زهرا نصیری

به گزارش پایگاه خبری ربیع، مدیرکل بیمه سلامت استان اصفهان در گفتگو با ربیع با اشاره به اینکه در زمینه بیمه جامع و کامل هنوز نقص داریم، گفت: افراد اکنون در کوتاه ترین زمان از طریق سامانه راحت می توانند بیمه شوند و مادران باردار و فرزندشان تا ۵ سالگی رایگان بیمه هستند.

محمدحسین صفاری، با اشاره به این که عمده جمعیت کشور تحت پوشش دو بیمه سلامت و تامین اجتماعی هستند، بیان کرد: برنامه سلامت خانواده هم اکنون در بسیاری از شهرها اجرایی شده واگر به طور کامل در تمام شهرها اجرایی شود، خرید خدمت آن توسط بیمه انجام خواهد شد.

وی تاکید کرد:هم اکنون هر کسی دچار مشکل شود دسترسی به بیمه خواهد  داشت. ۳ دهک اول کشور در سال ۱۴۰۰ و دو دهک دیگر امسال تحت پوشش رایگان بیمه قرار گرفتند که این پنج دهک جمعیتی بالغ بر ۱۲.۵ میلیون نفر هستند.

صفاری، از اجرای طرح بیمه رایگان کودکان زیر ۷ سال با تامین مالی دولت خبر داد وگفت: تحت پوشش قرار گرفتن خدمات پرهزینه دندانپزشکی منوط به تصمیم شورای عالی بیمه است.

درمان ۱۵ بیماری سخت درمان در مراکز دولتی اصفهان

مدیرکل بیمه سلامت استان اصفهان گفت: بیماران دچار سکته مغزی، همودیالیز، هپاتیت سی (c)، متابولیک، تالاسمی، هموفیلی، سرطان، اوتیسم، اسپاینوموسکولار آتروفی (SMA)، مولتیپل اسکلروزیس (MS)، سیستیک فیبروزیس (CF)، هیپرتانسیون ریوی، بال پروانه (EB)، دیالیز صفاقی و مُزمن روانی، در صورت بستری در مراکز درمانی دولتی می‌توانند با مراجعه به کارشناسان بیمه سلامت مستقر در این مراکز، از خدمات رایگان این صندوق بهره‌مند شوند.

وی، با اشاره به تحت پوشش قرار گرفتن ۸۰ هزار نفر در استان اصفهان در صندوق حمایت از خاص و بیماران خاص و سخت درمان افزود: چهار هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال هزینه درمان این بیماران در ۱۵ ماه گذشته پرداخت شده است.

صفاری ادامه داد: بیمه ‌شدگان برای بهره ‌مندی از این حمایت، باید در سامانه‌های بیمه سلامت بعنوان «بیمار سخت درمان» نشاندار شده باشند.

۱۰۷ بیماری با تاسیس صندوق حمایت از بیماران خاص و سخت مورد حمایت ویژه قرار گرفت

وی گفت: درمان ۱۰۷ بیماری با تاسیس صندوق حمایت از بیماران خاص و سخت نیز مورد حمایت ویژه قرار گرفته است و متقاضیان می‌توانند با مراجعه به سامانه شهروندی سازمان بیمه سلامت به آدرس bimehsalamatiranian.ir، درخواست حمایت خود را ثبت کنند.

مدیر کل بیمه سلامت  استان اصفهان افزود: بالای ۹۰ درصد داروهای بیماران صعب العلاج از ۷۰ درصد تا ۱۰۰ درصد، تحت پوشش بیمه است. به عنوان مثال ۱۰۰ درصد داروهای هموفیلی تحت پوشش بیمه قرار دارد و برخی از داروهای گرانقیمت جدید مثل داروهای دیابت نیز تحت پوشش قرار گرفته اند و در مجموع حدود ۶۶ داروی جدید را در این بخش تحت پوشش برده ایم که برخی از آن ها داروهای ترکیبی و مهم هستند.

وی ادامه داد: در سطح کشور صندوق صعب العلاج خدمات بستری، سرپایی، دارویی و سایر خدمات سلامتی این بیماران را تحت پوشش قرار می دهد و تاکنون ۲ میلیون بیمار در این صندوق نشان دار شده اند.

