به گزارش پایگاه خبری ربیع، بحران سوریه راه‌حل نظامی ندارد؛ این مهم‌ترین اصل بیان‌شده در نشست مشترک ایران، ترکیه و روسیه بوده است. راه‌حل نظامی ندارد، یعنی مردم سوریه خود توانایی تعیین سرنوشت خویش را دارند؛ فقط باید شرایط را برایشان مهیا کرد تا بتوانند به لحاظ سیاسی مشارکت و آینده سیاسی خویش را تعیین کنند؛ زیرا جنگ در کل سبب عقب‌ماندگی می‌شود، چه برسد جنگ تکفیری و بی‌قاعده.
گروه‌هایی مانند داعش و جبهه‌النصره و امثال این دو برای این در سوریه اتراق کردند که بتوانند اسرائیل را رها کنند و به آرزوی دیرینه‌اش برسانند؛ در حالی که رژیم اشغالگر تا ابد در این منطقه بیگانه خواهد بود و حتی گروه‌های تروریستی‌تکفیری نیز نمی‌توانند عامل مشروعیت را برای آن مهیا کنند.
پس از اینکه این طرح با پروراندن داعش جواب نداد، به دنبال افکار عمومی رفتند. پس از آنکه فضاسازی‌ها در متهم‌کردن دولت سوریه به استفاده از سلاح شیمیایی جواب نداد و روسیه با استفاده از حق وتو مانع بهره‌برداری جبهه غربی و عربی از آن شد، از گذرگاهی دیگر وارد شدند و طرح آتش‌بس در غوطه شرقی را مطرح کردند؛ اما این سناریو در جهت تضعیف همکاری مفید ایران، ترکیه و روسیه در کمک به استقرار صلح در سوریه است. برای آمریکا و اذنابش پسندیده نیست که چنین همکاری دیپلماتیکی به نتیجه مثبت برسد.
دیدیم که حتی با اعلام آتش‌بس در سوریه باز هم شاهد نقض آن بودیم و آمریکا مدام این قانون را نادیده گرفته است و این حرکت ناشی از غرض‌ورزی وی نسبت به مثبت ارزیابی‌کردن اقدامات مشترک نشست‌های صلح سوریه است.
از سوی دیگر، حضور فعالانه ایران در صلح سوریه ارباب صهیونیستی را رنجانده است و شاید همین رنجیدگی‌ها سبب رعایت‌نکردن آتش‌بس شده است.
جدی‌نبودن دولت‌های حامی گروه‌های تروریستی در حمایت از آتش‌بس سوریه و مشخص‌نشدن دقیق جغرافیای آتش‌بس و سوءاستفاده گروه‌های تروریستی از آن از دیگر عوامل شکست آتش‌بس دانسته شده است.