پایگاه خبری ربیع/

اکوتوریسم یکی از انواع فعالیت های گردشگری و از زیر مجموعه های «طبیعت گردی» می باشد که بنا به تعریف ارائه شده ، سه موضوع و معیار مهم مد نظر قرار می گیرد که آن را با سایر انواع گردشگری متمایز می سازد :

۱- سفر مسئولانه و بدون تخریب محیط زیست

۲- احیای فرهنگ جامعه محلی و حفظ محیط زیست

۳- بهبود وضعیت اقتصادی مردم بومی و محلی

از اکوتوریسم به عنوان “گردشگری پایدار” نیز نام برده می‌شود.

مفهوم گردشگری پایدار ریشه در توسعه پایدار دارد و با توجه به این که توسعه پایدار در حقیقت رشد و پیشرفتی همـه جانبه در زمینه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی محسوب می شود و به دلیل نقشی که گردشگری مـی توانـد در این زمینه ها ایفا نماید، ضرورت توجه به گردشـگری پایـدار حـائز اهمیـت است.

ظهور اندیشه توسعه پایدار با تأکید بیشتر بر افزایش نقش جامعه محلی و نگرش پایین به بالا در برنامه ریـزی و مدیریت، حرکت به سمت توسعه گردشگری پایـدار را تسـهیل می‌کند.

با توجه بـه نقـش مهـم جامعـه محلـی در رسیدن به توسعه پایدار گردشگری نیاز به نگرشهای نوین مشارکتی، دلیل برای شکل گیری گونه های جدیدی از گردشگری مانند گردشگری جامعه محور می‌باشد.

بـا توجـه بـه ویژگـی هـای گردشگری جامعه محور در توانمندسازی جامعه محلی، ایـن نـوع گردشـگری مـی توانـد بـه عنـوان کاتـالیزوری جهـت دستیابی به توسعه پایدار گردشگری، نقش غیر قابل انکاری ایفاء نماید.

با توجه به ظرفیت بالای استان در حوزه اکوتوریسم برآنیم تا در این همایش علمی تخصصی به چالش‌ها و فرصت های بوم گردی خراسان رضوی بپردازیم.

انتهای پیام/