به گزارش خبرنگار ربیع، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین احمد سالک در نشست خبری سومین کنگره بین‌المللی نهج‌البلاغه از برگزاری سومین کنگره بین‌المللی نهج البلاغه با عنوان «نهج‌البلاغه و زیست شرافتمندانه» خبر داد و ادامه داد: کارگروه‌های علمی هر کدام از کمیته‌ها راه‌اندازی شده است و با تشکیل آنها می‌کوشیم تا پیش نشست‌هایی در داخل و خارج از کشور برگزار شود.

رییس هیات مدیره موسسه نهج‌البلاغه استان اصفهان گفت: عنوان زیست شرافتمندانه از کلام حضرت امام(ره) گرفته شده که فرمودند «نهج‌البلاغه راه نجات است»

وی اضافه کرد: قرارگاه نهج‌البلاغه در آموزش و پرورش استان راه‌اندازی و ارتباط‌هایی با دستگاه‌ها و سازمان‌های مختلف برقرار و حدود ۸۰ رابط نیز توسط این سازمان‌ها معرفی و جلساتی با آنها برگزار شده است.

حجت‌الاسلام سالک گفت: ظرفیت فوق‌العاده‌ای در داخل استان در ابعاد هنر و هنرمندی و مسائل مختلف شناسایی شده و در این زمینه پیشنهادهای مختلف و عکس نوشته‌های قابل توجهی به بخش‌های مختلف کنگره رسیده است.

وی عنوان کرد: نسبت به پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و سال‌های اخیر بسترهای فراوانی برای ترویج نهج‌البلاغه در دستورکار قرار گرفته و در این راستا دنبالیم با مجموعه‌های مختلف از جمله مجمع جهانی اهل‌بیت، حوزه علمیه و دانشگاه صحبت کنیم و در این راستا پیش‌نشست‌هایی طراحی شد.

رئیس هیئت مدیره مؤسسه نهج‌البلاغه اصفهان با بیان اینکه قرار بر این است در شش استان مباحث را پیش ببریم گفت: وبگاهی طراحی شده و در آن تمام فعالیت‌های مجموعه در آن بارگذاری می‌شود و امید است در این فرصت گامی برای ارائه بهتر نهج‌البلاغه برداریم.

حجت‌الاسلام سالک عنوان کرد: کنگره بین‌المللی زیست شرافتمندانه بر اساس بیانیه گام دوم رهبر انقلاب است که در این راستا کمیته‌ها بر اساس محورهای این بیانیه پیش رفته است.

تدوین سند چشم‌انداز پنج ساله مؤسسه نهج‌البلاغه

وی گفت: اصل کنگره در تیرماه و مصادف با عید غدیر برگزار می‌شود و در کنار آن پیش همایش‌هایی در نظر گرفته شده تا نهج‌البلاغه به گروه‌های مختلف مردم ورود پیدا کند، همچنین چهار پیش همایش در ونزوئلا، مالزی، روسیه و عراق پیش‌بینی شده است و در این راستا دنبال انس با نهج‌البلاغه هستیم.

رییس هیات مدیره موسسه نهج‌البلاغه استان اصفهان با بیان اینکه کنگره‌های بین‌المللی با هدف‌گذاری مشخصی برگزار خواهند شد، اظهار داشت: تدوین سند چشم‌انداز پنج ساله مؤسسه نهج‌البلاغه، مدنظر قرار دادن ادبیات تبلیغ و ترویج نهج‌البلاغه برای تولید محتوا از مهم‌ترین اهداف کنگره است و در این راستا دانشگاه آزاد اسلامی کنگره‌هایی را برنامه‌ریزی کرده است.

وی افزود: تا امروز ۱۹٠ چکیده علمی به همایش واصل شده همچنین حدود ۸٠٠ اثر رسانه‌ای یعنی ویدئو پادکست، موشن و اینفوگرافی نیز به همایش ارسال شده است.

تربیت مربیان تخصصی نهج‌البلاغه در دستورکار

در بخشی دیگر از این نشست نیز لیلا شمس مدرس حوزه علمیه و مسئول واحد خواهران مؤسسه نهج‌البلاغه عنوان کرد: از جمله فعالیت‌های خواهران در این مؤسسه برگزاری دوره‌های تربیت مربی به دو شکل حضوری و مجازی است و در این راستا حدود ۱٠٠ نفر را در این دوره‌ها تربیت کردیم و ظرفیت‌های بسیار خوبی برای اعزام به نهادها و محافل مختلف داریم.

وی ادامه داد: دوره مجازی میان هفت استان قم، تهران، سمنان، گلستان، گیلان، مازندران و اصفهان برگزار و در این راستا به شرط تدوین مقاله به افراد گواهی داده شد.

همچنین علی‌اکبر یحیایی، عضو هیئت مدیره مؤسسه نهج‌البلاغه با بیان اینکه یکی از اهداف مؤسسه نهج‌البلاغه ترویج نهج‌البلاغه میان دانش‌آموزان بود و در این راستا طرح گنجینه علوی به‌صورت آزمایشی در حال اجرای آزمایشی است، اظهار کرد: اینفوگرافی، جعبه میراث پدری، رشد منش اخلاقی و طرح گنج پدری از جمله طرح‌های مدنظر در این دوره است.

استاد حوزه و دانشگاه اظهار کرد: جشنواره ملی سرود نهج‌البلاغه، ساخت فیلم کوتاه و طراحی بازی از جمله اقدامات مدنظر در طرح‌های مذکور است.

اجرا شدن طرح روزی با نهج‌البلاغه در مدارس

پس از آن سید احمد امامیه اظهار کرد: آموزش و پرورش در راستای نشر و ترویج مباحث ناب نهج‌البلاغه، برای اولین بار در سطوح همکاران فرهنگی، دانشجومعلمان، دانش‌آموزان و خانواده‌ها کمیته‌ای شکل داد.

وی با بیان اینکه کمیته‌های علمی و تولید محتوا ذیل قرارگاه شکل گرفت که وظیفه آن بررسی و متناسب‌سازی مفاهیم نهج‌البلاغه با اقشار مذکور بود، افزود: تاکنون اقدامات خوبی از جمله تشکیل جلسات متعدد برای همکاران، برقراری طرح «روزی با نهج‌البلاغه» برای دانش‌آموزان، برگزاری دوره‌های تربیت مدرس در قالب دوره‌های ضمن خدمت، برگزاری گردهمایی زیست شرافتمندانه در روز سوم بهمن برای همکاران و گردهمایی دانش‌آموزی به مناسبت روز جوان انجام شده است.

دبیر قرارگاه استانی نهج‌البلاغه آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه یکی از مهم‌ترین اولویت‌ها در این مسیر استفاده از ظرفیت معلمان است، عنوان کرد: در آغاز این مسیر قرار داریم و امید است با همکاری نهادهای متولی، آموزش و پرورش بتواند به، عنوان بزرگ‌ترین بستر برای ترویج مفاهیم نهج‌البلاغه گام بردارد.

زهرا نصیری