به گزارش پایگاه خبری ربیع، مصطفی رناسی نایب رییس اتاق بازرگانی اصفهان در این جلسه گفت:نرخ ارز یکی از مهمترین مولفه های تاثیرگذار در فضای کسب و کار است و ارایه چشم اندازی از آن می تواند به فعالان اقتصادی در تحلیل این فضا کمک کند.
وی با اشاره سفر هیات سیاسی اقتصادی استان اصفهان به ایالت نرماندی فرانسه گفت:تفاهم نامه همکاری اتاق های بازرگانی اصفهان و نرماندی فرانسه با هدف توسعه روابط اقتصادی وآموزشی به امضا رسید.
وی تاکید کرد:استان اصفهان دارای ظرفیت صنعتی،گردشگری و کشاورزی قابل توجهی برای همکاری با سایر کشورهاست .
دکتر هوشنگ شجری عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان در این جلسه با تشریح اثر پروانه ای در اقتصاد جهان گفت:شرایط اقتصاد ایران در چند ماه اخیر متاثر از اثر پروانه ای بود که با یک تغییر و یک تصمیم شاهد توفانی در جای دیگر بودیم .
وی ریالی شدن سپرده های ارزی مردم را یکی از اشتباهات مهلک بانک ها طی سال های اخیر برشمرد و گفت:تبدیل اجباری ارز به ریال برای دارنندگان سپرده های ارزی باعث بی اعتمادی مردم به بانک ها شد و به همین دلیل ارز در صندوق خانه ها به جای بانکها نگهداری می شود.
وی تاکیدکرد:آثار بی اعتمادی این رفتار سالها در اقتصاد ایران می ماند تا به مرور زمان این اعتماد به مردم بازگردد.
وی مداخله نکردن بانک مرکزی در چند ماهه گذشته را یکی از عوامل افزایش ارز برشمرد و گفت:بانک مرکزی به بهانه حفظ منابع ارزی در تنظیم بازار دخالت نکرد و شاهد افزایش چند برابر ارز طی۶ماهه گذشته بودیم.
شجری تاکید کرد:در هیچ کشوری بانک مرکزی مردم را با سفته بازان تنها نمی گذارد ولی در ایران این اتفاق افتاد.
وی به نقش مهم  سفته بازان در نوسانات ارز اشاره کرد و گفت: ٧ تا ٨ سفته باز مهم بازار ارز ایران نقش مهمی در افزایش یک باره ارز داشتند و به سفته بازان ارزهای خود را در قیمت ١٨ هزار تومان به مردم عادی فروختند.
استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان در ادامه توان توضیح دهندگی بانک مرکزی را پایین دانست و گفت:اظهارات مسوولین بانک مرکزی در نوسانات اخیر به خوبی به مخاطب منتقل و آن را قانع نمی کرد و بازار شایعه  بسیار اثرگذارتر بود.
وی پراکنده گویی مسوولین را بیشتر از توضیح دهندگی شرایط موجود اقتصاد خواند و خواستار بیان اظهارات مبتنی بر شاخص های اقتصادی شد .
شجری تاکید کرد:باید معاملات ارزی آزاد شود و وارد فرایند تک نرخی ارز شویم .
وی پیمان سپاری ارزی را یکی از تصمیمات نادرست مسوولین برشمرد و گفت:در این صورت ارزش صادرات عمدا پایین اعلام میشود و میزان صادرات را کاهش خواهد داد.
دکتر سید کمیل طیبی استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان در این جلسه با اشاره به اظهارات مسوولین سیاسی در رابطه با نرخ ارز گفت: نرخ ارز را بازار مشخص می کند نه مسوولین  و باید بازار ارز به  سمت واقعی شدن پیش رود .
وی اضافه کرد:اگر بخواهیم با فشار بازار را کنترل کنیم به مرور زمان بازار راه خود را پیدا می کند و قیمت ارز بر اساس آن تعیین می شود.
وی سیاست کوپنی و سقف گذاری دستوری برای مصرف کالا را با اقتصاد بازار آزاد متضاد خواند و گفت:این رویه منجر به ظهور و بروز فساد در اقتصاد می شود .
وی ﻧﻈﺎم ﺑﺎﻧﮑﯽ ﻧﺎﺑﺴﺎﻣﺎن، ﻧﺎﺑﺴﺎﻣﺎﻧﯽ ﺑﺎزار، ﺑﺤﺮان ورﺷﮑﺴﺘﮕﯽ ﺻﻨﺪو قﻫﺎی ﺑﺎزﻧﺸﺴﺘﮕﯽ، ﮐﺴﺮی ﺷﺪﯾﺪ ﺑﻮدﺟﻪ دوﻟﺖ در ﮐﻨﺎر اﻓﺰاﯾﺶ ﺑﺪﻫﯽ ﺑﺨﺶ دوﻟﺘﯽ، ﺳﻄﺢ ﻧﺎﻣﻄﻠﻮب ﺣﮑﻤﺮاﻧﯽ اﻗﺘﺼﺎدی در ﮐﻨﺎر ﻓﺴﺎد ﮔﺴﺘﺮده،ﮔﺴﺘﺮش ﺷﮑﺎف ﻃﺒﻘﺎﺗﯽ،ﻧﺎﺑﺮاﺑﺮی ﺷﺪﯾﺪ و ﻇﻬﻮر اﺑﺮﻃﺒﻘﻪ در اﻗﺘﺼﺎد اﯾﺮان، تﻨﺰل ﺳﺮﻣﺎﯾﻪ اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ و اﻋﺘﻤﺎد ﻋﻤﻮﻣﯽ  ، ﺑﺤﺮا نﻫﺎی ﻃﺒﯿﻌﯽ ﻣﺎﻧﻨﺪ آب و ﻣﺤﯿﻂ زﯾﺴﺖ ، ﻓﺴﺎد دوﻟﺘﯽ و ﻏﯿﺮدوﻟﺘﯽ ﻋﺪم ﺷﻔﺎﻓﯿﺖ اﻗﺘﺼﺎدی ، ﺗﻮرم، رﮐﻮد، ﻓﻀﺎی ﻧﺎﻣﺘﻌﺎرف ﮐﺴﺐ و ﮐﺎر  را چالش های کنونی اقتصاد ایران برشمرد.