاز و موقعیت جاریشان است.

اسدپور افزوده، این سامانه در ۱۵ لایه مختلف اطلاعاتی شامل مراکز اقامتی و گردشگری، حمل و نقل و ترافیک، مراکز هنری، تفریح و سرگرمی، خوردنی‌جات، بازار و خرید، بهداشتی و درمانی، خدمات اداری، ورزشی، مراکز آموزشی، مراکز فرهنگی، مذهبی، خدمات شهری، نیازمندی های متداول، سایرنیازمندی‌های روزمره، بانک‌ها و خودپردازها و شعب نمایندگی بیمه آماده سازی شده است.

رییس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری ارومیه گفت: این سامانه برای تمامی همشهریان و گردشگران قابل دسترس خواهد بود، چرا که از بزرگترین قابلیت های سامانه مذکور می توان به مکان یابی و مسیریابی آن برای گردشگران اشاره کرد.

اسدپور ادامه داد: در حال حاضر با برنامه ریزی های انجام شده در حال توسعه داده های نقشه ای این هستیم و قابلیت های زیادی از جمله ارائه همزمان اپلیکیشن موبایل (اندروید)، جستجوی سریع و ترکیبی، مسیریابی، خودرو سواری و اتوبوس را در این سامانه برای کاربران آن در نظر گرفتیم.

وی ابراز امیدواری کرد که با ارائه این بسته نرم افزاری مبتنی بر نقشه و همکاری بیشتر مجموعه های مختلف شهری مبنی بر تکمیل داده های اطلاعاتی و توصیفی، شاهد توسعه سریع این خدمت و شکل گیری پایگاه اطلاعاتی گردشگری و نقشه محور ایده آل در شهر باشیم و بسترهای ارتباطی لازم را برای تحقق شهر الکترونیکی فراهم آوریم.

 این سامانه با آدرس map.urmia.ir قابل دسترس برای تمامی همشهریان و گردشگران می باشد و برای استفاده بر روی گوشی های اندرویدی با نصب اپلیکیشن “نقشه همراه ارومیه” از روی کافه بازار به راحتی بارگذاری و نصب می شود.
انتهای پیام