مظفر حاجیان

به گزارش پایگاه خبری ربیع، نظام‌های مدعی دموکراسی انتخاباتی دارند اما محدود و با محوریت گروههای سیاسی که با رأی و نظر آنها معدود افرادی کاندیدا و انتخابات برگزار می‌شود هر چند اینگونه کشورها کم هستند ولی هیچکدام مثل کشور ما نیستند که میانگین سالانه یک انتخابات کاملاً مردمی و با حضور عده کثیری از نامزدهای انتخاباتی داشته باشند. همه نظام‌های سیاسی شرکت در انتخابات را یکی از جلوه‌های مشارکت مردم در حکومت می‌دانند، حضوری که موجبات تقویت نظام سیاسی را فراهم می‌کند و تک تک افراد در تعیین سرنوشت خود و دیگران مشارکت دارند. شکی نیست که اهمیت شرکت در انتخابات برای نظام اسلامی ایران که مبتنی بر مردم‌سالاری دینی به معنای واقعی کلمه است و همواره دشمنان داخلی و خارجی درصدد ضربه به این نظام مقدس هستند به مراتب فراوان‌تر است.

یکی از مهم‌ترین علل حضور حداکثری در انتخابات دلیل عقلی است. هر عقل سلیمی می‌پذیرد که مهم‌ترین رکن زندگی انسان امنیت اوست؛ و امروز یکی از مهم‌ترین راه‌های تأمین امنیت برای نظام اسلامی ایران مشارکت حداکثری در انتخابات است. چرا که در حقیقت هر رأی مهم‌تر از یک موشک بالستیک است. بدون شک چه در منطقه و چه در سطح فرامنطقه‌ای، کشورهایی هستند که منافع‌شان در گرو ایرانی ناامن، تجزیه شده، جنگ‌زده و تضعیف شده است. مهم‌ترین عاملی که به دشمنان ما برای حمله و تعرض به خاک یا پاسبانان خاک وطن، چراغ سبز نشان می‌دهد،فقدان وحدت ملی و حمایت عمومی از حاکمیت است، لذا به‌رغم تمامی مشکلات و اختلافات داخلی، باید رأی داد و به این آگاهی رسید که دشمن و جنگ، راه‌حل مشکلات داخلی ما نیست و آن‌ها را تشدید نیز می‌کند. هر چند مردم در راهپیمایی امسال مانوری دادند که دشمنان را مأیوس کرد اما رأی در رور ۱۱ اسفند تکمیل کننده آن راهپیمایی دشمن شکن است. از طرفی چون دشمنان قسم خوردهٔ ایران اسلامی همواره در پی عدم مشارکت مردم در انتخابات‌ها هستند و این روزها آخرین زور خود را می‌زنند تا مردم را از حضور در انتخابات متقاعد کنند عقل سالم می‌گوید برای مقابله دشمن و نقش برآب نمودن نقشه‌های شومشان باید در انتخابات شرکت نمود و رأی داد این معیار اگرچه یک معیار سلبی است اما بسیار کارآمد است و در واقع هر انسان عاقلی می‌پذیرد که دشمنش خیرخواه او نیست.

امام خمینی (ره) نیز همواره بر کار آیی این ملاک تأکید داشتند و می‌گفتند: «هرکجا آمریکا شما را تشویق کرد بدانید دارید اشتباه می‌کنید.» شاید برای درمان بعضی بیماری‌ها، خوردن بعضی داروها مثمر باشد اما باید به عوارض جانبی آن دارو نیز توجه کرد. ممکن است عدم مشارکت در انتخابات به عنوان یک راه‌حل برای برخی مشکلات کشور و مردم، مفروض باشد اما باید به عوارض جانبی آن هم فکر کرد. اما دلایل نقلی ضرورت حضور اینکه شرکت در انتخابات یک وظیفه است، وظیفهٔ خطیر و مهمی که اگر از عهده و انجام آن شانه خالی کنیم باعث فراهم شدن تسلط معاندین و دشمنان بر ایران اسلامی شده‌ایم تسلطی که بر کسی پوشیده نیست.

