به گزارش «پایگاه خبری تحلیلی ربیع»؛محمد علی سیف ربیعی در گفتوگو با ربیع با تأکید بر اهمیت روش صحیح حرارتدهی غذاهای کنسروی اظهار کرد: گرم کردن ساده کنسرو در تابه و مایکروویو به هیچ عنوان کافی نیست. تنها روش مطمئن، انتقال محتویات کنسرو به قابلمه و جوشاندن آن به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه در ظرفی باز است.
وی ادامه داد: جوشاندن در ظرفی درب باز باعث غیرفعال شدن سم بوتولینوم میشود.
متخصص طب پیشگیری و ارتقا سلامت گفت: نگهداری ایمن همواره حلقه گمشده زنجیره سلامت است، بنابراین پس از جوشاندن صحیح، نوبت به نگهداری ایمن است و باید کنسرو جوشانده شده را بلافاصله مصرف و از جوشاندن مکرر خودداری کنند.
وی با هشدار جدی بر این نکته که در مسمومیت با بوتولیسم،علائمی چون تاری دید و دوبینی، افتادگی پلکها،خشکی شدید دهان، مشکل در بلع و صحبت کردن و ضعف عضلانی پیشرونده است، در صورت مشاهده این علائم، باید به سرعت با اورژانس تماس بگیرند.
سیف ربیعی تصریح کرد: پیشگیری بهتر از درمان است، از خانوادهها درخواست میشودبا نهادینه کردن فرهنگ ایمنی غذایی در خانواده، از مصرف هر گونه کنسرو کم اسید بدون جوشاندن صحیح پرهیز کنند.
متخصص طب پیشگیری اضافه کرد: به علائم هشداردهنده توجه جدی داشته باشند چرا که این اقدام، ساده اما قطعاً نجاتبخش است و میتواند از بروز فجایع انسانی متعدد جلوگیری کند.
فاطمه براتی