به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از تسنیم، مرداد ماه ۱۴۰۲ محمود کریمی بیرانوند, معاون اشتغال وزارت کار بیان کرد: با راه‌اندازی سامانه نظام جامع اطلاع‌‌رسانی بازار کار، تجزیه و تحلیل شغلی تمام مردم ایران انجام و اطلاعات لازم برای شناسایی کارجویان اعم از دانش‌آموختگان و سایر افراد جویای کار فراهم می‌شود.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به این‌که در سامانه جستجوی شغل، اطلاعات جویندگان کار شفاف می‌شود، ادامه داد: سامانه جستجوی شغل با هدف اتصال سریع کارجویان و کارفرمایان، ارتقای سطح کیفی و کمی خدمات کاریابی‌ها و استفاده بهینه از فناوری‌های نوین ارتباطی و اطلاعاتی راه اندازی شد.

کریمی‌بیرانوند تصریح کرد: تمام متقاضیان جویای کار می‌توانند با ثبت‌نام، تکمیل مشخصات فردی(پروفایل) شغلی و جستجو در فرصت‌های شغلی موجود در سامانه جستجوی شغل و از طریق دفاتر کاریابی به کارفرمایان معرفی و مشغول به کار شوند.یکی از دغدغه‌های همیشگی بازار کار اطلاعات در این حوزه است و موضوع بعدی هوشمندسازی فعالیت‌های این بخش است که به وسیله این سامانه انجام می‌شود.

به گزارش تسنیم؛ ایجاد نظام جامع اطلاعات بازار کار یکی از بندهای سیاست‌های کلی اشتغال از سوی مقام معظم رهبری بود که در سال ۹۰ ابلاغ شد. می‌توان گفت طی مدت ۱۲ سالی که از ابلاغ این سیاست‌ها می‌گذرد هنوز هم نظام جامع اطلاعاتی دقیق از بازار کار وجود ندارد و پیشتر معاون اشتغال وزارت کار خبر از رونمایی سامانه نظام جامع اطلاع‌رسانی بازار کار  تا پایان سال ۱۴۰۲ داده بود. کارشناسان اقتصادی اعتقاد دارند این‌که تمام مشاغل دارای شناسنامه شغلی و اطلاعات جمع‌آوری‌شده باشند می‌تواند برای سیاست‌گذاری بهتر و دقیق‌تر در مسیر اشتغالزایی و کاهش نرخ بیکاری مؤثر باشد.

اما محمود کریمی بیرانوند، معاون اشتغال وکارآفرینی وزیر تعاون  در آخرین اظهارات خود در نشست مشترک با روسای کمیسیون‌های تخصصی کانون ملی مراکز مشاوره و خدمات کارآفرینی گفت: طبق گزارش مرکز آمار، نرخ بیکاری کل کشور در سال ۱۴۰۲به عدد ۸ و یک دهم درصد رسید که کمترین نرخ بیکاری در دهه‌های اخیر را نشان می‌دهد.

وی افزود: بیکاری فارغ التحصیلان هم سال گذشته به کمترین میزان در این سال‌ها یعنی عدد ۱۱و هشت دهم درصد رسید که کاهش بیش از سه درصدی را نشان می‌دهد.

کریمی بیرانوند گفت: نرخ بیکاری جوانان ۱۵تا ۲۴سال هم به حدود ۲۱و دو دهم رسیده است این درحالی است که خالص اشتغال ایجادی کشور به روایت مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۲به عدد ۷۷۵نفر رسید. یکی از بازو‌های وزارت کار در محقق شدن این آمار هم در سال ۱۴۰۱ و هم در سال ۱۴۰۲مراکز مشاوره و کارافرینی هستند.

بیرانوند گفت: در حال حاضر ۱۵۰۰مرکز کار آفرینی و مشاوره کسب و کار در قالب شتابدهنده، فضای کار اشتراکی و مراکزی که به صورت تخصصی به کسب وکار‌ها مشاوره می‌دهند، در کشور در حال فعالیت هستند.  یکی از اقداماتی که مراکز مشاوره کشور موفق به انجام آن شدند، این بوده که فرایند نظارت بر اشتغال ایجاد شده توسط دولت را در سراسر کشور انجام دادند و گزارشی که در خصوص ایجاد یک میلیون شغل به مردم ارائه میدهیم، در واقع توسط مراکز مشاوره ما که بخش خصوصی هستند، صورت می‌گیرد.