به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از فارس، گزارش هشتم خرداد این خبرگزاری با عنوان «معاون وزیر ارشاد چطور نشان درجه یک هنری دریافت کرد؟» که به نحوه اعطای این گواهینامه به سیدمجتبی حسینی می‌پرداخت [+]، واکنش فعالان حوزه هنر خوشنویسی و همچنین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را برانگیخت؛ اما نامه غلامرضا مشعشعی عضو وقت شورای ارزشیابی هنری به وزیر ارشاد و تأکید بر اینکه خط سیدمجتبی حسینی در حد «ممتازی» است، نه «استادی» [+] موجب شد تا یک بار دیگر این موضوع، مورد واکاوی اهالی هنر قرار گیرد.

روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تماسی با گروه فرهنگی خبرگزاری فارس، نامه حمایت برخی از استادان هنر خوشنویسی از حسینی، هنرمند دریافت‌کننده نشان درجه یک هنری (معاون هنری فعلی این وزارتخانه) را در پاسخ به شبهات به این خبرگزاری ارسال کرد [+].

حال مشعشعی بار دیگر به این جوابیه واکنش نشان داده و تأکید کرده است اساتید مؤید جایگاه «استادی» سیدمجتبی حسینی، در حوزه‌های نستعلیق و ثلث فعال هستند و صلاحیت اعلام نظر درباره شکسته‌نویسی را ندارند. وی همچنین از فضای حزبی و باندبازی در انجمن خوشنویسان به شدت انتقاد کرده و آن را دلیل قطع همکاری خود دانسته است.

مشروح نامه مشعشی به سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بدین شرح است:

با سلام و تحیت 
احتراما به استحضار عالی می‌رساند: در پاسخ به نامه شماره شماره  ۲/۰۵/۵۲۹۲/م مورخ  ۹۷/۳/۲۳روابط عمومی انجمن خوشنویسان ایران به عنوان حضرتعالی و توجه به آن که نامه موصوف ضمن اظهار تایید جایگاه اینجانب به سمت استاد و محقق(پژوهشگر) خط شکسته به گونه‌ای تصریح شده و بنده در حال حاضر در شورای ارزشیابی آن انجمن عضویت ندارم که این نوع اعلام نظر جای بسی تأسف همراه با سوال و تعجب را دارد، متاسفانه دلیل کناره‌گیری اینجانب و تعداد کثیری از اساتید و بزرگان هنر اصیل خوشنویسی وجود افرادی غرض‌ورز، دارای تشکیلات حزبی و باندی در راستای کسب منافع شخصی، عدم صداقت در کار، فقدان برنامه‌ریزی اعتلای هنر خوشنویسی و …. می‌باشد.

 

 

لذا صرف‌نظر از موارد مورد ایراد که اهم آن معروض گردید، توجه آن مقام محترم را به دعوت‌نامه وزیر وقت جناب آقای جنتی به شماره ۱/۶۷۴۱۸ مورخ  ۹۴/۵/۱۸ معطوف می‌نمایم که اینجانب تا پاکسازی کامل انجمن خوشنویسان از تنی چند متخلف و تا زمان قانونمندی این محیط فرهنگی به دور از هرگونه جناح‌بازی از ادامه همکاری با انجمن خوشنویسان معذور بوده و هستم. بدیهی است این (فعل) خواسته در راستای خواسته ایشان مبنی بر ساماندهی انجمن بود که متاسفانه این امر تاکنون محقق نگردیده است، لذا اینجانب و سایر استادان عضو شورای ارزشیابی انجمن خوشنویسان تعیین شایستگی استادی به جهت اعتراض بر فضای موجود تصمیم به ترک انجمن گرفتیم، بنابراین نامه مورد استناد از مصادیق گزارش خلاف واقع به آن مقام محترم می‌باشد.

نکته شایان ذکر این است که در نامه دفاع بعضی از استادان خوشنویس از جایگاه غصب‌شده معاون هنری آن وزارتخانه، نام چهار تن از اساتید خط نستعلیق و دو تن استاد ثلث‌نویس و تنها یک نفر شکسته‌نویس به چشم می‌خورد که آن هم به دلیل رابطه سببی فامیلی با معاونت متبوع آن سازمان است.

مستحضرید اساتید تهیه‌کننده و امضاکننده اساسا صلاحیت اعلام نظر در مورد موضوع مورد ایراد را -که از مصادیق سوء استفاده از مقام و موقعیت اداری می‌باشد- ندارند، چه اینکه با حضور و وجود آراء قطعی و بلاشبهه اینجانب و جناب آقای یدالله کابلی خوانساری از شکسته‌نویسان ارشد کمیته تخصصی -که خط نامبرده را در حد مدرک مورد بحث نمی‌دانیم- نادیده گرفته شده و در نتیجه نامبرده استاد نبوده و هیچگونه تشدد آراء و تشکیک هم در میان نیست و خاطرنشان می‌گردد در زمینه تخصصی خط شکسته می‌بایست آثار قلمی نامبرده از نظر تعدد کمّی نمایشگاهی و از لحاظ کیفی و نیز تألیفات و سنوات تدریس ایشان حد نصاب و در جامعه خوشنویسان از اشتهار برخوردار باشد.
علیهذا با عنایت به مطالب معروضه مستدعی است امر و مقرر فرمایند نسبت به موضوع تخلف نامبردگان بررسی جامعی انجام تا ان‌شاءالله به دست توانمند آن مقام محترم حقوق حقه افراد ذی حق استیفاء گردد.

با اوج گرفتن انتقادها و اعتراضات به نشان درجه یک معاون هنری وزیر ارشاد، مجلس قصد دارد و‌ارد عمل شود و به گفته نصرالله پژمان‌فر عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، قرار است نمایندگان گفت‌وگویی با معاون وزیر داشته باشند و اگر متقاعد شدند درجه هنری او مورد تائید خواهد بود اما اگر حسینی نتواند آنها را متقاعد کند، کمیته تحقیق و تفحص مجلس در این باره وارد عمل خواهد شد.

انتهای پیام/