به گزارش «پایگاه خبری تحلیلی ربیع»؛در سومین ماه از فصل پاییز، اکثر نقاط کشور همچنان در چنگال خشکسالی شدیدی گرفتارند و بارش‌های پاییزی چشمگیری تاکنون به ثبت نرسیده است. این وضعیت نگران‌کننده، بحران کم‌آبی را تشدید کرده و ذخایر آبی کشور را با خطر جدی مواجه ساخته است.

بر اساس آخرین گزارش‌ها، حجم ذخیره سدهای مهم کشور در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهشی محسوس را نشان می‌دهد. بسیاری از سدهای تأمین‌کننده آب شرب و کشاورزی در وضعیت قرمز یا هشدار قرار دارند. این کاهش ذخیره، نه تنها کشاورزی و تأمین امنیت غذایی را تهدید می‌کند، بلکه برای تأمین آب شرب پایدار در ماه‌های پیش‌رو نیز چالشی بزرگ ایجاد کرده است.

بر اساس آمارهای اعلام شده میزان ورودی مخازن کل کشور از ابتدای سال آبی (ابتدای مهرماه) تا هشتم آذرماه معادل ۲.۳۳ میلیارد متر مکعب بوده که در قیاس با سال گذشته که عددی معادل ۳.۷۸ میلیارد مترمکعب بوده ۳۸ درصد کاهش داشته است.

همچنین میزان کل خروجی سدهای کشور نیز نسبت به سال قبل با ۲۴ درصد کاهش مواجه بوده است. حجم آب موجود مخازن اکنون ۱۶.۷۲ میلیارد مترمکعب ثبت شده که این عدد نسبت به سال قبل که عددی معادل ۲۲.۷۱ میلیارد مترمکعب بوده ۲۶ درصد کاهش یافته است. همچنین حجم پرشدگی سدهای کشور نیز تا این تاریخ ۳۲ درصد است

وضعیت برخی از سدهای مهم کشور بیانگر این است که در ۱۶ سد درصد پرشدگی کمتر از ۱۰ درصد است، به‌طوری که سد لار، امیرکبیر و لتیان_ماملو استان تهران، سد دوستی و طرق خراسان رضوی، سد پانزده خرداد حوضه قمرود، سد لومان آذربایجان غربی، سد استقلال و شمیل و نیان استان هرمزگان سد سفید رود استان گیلان، سد نهم استان زنجان، سد نسا کرمان، سد تنگوئه سیرجان استان کرمان هشت درصد، سد رودبال داراب استان فارس کمتر از ۱۰ درصد آب دارند.