به گزارش پایگاه خبری ربیع، نشست خبری بیست و پنجمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان با حضور مریم کاظمی دبیر جشنواره، علیرضا درویش نژاد رییس جشنواره، اردشیر صالح پور مشاور و قائم مقام دبیر و هادی فیض‌منش مدیر اجرایی جشنواره در سالن کنفرانس مجتمع فرهنگی سینمایی شهید آوینی برگزار شد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان و رییس جشنواره در این نشست گفت: در جشنواره امسال سعی شد یک غنای متمایز نسبت به جشنواره های گذشته داشته باشیم و معتقدیم که باید رنگین کمان شادی در آسمان زندگی مردم همدان  پر رنگ‌تر شود.

علیرضا درویش نژاد افزود: نوع نگاه به جشنواره امسال نگاه تحول آفرین و نشاط آفرین با شعار حقوق اجتماعی و شهروندی کودک بوده که موجب شد نهاد ریاست جمهوری در این حوزه وارد شده و بپذیرند کودک و نوجوان تاثیرگذارترین اثر را به لحاظ جامعه شناسی و روانشناختی در جامعه دارد.

وی اضافه کرد: همدان در اجرای برنامه‌های بهار مهربانی در کشور (که مهمترین دغدغه رهبر معظم انقلاب است)، پیشتاز است و به منویات مقام معظم رهبری درافزایش و ایجاد امید و نشاط در جامعه، جامه عمل پوشانده  و امروز شاهد ایجاد نشاط اجتماعی در شهر همدان هستیم.

درویش نژاد تصریح کرد: امسال بدنبال جهشی در  اجرای جشنواره بودیم که این جشنواره را نسبت به جشنواره های گذشته متمایز کرد و موجب شد اتفاقات خوبی در جشنواره امسال رخ دهد چرا که معتقدیم جشنواره امسال شاهد تحول از نظر محتوایی و فرم اجرا بوده است.

وی اضافه کرد: در جشنواره امسال سعی شد به صورت علمی و موشکافانه و کارشناسی شده در جهت رشد و ارتقای آن تلاش شود و ما امروز بدنبال رشد جشنوار هستیم که این یک امتیاز بین المللی برای کشور، نظام و مردم است که باید نهادینه شود و باید در پویا کردن و زیبا کردن جشنواره تلاش کنیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان تصریح کرد: جشنواره ای که ٢۵ سال از عمر آن می‌گذرد به طور قطع از تجربه‌های بسیاری برخوردار است و لازم است ویژگی‌های جدیدی برای ارتقای بیشتر به آن اضافه شود. امسال برنامه های متعدی از جمله برنامه شادپیمایی و جشن صد سالگی تئاترکودک و نوجوان ویژه یادمان جبار باغچه بان بر مزار این هنرمند به جشنواره افزوده شد.

درویش نژاد برگزاری یادمان بنیانگذار تئاتر کودک و نوجوانان را نگاهی نو به جشنواره امسال دانست و گفت: این نگاهی بود که باغچه بان به صورت علمی و بنیادی به  تئاتر کودک و نوجوان داشت.

وی از استقرار دبیر خانه دائمی جشنواره  تئاتر کودک و نوجوان درهمدان خبر داد و افزود: دبیرخانه دائمی جشنواره یک روز پس از اختتامیه جشنواره کار خود را آغاز خواهد کرد و برنامه ریزی‌های دقیقی برای جشنواره سال آینده خواهد داشت.

درویش نژاد گفت: این دبیر خانه محلی برای همایش‌های تئاتر کودک و نوجوان و محلی برای اجرا و آموزش  در حوزه کودکان خواهد شد و ما بدنبال این هستیم فعالیت دبیرخانه ادامه یابد تا برای سال آینده بتوانیم نمایش‌های فاخری در جشنواره داشته باشم.

وی با بیان اینکه یکصد کشور متقاضی شرکت کننده در این جشنواره بودند، اظهارکرد: ١٣ کشور در جشنواره امسال پذیرفته شد.

 وی با بیان اینکه کودک و حقوق شهروندی شعار امسال جشنواره است، گفت: ما معتقدیم که نباید هیچگونه تبعیضی در بین کودکان شهرمان باشد و برای برداشتن این تبعیض بخشی از برنامه های جشنواره را در مناطق حاشیه شهر اجرا کردیم  و رونمایی از پوستر جشنواره در مدرسه ای در حاشیه شهر همدان برگزار شد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان گفت: ما با تبعیض ها و خط کشی های نامرئی مخالفیم و می خواهیم که کودکان و نوجوانان در محله های حاشیه هیچ تفاوتی با دیگر کودکان نداشته باشند ضمن اینکه کرامت انسانی آنها باید مورد توجه قرار گیرد.

