به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از روابط عمومی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای ، مهران قربانی معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه با وجود چند حادثه در ماه های اخیر، حمل و نقل عمومی هنوز هم در مقایسه با خودروی شخصی ضریب ایمنی بیشتری دارد ، افزود: در طرح نخست که بر اساس قانون تجارت اجرا می شود، همه شرکت های حمل و نقل مکلف شدند مراکز مانیتورینگ عملیات حمل و نقل رانندگان خود را ایجاد کنند.

وی تصریح کرد: بر اساس قانون تجارت، متصدی حمل، مسئولیت حمل ایمنی بار و مسافر را نیز بر عهده دارد و بر همین اساس، شرکت های حمل و نقل باید بوسیله نصب سامانه های هوشمند کنترلی، رفتار های راننده را از بدو سفر تا پایان ، کنترل و مورد پایش قرار دهند.
قربانی افزود: دستورالعمل این کار تهیه و به همه شرکت ها ابلاغ شده است و همه شرکت ها به تدریج و تا پیش از تعطیلات نوروز این مراکز مانیتورینگ را در شرکت های خود ایجاد خواهند کرد.
معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای خاطر نشان کرد: در اقدامی دیگر که با هدف ارتقای امنیت مسافران انجام می شود، والدین یا خانواده مسافران می توانند (از دهه فجر امسال) با مراجعه به پایگاه اطلاع رسانی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای به نشانی www.141.ir  و وارد کردن اطلاعات شامل پلاک اتوبوس و سریال صورت وضعیت مندرج در بلیت اتوبوس، به  صورت لحظه ای و دقیق از آخرین وضعیت سفر مطلع شوند.
معاون حمل و نقل سازمان راهداری تصریح کرد: این سامانه نیز در دهه فجر امسال به بهره برداری خواهد رسید.
قربانی همچنین افزود :همه مسافران می توانند از طریق سامانه ۱۴۱، حین یا بعد از سفر مستندات خود را در مورد وضعیت سفر خود اعم از ایمنی و مشکلات احتمالی ارسال کنند که این اطلاعات نیز بلافاصله و به فوریت از طریق مرکز ۱۴۱ برای رسیدگی فوری (حسب مورد) به کمیسیون های ماده ۱۱ یا ۱۲ ارسال می شود و در صورت اثبات، برخورد لازم با متخلف یعنی راننده یا شرکت حمل و نقلی انجام خواهد شد.
وی اظهار داشت: این سامانه نیز همزمان با دهه مبارک فجر به بهره برداری رسمی خواهد رسید و امیدواریم با مجموعه این اقدامات، وضعیت ایمنی بهتری نسبت به گذشته در سفر های هموطنان با ناوگان حمل و نقل عمومی کشور رقم بخورد.