به گزارش پایگاه خبری ربیع، «اگر سپاه نبود کشور هم نبود» ، کمتر از ۳ دهه از این گفته امام راحل در توصیف این بازوی قدرتمند نظام جمهوری اسلامی نمی‌گذرد که گویی برخی از دوستان داخلی آن را فراموش کرده‌اند و همصدا با دشمنان خارجی هر از چندگاهی بغض فروخفته خود را بیرون می‌ریزند و حسادت خود را در مورد پیشرفت‌های کمی و کیفی آن نمی توانند پنهان کنند . پیروزی‌های سپاه در عرصه‌های مختلف، بویژه نظامی اقتصادی و امنیتی و نقش آن در سازندگی و آبادانی دورافتاده‌ترین نقاط کشور که هیچ پیمانکاری به لحاظ امنیت جرأت حضور و اجرای طرح‌های عمرانی در آنجا را ندارد. سپاه را به موقعیتی رسانده که برخی از مسئولین البته از روی بی‌مهری با اذعان به توانمندی های آن، سپاه را دولت با تفنگ تشبیه و توصیف می کنند .از جمله این موقعیت یگان موشکی سپاه که بازوی قدرتمند جمهوری اسلامی را از داخل به بیرون‌ مرزهای منطقه گسترش داده و نقطه‌زنی مثال زدنی‌اش خواب را از چشمان دشمنان قسم‌خورده ایران اسلامی ربوده اما برخی از سیاسیون داخلی را به خواب خرگوشی موشک می‌خواهیم چه کار یا دنیای امروز دنیای گفتگو و گفتمان است نه موشک پرانی، فرو برده است. از سوی دیگر دشمنان داخلی و خارجی خناسانه چنین تداعی و اذهان را شستشو می‌دهند که بودجه مملکت همه‌اش می‌رود به سمت سپاه – دولت از نان شب مردم می‌زند و می‌دهد به سپاه یا می‌گویند سپاه هم همه بودجه و امکانات مملکت را به فلسطین و عراق و سوریه و لبنان
می برد، که شعار نه غزه و نه لبنان، محصول همین فریب کاری سیاسی است.اما به راستی بودجه این دستگاه اجرایی که کارآمدی آن ضامن تداوم حضور و حیات دیگر دستگاه‌های اجرایی که کارآمدی‌شان در قدوقواره بودجه‌ای که می‌ گیرند نیست ، چقدر است؟
توجه و تدقیق در مراتب زیر پاسخی بر این پرسش است.
۱- بودجه عمومی دولت به موجب لایحه قانونی بودجه کل کشور در سال ۹۷ مبلغ ۹/۴۲۴ هزار میلیارد تومان است که با گرد کردن این عدد به مبلغ ۴۲۵ هزار میلیارد تومان می‌رسیم.
۲- حال باید دید اولا این مبلغ چه نسبتی با بودجه عمومی و کل کشور دارد برای رسیدن به چنین نصاب درصدی اول باید دید بودجه مصوب سپاه در لوایح بودجه چه مبلغ است و میزان آن در بودجه ۹۷ چه میزان است؟
۳- بودجه سپاه پاسداران در ذیل ردیف ۱۱۱۳۰۰ در جدول شماره ۷ قانون بودجه سنواتی به تصویب مجلس رسیده و همانند دیگر دستگاه‌های اجرایی پس از تایید شورای نگهبان به عنوان یک دستگاه اجرایی قابلیت تخصیص دارد.
۴- طبق لایحه بودجه سال ۹۷ ، سپاه در قالب ۱۵ زیرردیف واحدهای تابعه به مبلغ ۹۷۱/۳۶۶/۲۶۷ میلیون ریال یعنی اندکی بیش از ۲۶ هزار میلیارد تومان است.
۵- اگر ۱۱ واحد تابعه و مرتبط با سپاه یعنی دانشگاه جامع امام
حسین (ع) قرارگاه سازندگی – دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله – بسیج ارتش ۲۰ میلیونی – بسیج سازندگی – ستاد مرکزی راهیان نور – دانشگاه عالی دفاع ملی – بنیاد حفظ ارزش‌های دفاع مقدس – قرارگاه خاتم‌الانبیاء که در قالب ۱۱ ردیف بودجه‌ای در جدول شماره ۷ قانون بودجه به تصویب مجلس رسیده و کلا صفر تا صد فعالیت‌های سپاه را در حوزه‌های نظامی – امنیتی – دانشگاهی – بهداشتی – حمایتی در حوزه بیمه و بازنشستگی را شامل می شود و سخت‌ترین طرح‌های عمرانی را که هیچ پیمانکاری در دورافتاده‌ترین نقاط کشور جرأت انجام آن را با توجه به تهدیدات تروریستی ندارد با فدا کردن جان پاسداران خود انجام می دهد…
اگر ۱۰۰ درصد بودجه‌ هم تخصیص داده شود که معمولا نمی شود جمعا اندکی بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان به شرح تقویم زیر است:
ارقام به میلیون ریال

جدول به صورت عکس ضمیمه شده است.

۶- اکنون با مقایسه بودجه سپاه نسبت به بودجه عمومی دولت
می توان به نصاب درصدی که نسبت بودجه سپاه را به بودجه عمومی کل کشور به نصاب ۷ درصد نشان می دهد، رسید.
​​​​​​​
فرمول به صورت عکس ضمیمه شده است.

۷- بودجه کل کشور در لایحه تقدیمی دولت در سال ۹۷ به مبلغ گرد شده ۹۳۵/۱۹۴/۱ میلیارد تومان است به این ترتیب نصاب درصد بودجه سپاه به واحد میلیارد تومان به بودجه کل کشور می شود
۵۱/۲ درصد ، خداوکیلی ایجاد امنیت و آرامش داخلی و سرکوب دشمنان خارجی در آن سوی مرزها آن هم با هزینه‌ای معادل ۷ درصد بودجه عمومی یا ۵۱/۲ درصد بودجه کل کشور نامی جز کارآمدی و کارایی ۱۰۰ درصدی در یک دستگاه اجرایی دارد؟
۸- رمز حمله به حشدالشعبی در عراق و سوریه و بسیج در ایران و حمله به سپاه توسط دشمنان داخلی و خارجی را باید در همین هزینه کم و فایده بالا و کارایی و کارآمدی دید که چگونه دشمنان ما به هزینه‌کرد میلیاردها دلار نمی توانند اثربخشی لازمی را که سپاه با هزینه‌کردی چنین نازل به دست می آورد آنها هم به دست آورند.
۹- ختم کلام ؛ مقایسه بودجه سپاه به ماهو یک دستگاه اجرایی با سایر دستگاه‌های اجرایی و بررسی کارایی و کارآمدی هر یک از دستگاه‌های اجرایی با اثربخشی عملکرد سپاه می تواند به حقایق تکان‌ دهنده‌ای از عملکرد حسب موردی آنها بینجامد و فقط در یک مورد یعنی مقایسه بودجه ۳۰ هزار میلیارد تومانی سپاه با سوء جریان مالی در صندوق ذخیره فرهنگیان و مفسده مالی ۱۵ هزار میلیارد تومانی این صندوق زیرمجموعه وزارت آموزش و پرورش می تواند مخاطب فهیم و آگاه را به داوری منصفانه و قضاوت عادلانه‌ای برساند.