به گزارش پایگاه خبری ربیع، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان، مشاهیر را سرمایه‌های فرهنگی و معنوی جامعه معرفی کرد و گفت: برگزاری کنگره مشاهیر کُرد ادای دین به هویت فرهنگی استان است و امیدواریم این کنگره به یک جریان فرهنگی تبدیل شود و موتور محرکه توسعه همه جانبه باشد.

بهرام نصراللهی زاده با بیان اینکه توسعه فقط در ایجاد فضای فیزیکی و کار برای کارهای عمرانی خلاصه نمی‌شود، اظهار داشت: توسعه یک فرایند چند جانبه از نظر فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است.

وی اضافه کرد: مفاخر شناسنامه هویتی یک جامعه هستند و برگزاری کنگره مشاهیر کُرد یکی از کارهای مهم و زیربنایی در حوزه فرهنگی تلقی می‌شود و معرفی و تکریم نام آوران به عنوان الگوی موفق یک جامعه، نقش موثری در ایجاد فضای مثبت و روند رو به رشد جامعه دارد.

نصراللهی زاده اظهار داشت: برگزاری این رویداد کلان فرهنگی در کردستان از آن جهت که توجه به مسائل هویتی ضروری است، بیش از پیش اهمیت دارد، چرا که در هیچ جامعه‌ای بدون طی کردن مراحل هویتی و شخصیت اجتماعی آن، انجام فعالیت‌های اقتصادی و فیزیکی صرف، بیشتر بزک کردن جامعه است

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان، با بیان اینکه سرمایه‌های فرهنگی زیربنای توسعه است افزود: یک جامعه بانشاط و روبه رشد را جامعه‌ای معرفی کرد که در آن قبل از هر چیزی داشته‌های هویتی و فرهنگی به عنوان سرمایه اصلی مورد توجه قرار دهد.

وی گفت: فضای فرهنگی در استان تشنه چنین مراسماتی بوده و برگزاری کنگره مشاهیر کُرد پاسخ به مطالبه جوی مردم و حس ارزشمند جامعه نسبت به داشته‌های فرهنگی خود است.

وی افزود: برگزاری کنگره مشاهیر کُرد به عنوان یک جریان فرهنگی نظام مند بایستی تقویت شود انتظار می‌رود برگزاری این آن به عنوان گام بزرگی برای همبستگی ملی ادامه داشته باشد چراکه در جامعه کُردی، ایران فرهنگی فراتر از ایران سیاسی امروز است.

نصراللهی زاده گفت: کنگره مشاهیر کُرد در راستای دیپلماسی عمومی می‌تواند از سرمایه هیا بزرگ ایفای نقش کند چراکه کُردهای سایر کشورهای همسایه در چارچوب ایران فرهنگی تعریف می‌شوند.

وی تاکید کرد: کنگره مشاهیر کُرد علاوه بر تقویت همبستگی، نگاه تمام کُردها دنیا را به سمت ایران معطوف می‌کند و به دیپلماسی منطقه‌ای ایران کمک می‌کند و این مهم می‌تواند جز اقدامات ارزشمند این کنگره تلقی شود.