وی با بیان این که پرهزینه ترین خدمات این افراد دارویی است، یادآور شد: ۱۹۵۰ دارو تحت پوشش بیمه ها هستند و حدود ۳۰۰ داروی پرتکرار وجود دارد که پوشش بیمه ای ندارند که به ترتیب پس از تعیین قیمت های آن ها و تصویب در شورای عالی بیمه، تحت پوشش بیمه قرار می گیرند.

 بیمه شدن رایگان بیش از هزار ساکن زیر  ۲۰ سال روستایی دراصفهان

این مقام مسئول با اشاره به اینکه بیش از هزارنفر از متولدان جدید بدون بیمه ساکن در روستا‌ها و شهر‌های زیر۲۰هزارنفر استان اصفهان تحت پوشش رایگان بیمه سلامت قرار گرفتند گفت: هم اکنون در جمعیت ۲۰ میلیونی روستایی تا ۹۵ درصد و در سایر نقاط کشور که تا ۹۰ درصد تحت پوشش بیمه هستند، کودکان ار خدمات زیادی برخوردارند.

وی تاکید کرد:برای اجرای این طرح مشخصات تمامی متولدین سال۱۴۰۲ به همراه کدملی سرپرست خانوار دریافت و پس از بررسی سوابق بیمه‌ای و اطمینان از نبود بیمه نامه و سکونت در روستا، با ثبت اطلاعات در سامانه درخواست بیمه نامه رایگان روستایی صادر شد.

صفاری بیان داشت:هم اکنون ۵۳۵ هزار نفر ازساکنان روستا‌ها و شهر‌های زیر۲۰هزارنفر استان اصفهان رایگان تحت پوشش بیمه سلامت قراردارند و در سطح یک از خدمات پزشک خانواده و درسطح ۲و۳ از خدمات تمام مراکز طرف قرارداد بهره مند می‌شوند.

خدمات اوتیسم و توانبخشی برای اولین بار در کشور تحت پوشش بیمه پایه قرار گرفت

وی درباره بیمه ناباروری افزود: بیمه ناباروری نیز تا ۹۰ درصد در سیستم دولتی پوشش داده شده و در بخش خصوصی نیز خدمات ناباروری را با تعرفه غیردولتی پوشش می دهیم.همچنین  خدمات اوتیسم و توانبخشی برای اولین بار در کشور تحت پوشش بیمه پایه قرار گرفته و به صندوق صعب العلاج الحاق شده است.

مدیر کل بیمه سلامت  استان اصفهان با اشاره به تحت پوشش بودن ۱۷ خدمت دندانپزشکی، گفت: خدمات پیشگیری دندانپزشکی تحت پوشش بیمه پایه قرار دارد ولی هزینه از جیب مردم بیشتر در بخش خدمات پرهزینه دندانپزشکی مانند ترمیم ریشه است که در جلسه آینده شورای عالی بیمه در خصوص آن تصمیم گیری خواهد شد.

۶ خدمت روانشناسی تحت پوشش بیمه پایه قرار گرفت

وی افزود: تعداد موسسات دندانپزشکی در کشور ۹۲۲۸ موسسه است که ۱۶۴۷ موسسه با بیمه سلامت قرارداد دارند که روز بروز بر تعداد آن ها افزوده می شود. خدمات دندانپزشکی برای مادران باردار، زنان شیرده و کودکان زیر ۱۴ سال نیز رایگان است.

صفاری، در خصوص طرح دارویار گفت: اعتبار لازم برای پوشش بیمه ای این طرح در بخش دارو، شیرخشک و تجهیزات برای سال آینده با توجه به افزایش قیمت داروها و تجهیزات پزشکی، حدود ۱۵۰ همت برآورد می شود.

 وی افزود: با توجه به نیاز برخی از افراد جامعه از خدمات مشاوره های روانشناسی به ویژه در حوزه خانواده، برای نخستین بار ۶ خدمت روانشناسی نیز تحت پوشش بیمه پایه قرار گرفته و در صورت استقبال مردم و مراکز ارائه خدمت، این پوشش ها گسترش خواهد یافت.

زهرا نصیری