به گزارش پایگاه خبری ربیع، معاون بهبود تولیدات کشاورزی جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: سهمیه بالای آب بخش کشاورزی اجتناب ناپذیراست و در کشورهایی که غیرصنعتی هستند این سهمیه میزان بالایی دارد. «محمد زاهدی» افزود: ایران به‌دلیل شرایط خاص استراتژیک و منطقه‌ای باید امنیت غذایی خود را تأمین کند و این مهم با تولیدات کشاورزی که پایه آن آب است ارتباط مستقیم دارد. وی اظهار داشت: طبق محاسبات علمی بر اساس نیاز برای هر ۱۰۰ میلیون نفر ۶۰ میلیون تن غذا لازم است اما در ایران ۱۲۰ میلیون تن غذا تولید می‌شود یعنی ۲ برابر نیاز واقعی محصول به بازار مصرف عرضه می‌شود. معاون بهبود تولیدات کشاورزی استان مرکزی گفت: در تراز تجاری کشاورزی نیز ضایعات غذا ۳۵ میلیون تن است که بیش از نیاز تولید است و این مهم باید حل شود که عقبه فرهنگی نیاز دارد. زاهدی افزود: عمده مصرف آب کشور در تولید موادغذایی است و تنها موقعی می‌توان در این بخش اعمال نظر داشت که تقاضا برای مواد غذایی کاهش یابد و این مهم لزوم پرداختن به مقوله فرهنگ تغذیه و مصرف صحیح مواد غذایی را گوشزد می‌کند. وی اظهارداشت: ضروری است با بهره‌گیری از دانش کشاورزی میزان مصرف آب در تولیدات کشاورزی کاهش و در مقابل سطح عملکرد تولید افزایش یابد. معاون بهبود تولیدات کشاورزی استان مرکزی گفت: اصلاح الگو تولید مواد غذایی و کشت و در نهایت تغییر نوع محصولات از پرآب‌بر به کم آب‌بر باید در سند مدیریت آب برجسته‌تر دیده شود تا حداکثر صرفه‌جویی در منابع آب به دست آید. زاهدی افزود: حدود ۸۰ درصد کاهش مصارف آب از مجموع ۶۵۰ میلیون مترمکعب باید در بخش کشاورزی محقق شود و در این راستا طرح آغاز شده که کاهش مصرف آب در ۷۰ هکتار از اراضی استان را دنبال می‌کند و در صورت موفقیت تا ۲۰۰ هزار هکتار دنبال می‌شود. معاون بهبود تولیدات کشاورزی استان مرکزی گفت: تولید کشت گلخانه‌ای، الگوی کشت محصولات کم آب‌بر، تمرکز بر تولید گیاهان دارویی، روش‌های به‌زراعی و به‌نژادی در دستور کار جهاد کشاورزی استان مرکزی است.