شرکت نکردن مردم در انتخابات باعث تند شدن دشمنی دشمنان و امیدواری به برگشت به ایران و تسلط سیاسی و اقتصادی و حتی نظامی دشمن بر ایران اسلامی می‌شود. حکم قرآن اینست: وَلَن یجْعَلَ اللّهُ لِلْکافِرِینَ عَلَی الْمُؤْمِنِینَ سَبِیلا «سوره نساء آیه ۱۴۱» و خداوند هرگز کافران را بر مؤمنان تسلّطی نداده است. همچنین دلیل قرآنی ما برای شرکت در انتخابات وجوب شکر نعمت بزرگ حکومت اسلامی است می‌باشد، در واقع ما با شرکت کردن در انتخابات این نعمت حکومت اسلامی را شکر کرده و برای پیش برد فعالیت‌های اسلامی آن با شرکت در انتخابات شکر عملی آن را به جا آورده و شکرگزار خداوند متعال می‌باشیم. وَ إِذْ تَأَذَّنَ رَبُّکمْ لَئِنْ شَکرْتُمْ لَأَزیدَنَّکمْ وَ لَئِنْ کفَرْتُمْ إِنَّ عَذابی لَشَدیدٌ «سوره ابراهیم آیه ۷» و همچنین به خاطر بیاورید هنگامی را که پروردگارتان اعلام داشت؛ اگر شکرگزاری کنید، نعمت خود را بر شما خواهم افزود و اگر ناسپاسی کنید، مجازاتم شدید است! آیه دیگر می‌گوید اگر خواهان تغییر هستید باید وارد عمل شوید: «ان الله لا یغیر ما بقوم حتی یغیروا ما بانفسهم» «سوره رعد، آیه ۱۱» خداوند سرنوشت قومی را تغییر نمی‌دهد، مگر زمانی که خودشان تصمیم بگیرند که سرنوشتشان را تغییر دهند. بر اساس این آیهٔ شریفه، انسان نمی‌تواند نسبت به تحولات محیط پیرامونی خود اعم از خانوادگی، محیط کار و اجتماع بی‌تفاوت باشد، رأی ندادن گرچه یک کنش اجتماعی و سیاسی است، اما ثمره آن بی‌تفاوتی از یک‌سو و میدان دادن به اندیشه‌ها و تفکراتی است که خواه مطلوب ما باشند و خواه نباشند، اما سرانجام تصمیمات آن‌ها و رفتارشان، سرنوشت ۸۰ میلیون ایرانی را رقم خواهد زد. اما فارغ از آنچه که به عنوان برخی از ادلهٔ عقلی و نقلی در رابطه با حضور حداکثری مردم بیان شد نباید از نقش مسئولین و نامزدهای انتخابات غفلت ورزید چرا که مصلحت نظام اسلامی و جامعهٔ دینی، اقتضا می‌کند مسئولین امر تمام آنچه را که در تقرب مردم به دین و دین‌داری و نظام اسلامی، مؤثر بوده و هر آنچه را که در ارتقا مشارکت مردمی در عرصه‌های مختلف تصمیم‌گیری از جمله انتخابات، تأثیرگذار است، مورد توجه خاص قرار داده و زمینه‌های حضور حداکثری را در انتخابات مهم پیش رو فراهم آورند.

از طرفی نامزدها هم باید بدانند که مردم از نزاع‌های جناحی خرسند نیستند؛ بنابراین لازم است گرایش‌های خاص حزبی و جناحی را کنار بگذارند و آنچه را که گره‌ای از کار مردم باز نماید، انجام دهند و در ارائه طرح‌ها و راهکارهای عملیاتی کردن آن‌ها، به دور از بزرگ نمایی، شعارهای چشمگیر و دهان پرکن، صادقانه با مردم بر سر صحبت درآیند. روشن است که مردم وقتی صداقت را در شخصی دیدند او را می‌جویند و اگر انتخاباتی بر این رویه حسنه، محقق شود، حضور مردم در آن، به اوج شدت خود می‌رسد.

مظفر حاجیان