فاطمه براتی

به گزارش «پایگاه خبری تحلیلی ربیع»؛محمدرضا ناظر در گفت‌وگو با خبرنگار ربیع با بیان اینکه تغییر سبک زندگی، ترک سیگار و الکل، پرهیز از مصرف غذاهای محرک، مدیریت استرس و حفظ وزن مناسب می‌تواند رفلاکس اسید را کاهش دهد، اظهار کرد: گاهی هم از بروز آن جلوگیری کند.

وی ادامه داد: برای درمان و حتی پیشگیری از بروز رفلاکس حنجره بهتر است به این نکته توجه کنند که کدام غذاها علائم بیماری را تحریک می‌کنند.

متخصص عفونی گفت: برخی از غذاهای رایجی که افراد باید برای پیشگیری از بروز رفلاکس حنجره از مصرف آنها پیشگیری کند شامل مرکبات، گوجه فرنگی، غذاهای تند، غذاهای چرب، کافئین، نوشیدنی‌های گازدار، شکلات و الکل می‌شود.

وی افزود: داروهای کاهش دهنده اسید معده مهارکننده‌های پمپ پروتون (PPIs)، آنتاگونیست‌های گیرنده هیستامین (مسدودکننده‌های H2) و داروهای بدون نسخه (OTC) مانند آنتی اسیدها هستند که برای بیماری رفلاکس حنجره تجویز می‌شود.

متخصص عفونی اضافه کرد: رایج‌ترین جراحی برای رفلاکس، فوندوپلیکاسیون نیسن نام دارد. در طی این روش، جراح بخشی از معده را به دور اسفنکتر تحتانی مری می‌پیچد و آن را در جای خود می‌دوزد.

وی گفت: بیماری رفلاکس حنجره هنگامی که درمان نشود می‌تواند منجر به بروز برخی عوارض احتمالی شود که برخی از آنها عبارتند از گلو درد، سرفه مزمن، تورم تارهای صوتی وزخم باز روی تارهای صوتی تشکیل گرانولوم (توده) در گلو است.

فاطمه براتی