به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از نت نوشت،  چای زعفران ، یک چای عجیب و غریب از یک گیاه گل دار با از منفعت های چشمگیر است، که همچنین برچسب گران قیمت بر روی خودش دارد!

چای زعفران چیست؟
چای زعفران یک چای گیاهی است که از کلاله خشک شده گل زعفران، از خانواده زنبق زراعی است که به عنوان Crocus sativus L شناخته می شود. این گیاهان ۳ سال طول می کشد تا از بذر به گل برسند و هر گیاه دارای ۳-۴ گل است که هر کدام ۳-۴ کلاله دارند. مقدار زیادی از این کلاله های ظریف برای تولید ادویه زعفران نیاز است، اما باید آن ها را با دست، جمع آوری کرد. در نتیجه، زعفران یکی از گران ترین ادویه های موجود در جهان باقی مانده است. چای زعفران، به شکل سنتی، دارای کافئین نیست. با این حال، چای های کیسه ای تجاری زعفرانی معمولاً ترکیبی از زعفران، چای سیاه و اسانس هستند و کافئین دارند.

ارزش تغذیه ای
چای زعفران، قبل از خشک شدن یا پودر شدن با ۴ تا ۵ رشته یا رگه زعفران تهیه می شود. غلظت بالایی از عناصر فعال و ترکیبات در این رشته ها وجود دارد، از جمله آنتوسیانین، آلفا کاروتن و بتاکاروتن، ویتامین B و سایر کاروتنوئیدها و آنتی اکسیدان ها.

مزایای چای زعفران
مهمترین مزایای چای زعفران عبارتند از: توانایی آن برای بهبود خلق و خو، از بین بردن PMS، بهبود پوست، بهبود بینایی، افزایش حافظه، جلوگیری از سرطان، حفظ سلامت قلب و…

ضد افسردگی
مطالعات متعددی نشان داده است که استفاده از زعفران قادر است بر تعادل هورمونی مغز تاثر بگذارد که می تواند تأثیرات قابل توجهی بر خلق و خو، اضطراب و علائم افسردگی داشته باشد. خوردن یک فنجان از این چای در صبح، می تواند خلق و خوی شما را از شروع روزتان بهبود ببخشد.

تقویت حافظه
تاثیر این چای بر مغز شامل اثرات آنتی اکسیدانی نیز می باشد. این چای می تواند رسوب پلاک را در مغز کاهش داده و خطر ابتلا به بیماری های عصبی مانند آلزایمر یا پارکینسون را نیز کم کند.

جلوگیری از سرطان
آنتوسیانین ها و کاروتنوئیدهای موجود در این ادویه، و متعاقباً در چای، قادر به خنثی سازی رادیکال های آزاد و مواد خطرناک متابولیسم سلولی هستند. این چای می تواند سطح التهاب مزمن را کاهش داده و از بیماری هایی مانند سرطان، آرتریت روماتوئید و بیماری های قلبی-عروقی جلوگیری کند.

بهبود بینایی
بتا کاروتن به خاطر توانایی آن برای محافظت از بینایی، با پیشگیری از دژنراسیون ماکولار و تاخیر در شروع آب مروارید مشهور است.

بهبود وضعیت پوست
آنتی اکسیدان ها و خواص ضد التهابی این چای می تواند به بهبود وضعیت پوست، مانند پسوریازیس یا اگزما کمک کند.

درمان PMS
اثرات هورمونی چای زعفران می تواند به زنان مبتلا به گرفتگی های دردناک شکمی و تغییرات خلقی کمک کند.

چگونه چای زعفران درست کنیم؟
اگر بتوانید زعفران معتبری پیدا کنید که حساب بانکی تان را خالی نکند، درست کردن چای زعفران در خانه بسیار آسان است. هیچ گونه منع مصرفی برای نوشیدن معتدلانه وجود ندارد، بنابراین شما می توانید در روز ۲-۳ فنجان از چای زعفران خود بنوشید.

مرحله ۱: ۴-۵ رشته زعفران را به یک فنجان چای یا چای ساز اضافه کنید.
مرحله ۲: یک ظرف آب را بجوشانید، سپس برای ۱ دقیقه از روی حرارت بردارید.
مرحله ۳: آب گرم را روی رشته زعفران بریزید.
مرحله ۴: چای را به مدت ۳-۴ دقیقه قبل از نوشیدن، دم بگذارید.
مرحله ۵: در صورت تمایل، ۱ قاشق چای خوری عسل را برای بهبود طعم اضافه کنید.
مرحله ۶: برای یک نسخه نسبتاً عجیب و غریب، می توانید شیر خام یا شیر نارگیل و هل پودر شده را اضافه کنید.

اثرات جانبی چای زعفران
تعداد کمی عارضه جانبی برای این چای عجیب و غریب وجود دارد، اما برخی از افراد به این ادویه حساسیت یا آلرژی دارند.

از لحاظ سمیت ، هیچ مورد شناخته شده ای در هنگام مصرف در آشپزی گزارش نشده است.
مثل همیشه، زنان باردار باید قبل از اضافه کردن هر گونه داروی گیاهی جدید به رژیم سلامتی خود با دکتر خود مشورت کنند.