به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از  فارس ،محمدرضا خباز در کمیته استانی مدیریت جامع حوزه آبخیز که با حضور نمایندگان سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) اظهار داشت: گسترش فعالیت در حوزه آبخیزداری در دیگر استان‌ها از اهداف فائو می‌باشد بنابراین پیشنهاد بنده به نمایندگان این سازمان به‌کار بردن تلاش‌ها و ظرفیت‌های خود در خراسان شمالی برای معرفی استانی نمونه و موفق باهدف جلب همکاری بیشتر جوامع محلی است.

وی افزود: خراسان شمالی به دلیل برخورداری از تعداد روستاهای فراوان در نتیجه جوامع محلی بسیار زیادی دارد که از نقاط قوت و انحصاری این استان است و یادآور می‌شوم افزون بر ۴۵ درصد جمعیت خراسان شمالی را روستاییان تشکیل می‌دهند.

استاندار خراسان شمالی ادامه داد: به دلیل بروز سیل‌های فصلی مختلف مسیل‌های فراوانی نیز در استان وجود دارد که این سیلاب‌ها را می‌توان با عملیات آبخیز یا آبخوان مورداستفاده قرارداد و هم‌چنین به دلیل بروز خشک‌سالی در سال‌های متمادی مردم جوامع محلی استان همکاری خوب و فراوانی با دستگاه‌های دولتی در حوزه مدیریت منابع آبی دارند.

وی خاطرنشان کرد: موضوع رانش زمین نیز از دیگر چالش‌های مورد طرح است که وقوع آن موجب خسارات مالی و تلفات جانی فراوان می‌شود بنابراین این بحث نیز نیازمند کارهای اساسی است.

خباز مطرح کرد: سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو)  می‌تواند از وجود مدیران مجرب و باتجربه استان، شوراها و دهیاران برای پیشبرد اهداف خود بهره‌مند شود چراکه وجود همدلی و انسجام در بدنه مدیریت استان و مشارکت حداکثری جوامع محلی میزان ریسک را در استان پایین می‌آورد.

وی تصریح کرد: با فراهم‌سازی شرایط موردنیاز هم‌چنین می‌توانیم اعتبارات دولتی لازم را در بودجه ۹۸ برای این حوزه پیش‌بینی کنیم و یادآور می‌شوم بر اساس بودجه سال ۹۷ ما در خراسان شمالی برای توانمندسازی جوامع محلی ۴۷۰ میلیون تومان پیش‌بینی کرده‌ایم که این رقم با افزایش سالانه در سال ۱۴۰۰ به یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان می‌رسد.

استاندار خراسان شمالی ادامه داد: فرسایش خاک و وقوع سیلاب‌های فصلی که بعضاً به مزارع و منازل مردم آسیب می‌زند، از چالش‌های خراسان شمالی است که باید با اقدامی مناسب این سیلاب‌ها به‌وسیله آبخوان مجدداً به زمین تزریق شود و همچنین موجب جلوگیری از خشک شدن قنات‌های کم آب و یا در آستانه کم‌آبی استان خواهد شد.

وی ادامه داد: فرسایش خاک و وقوع سیلاب‌های فصلی که بعضاً به مزارع و منازل مردم آسیب می‌زند، از چالش‌های خراسان شمالی است که باید با اقدامی مناسب این سیلاب‌ها به‌وسیله آبخوان مجدداً به زمین تزریق شود و همچنین موجب جلوگیری از خشک شدن قنات‌های کم آب و یا در آستانه کم‌آبی استان خواهد شد.

خباز در انتها تأکید کرد: افزایش منابع آبی یکی از راهکارهای اصلی برای جلوگیری از مهاجرت مردم از روستاها به شهرها و درنتیجه حفظ جوامع محلی است.

نمایندگان سازمان فائو نیز با ابراز خرسندی از فعالیت‌های بین دستگاهی انجام‌شده سال‌های اخیر در خراسان شمالی برای مدیریت جامع حوزه آبخیز این استان، اتخاذ راهکارهایی برای کاهش مخاطرات و مدیریت ریسک، بسط فعالیت‌های جاری به دیگر استان‌های کشور، هم‌چنین گسترش برنامه‌های توانمندسازی جوامع محلی را خواستار شدند.

بر اساس این گزارش؛ مدیریت جامع حوزه آبخیز شامل مجموعه برنامه‌ها و فعالیت‌های مدیریتی و اجرایی است که بر مبنای ویژگی‌های طبیعی حوزه، تهیه و در قالب برنامه زمان‌بندی و موقعیت مکانی مشخص به اجرا درمی‌آید و هدف از انجام آن پایداری و ارتقاء اکوسیستم‌های طبیعی در حوزه آبخیز، هم‌افزایی و همگرایی درون‌سازمانی و مجموعه سازمان‌ها مؤثر و تأثیرگذار در برنامه‌ریزی جامع حوزه آبخیز و جلب مؤثر مشارکت مردم در تحقق اهداف و … است.

انتهای پیام/