به گزارش پایگاه خبری ربیع، رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی اتاق بازرگانی اصفهان گفت: اگر بتوان برای همه معلولان تحت پوشش بهزیستی، بیمه تکمیلی در نظر گرفت، بسیاری از مشکلات درمانی آنها حل می‌شود و بار عمده مالی از دوش خانواده‌ها برداشته می‌شود. شرکت‌های بیمه خصوصی باید در زمینه ارائه خدمات به معلولین فراتر از قانون‌های عادی که برای افراد عادی در نظر گرفته می‌شود، اقدام کنند.

 محمدرضا گل احمد، افزود: در تلاشیم که در کمیسیون مسئولیت اجتماعی شرکتی، اختصاص بیمه تکمیلی به معلولان را پیگیری کنیم. همچنین قانون بهره‌مندی کارفرمایان از تخفیفات حق بیمه استخدام معلولان نیاز به اصلاحاتی دارد که قصد داریم این دو موضوع را در شورای گفتگو مطرح و اصلاح کنیم.

 وی تصریح کرد: در ادامه همایش‌های خیریه‌ای که اتاق برگزار می‌کند، درآمد حاصل از همایش آتی تیک‌آف به معلولان اختصاص می‌یابد و هم‌اکنون در حال بررسی و نظرخواهی با اعضای کمیسیون مسئولیت اجتماعی درباره شیوه پرداخت و مصرف درآمد این همایش در راستای کمک به شرایط معلولان استان هستیم.

 معاون امور توان‌بخشی بهزیستی استان اصفهان نیز گفت: نزدیک به ۱۰۰ هزار معلول در طیف‌های مختلف تحت پوشش بهزیستی استان اصفهان هستند که از این تعداد معلولان جسمی و حرکتی با ۳۵ هزار نفر بیشترین تعداد را دارند و پس از آنها معلولان ضایعه نخاعی، معلولین ذهنی، بیماران روانی مزمن، ناشنوا و کم‌شنوایان و در نهایت کم‌بینا و نابینایان از لحاظ جمعیت قرار دارند. در حال حاضر نزدیک به ۱۲ هزار نفر از توان‌خواهان در مراکز شبانه‌روزی بهزیستی استان خدمات دریافت می‌کنند و این در حالی است که ظرفیت پذیرش ما تنها چهارهزار نفر است.

سید کمال صدیقی افزود: هزینه نگهداری هر معلول به طور میانگین ۱۴ میلیون تومان است و دولت چهار میلیون و ۳۰۰ هزار تومان کمک‌هزینه بابت هر معلول پرداخت می‌کند، مابقی هزینه‌ها یا توسط خانواده‌ها یا توسط خیرین تأمین می‌شود. در حوزه اعصاب و روان هیچ مرکز دولتی توان‌بخشی نداریم و همه مراکز فعال غیردولتی هستند. از سوی دیگر باتوجه ‌به نداشتن صرفه اقتصادی، دیگر متقاضی جدیدی برای راه‌اندازی مرکز توان‌بخشی غیردولتی وجود ندارد. به همین خاطر نیاز داریم از ظرفیت‌های خیران و سازمان‌های خیریه مردم‌نهاد در زمینه راه‌اندازی مراکز توان‌بخشی و تأمین تجهیزات موردنیاز استفاده کنیم.

 مسعود امینی، مسئول روابط‌عمومی گمرک اصفهان گفت: دارو و لوازم طبی و بیمارستانی موردنیاز مؤسسات خیریه طبق قانون معاف از تعرفه‌های گمرکی است و این مؤسسات اگر مورد تأیید وزارت بهداشت و وزارت اقتصاد و امور دارایی باشند، می‌توانند از این تسهیلات استفاده کنند.

به موجب بند ذال ماده ۱۱۹ قانون امور گمرکی فهرست موسسات خیریه عام المنفعه با تایید وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی با پیشنهاد وزیر امور اقتصادی و دارایی به تصویب هیأت وزیران می رسد.

سحر جلالی