وی برگزاری برنامه شادی پیمایی را مهمترین برنامه امسال معرفی کرد و افزود: پخش موسیقی با اشعار کودکانه، رژه کودکان مهدهای کودک با لباس محلی، اجرای گروه عروسکی، اجرای گروه دلقک ها، اجرای نمایش خیابانی، رونمایی از تریلی سیار نمایش، و حضور عروسکهای غول پیکر از برنامه های شادپیمایی بوده است.

***حضور و تلاش همه ارگان ها برای برگزاری با شکوه جشنواره تئاتر کودک و نوجوان

دبیر جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان نیز گفت: امسال شاهد تلاش تمام ارگان ها برای برگزاری مطلوب این جشنواره ه شایان بودیم که مورد تقدیر است.

مریم کاظمی با اشاره به افزایش تعداد آثار راه یافته به جشنواره تئاتر کودک و نوجوان، افزود: این افزایش آثارها مستلزم افزایش سالن هاست که با همکاری خوب مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان این مهم رخ داده است.

وی با بیان اینکه دائمی شدن دبیرخانه جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در همدان نوید یک حرکت درست را می دهد، ادامه داد: این انتقال و دائمی شدن دبیر خانه در همدان موجب رشد و پیشرفت خواهد بود.

کاظمی با اشاره به اینکه تمام این کارها برای ساخت فرهنگ است، اضافه کرد: ما هدف والایی داریم و باید تلاش کنیم تا فرهنگ در بین خانواده های ما حضور داشته باشد.

وی با بیان اینکه از داوران سال گذشته جشنواره، فقط یک نفر در داوری امسال هم وجود دارد، اضافه کرد: تلاش شد تا تئاتر های خارجی با زبان انگلیسی و کلام تاثیر اساسی در فهم نداشته باشند.

اردشیر صالح پور مشاور و قائم مقام دبیرجشنواره هم در این نشست گفت: پس از گذشت یک ربع قرن از جشنواره تئاتر کودک و نوجوان، اکنون این جشنواره به عنوان رویدادی به شمارمی رود که باید با شایستگی و بایستگی فراوان، جدی تلقی شده و هویت و شاخصه فرهنگی برای کودکان، که سرمایه های حقیقی جامعه هستند، باشد.

وی افزود: با توجه به این که جشنواره متعلق به کودکان است، لازم است که توجه جدی به آن ها شود تا از این طریق باورها و ارزش های جامعه راحفظ کنیم.

صالح پور با تاکید بر این که در جشنواره امسال حضور کودکان جدی تر از قبل تلقی می شود، افزود: هدف از برگزاری جشنواره تئاتر کودک ونوجوان ایجاد نشاط، شادی و امید بخشی است که با ذات و دنیای کودکان همخوانی دارد و این امرمهم در دستورکار جشنواره امسال قرار گرفته است.

*** جشنواره تئاتر کودک و نوجوان برندی در جهان

مدیر اجرایی جشنواره هم در این نشست با بیان اینکه جشنواره تئاتر کودک و نوجوان تبدیل به برندی در جهان شده است، افزود: جشنواره تئاتر کودک و نوجوان جزء کارهای بزرگ هنری در حوزه کودک و نوجوان است.

هادی فیض منش با بیان اینکه شاد پیمایی یک کار ابتکاری بوده است، ادامه داد: این شادپیمایی به نوعی افتتاحیه مردمی جشنواره تئاتر کودک و نوجوان بوده است.

وی با اشاره به اینکه در شادپیمایی چترهای رنگی همراه بچه ها بوده است، اضافه کرد: در طول مسیر شادپیمایی اجرای تئاتر و نمایش برای کودکان داشتیم.

وی با بیان اینکه در این شادپیمایی به کودکان اهداء هدیه داشتیم، افزود: در انتهای مسیر شادپیمایی یک سن سیار برای اجرای تئاتر در نظرگرفته شده بود.

وی با بیان اینکه  تلاش داریم تا در جهت رشد فرهنگ عامه قدم برداریم، افزود: همزمان با برگزاری افتتاحیه برنامه هایی نیز در محله های فقیر نشین شهر همدان انجام شد.

وی با بیان اینکه برگزاری جشنواره تئاتر کودک و نوجوان باعث شده تا بزهکاری در بین کودکان کمتر بشود، اضافه کرد: برگزاری این جشنواره پس از ٢۵ سال باعث شادتر شدن کودکان همدان شده است.