به گزارش پایگاه خبری ربیع، شرکت مخابراتی Ericsson پس از افزایش سرعت سیگنالینگ در هفته گذشته، حدود ۴۰۰ میلیون دلار را به تحقیقات پیرامون نسل پنجم شبکه تلفن همراه یا ۵G اختصاص داد. حدود ۲۲۰ میلیون دلار از این مبلغ از بانک NIB و بقیه آن از بانک سوئدی AB تأمین شده است.

 اریکسون این مبالغ را صرف بهبود و توسعه شبکه ۵G، تلفن همراه و اینترنت اشیا (IoT) خواهد کرد. مهلت بازپرداخت این وام‌ها به ترتیب تا سال ۲۰۲۳ و ۲۰۲۵ است. حدود ۹۸ میلیون دلار نیز باید تا سال ۲۰۱۹ به NIB پرداخت شود.

به گفته اریک اکودن، مدیر بخش فنی شرکت اریکسون، این سرمایه‌گذاری به‌منظور حمایت از فناوری ۵G، اینترنت اشیا و سایر خدمات دیجیتال صورت گرفته و در حال حاضر ۳۸ اپراتور مشغول توسعه و گسترش شبکه‌های ۵G هستند.

وی در این باره گفت: «در سال‌های آتی شاهد گسترش شبکه ۵G در سراسر جهان خواهیم بود و انتظار می‌رود تا پایان سال ۲۰۲۳، تعداد مشترکین ۵G از مرز یک میلیارد عبور کند. این تکنولوژی می‌تواند تحولات عظیمی را در سبک زندگی، نوآوری، تولیدات، تجارت و غیره ایجاد نماید».

اریکسون این ماه از شرکت‌های مخابراتی ورایزن، دویچه تلکوم آلمان، AT&T تگزاس، KDDI ژاپن و دولت استرالیا پیشنهاد همکاری داشته است.

اریکسون هفته گذشته آزمایش‌های مختلفی را با استفاده از استاندارد غیرمستقل ۳GPP (پروژه مشارکت نسل سوم) یعنی ۵G NR به پایان رساند. این آزمایش‌ها به کمک اپراتورهای آمریکایی تی-موبایل، ورایزن، اسپرینت و AT&T، اپراتور ژاپنی ان‌تی‌تی دوکومو، اپراتور کره ای اس‌کی تلکام و اپراتورهای اروپایی وودافون و اورانژ انجام گرفت.

طراحی ایستگاه‌های ۵G اریکسون بر پایه شاخصه‌های استاندارد ۵G NR صورت گرفته و در آن از طیف فرکانسی ۳.۶ گیگاهرتز و ۲۸ گیگاهرتز استفاده خواهد شد.

امواج میلی‌متری برای پشتیبانی از فناوری پرتو یاب، سیستم‌های چند ورودی-چند خروجی، مدولاسیون تقسیم فرکانس متعامد با استفاده از فرکانس‌های ۶ گیگاهرتز، ساختار زیر لایه‌ای پویا برای انتقال داده، کدگذاری قطبی و کدگذاری کانال با استفاده از «کدهای آزمون توازن کم چگال» برای دسترسی به سرعت پیک بالا، چند مورد از مشخصات فنی استاندارد ۵G NR هستند.

۳GPP هفته گذشته شاخص‌های استاندارد ۵G NR را که منجر به تسریع گسترش ۵G می‌شوند، تایید کرد. شرکت‌ها و اپراتورهای بسیاری اخیراً به معرفی این شاخص ها پرداخته‌اند؛ از جمله اریکسون، هواوی، اینتل، نوکیا، سامسونگ AT&T، بی تی، چاینا موبایل، چاینا تلکام، چاینا یونی‌کام، دویچه تلکوم، فوجیتسو، شرکت کی تی، ال جی الکترونیک، ال جی یوپلاس، مدیا تک، شرکت NEC، ان‌تی‌تی دوکومو، اورانژ، کوالکام، اس کی تلکام، ارتباطات همراه سونی، اسپرینت، TIM، تلفونیکا، شرکت تلیا، تی-موبایل، وریزون، وودافون و ZTE.

طبق گفته‌های لی جیکوئینگ، معاون اجرایی شرکت چاینا تلکام، این اپراتور به منظور توسعه نسل پنجم شبکه تلفن همراه تا سال ۲۰۱۸ ایستگاه‌های ۵G متعددی را در کلان‌شهرهای چین احداث خواهد کرد.

دونگ میون لی، مدیر بخش فنی شرکت کی تی و جینهیو پارک، معاون اجرایی اس کی تلکام نیز از گسترش خدمات ۵G در کره جنوبی تا اوایل سال ۲۰۱۹ خبر دادند. ژنگماو لی و دکتر هیروشی ناکامورا، معاونین اجرایی شرکت چاینا موبایل و ان‌تی‌تی دوکومو اعلام کردند به دنبال توسعه نسل پنجم شبکه تلفن همراه در چین و ژاپن هستند.

شایان ذکر است؛ سپتامبر گذشته، شرکت اریکسون در طراحی پلتفرم ۵G خود از روشی به نام «تقسیم فرکانس مضاعف» استفاده کرد که از سیستم‌های چند ورودی-چند خروجی و استاندارد ۵G به طور کامل پشتیبانی می‌کند. این تکنولوژی در واقع پل ارتباطی میان نسل چهارم و پنجم شبکه‌های تلفن همراه به شمار می‌آید.

بخشی از سیستم رادیویی اریکسون به نام AIR 3246 که قابلیت پشتیبانی از هر دو تکنولوژی ۴G LTE و ۵G NR را دارد، می‌تواند موجب تسریع اینترنت ۵G برای کاربران شده و ظرفیت ۴G شبکه‌های شهری را نیز افزایش دهد.

با این ‌وجود شرکت اریکسون ادعا می‌کند دارنده کامل‌ترین نمونه‌ها و طرح‌های ۵G در این صنعت است.