به گزارش پایگاه خبری ربیع، مجید جبل عاملی نایب رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازگانی اصفهان  در این جلسه گفت:در کشورهای دارای صنعت باغبانی پیشرفته نظام گواهی نهال از جایگاه ویژه ای برخوردارست .این نظام تضمین کیفیت نهال یعنی مهمترین نهاده بخش باغبانی را تحت پوشش قرار می دهد.
وی افزود:در این فرایند مواد اولیه تکثیری برای تولید نهال از لحاظ اصالت ژنتیکی کاملا تثبیت شده و از نظر سلامت عاری از هر گونه بیماری خطرناک است .
جبلی عاملی در بخش دیگری از سخنان خود گفت:برای احداث باغ مادری درختان میوه ،تهیه و تامین مواد گیاهی سالم و اصیل از اهمیت برخوردار است و کمیسیون کشاورزی آماده همکاری با تشکلهای کشاورزی استان برای فرهنگسازی استفاده از این قبیل نهال است
در سال ۹۶ تعداد ۱.۳ میلیون پیوندک در استان اصفهان تولید شده است
اصغر محسن زاده کرمانی  معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در این جلسه از اجرای طرح محصولات گواهی شده با استفاده از نهال و پیوندک سالم در استان خبرد اد و گفت:نخستین باغ مادری با هدف تولید نهال ،پیوندک و پایه سالم  در استان اصفهان راه اندازی شده است.
وی اظهار داشت:در سال ۹۶ تعداد ۱.۳ میلیون پیوندک در استان اصفهان تولید و بیش از ۳۰ درصد ان در استان توزیع و مصرف شد.
وی از برخورد سازمان جهاد کشاورزی با تولیدکنندگان و توزیع کنندگان غیرمجاز نهال و پیوندک خبرداد و گفت:۶۰ مرکز عرضه نهال  غیرمجاز بازرسی و با عرضه کنندگان برخورد قانونی شد.
محسن زاده کرمانی در ادامه تولید محصولات سالم عاری از نیترات و فلزات سنگین در دستور کار سازمان جهادکشاورزی عنوان کرد.
تعدد باغ های مادری  به تنوع ژنتیکی در تولید محصولات باغی کمک می کند
احمد رضا رئیس‌زاده مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان در این جلسه با تولید نهال شناسه دار در استان گفت:باغ مادری با هدف تامین و تدارک نهال مورد نیاز استان و سایر استانها از سال  ۸۶ با سرمایه گذاری بخش خصوصی راه اندازی شده و هر ساله نهال بادام،هلو،زردالو،گیلاس و آلو  با استفاده از شیوه های نوین تکثیر و در اختیار کشاورزان قرار می دهد.
وی تصریح کرد:این نهال ها گواهی شده و دارای اصالت وخلوص ژنتیکی است و عاریاز عوامل بیماری زاست .
وی افزود:تعدد این باغ های مادری می تواند به تنوع ژنتیکی در تولید محصولات و استفاده از نهال سالم و اصیل کمک کند.
رییس زاده افزود:در مجموع سطح کل استان محصولات باغی ۷۸۷۵۲ هکتار با تولید ۵۵۲۰۰۰تن و ارزش ریالی ۲۷۶۰۰ میلیارد ریال برآورد می گردد.
وی ویژگی نهال گواهی شده را  اصالت و خلوص ژنتیکی،سلامت و عاری بودن از عوامل بیماری زا،استاندارد و مشخصات ظاهری مناسب سازگاری با شرایط منطقه برشمرد.
تولید محصولات کشاورزی به روش GAPفاز اول پیاز
مسایلی کارشناس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در این جلسه گفت: محصول سالم محصولی که عاری از عناصر و ترکیبات سمی و الاینده بوده ویا با رعایت حداکثر باقی مانده مجاز   MRLsتولید شده باشد.این تولید می تواند براساس دستورالعمل هایی از جمله GAPها (GOOD AGRICULTURAL PRACTICES))باشد.
وی تصریح کرد:محصول ارگانیک یا کشاورزی زیستی که نتیجه اعمال دستورالعمل ها وروش های است که منجر به تولید محصولی عاری از عناصر وترکیبات سمی والاینده میباشد. به قسمی که تمام شرایط اکوسیستم را رعایت نموده است .
وی افزود:محصول طبیعی عاری از بقایای مواد شیمیایی بوده و حاصل تولید در مناطق طبیعی ودست نخورده است.
وی تاکید کرد:استفاده بی رویه از کودهای شیمیایی و سموم دفع آفات در کشور و باقی ماندن این ترکیبات در محصولات سبب شده است تا یکی از اصلی ترین راهبردهای مهم توسعه کشاورزی در کشور در وهله اول افزایش سطح سلامت جامعه با اولویت تولید محصول سالم باشد.
مسایلی خاطر نشان کرد:هدف نهایی اجرای برنامه تولید سالم در کشور سوق دادن داوطلبانه کشاورزان به سمت تولید محصول سالم با استفاده ازامکانات غیر دولتی است به نحوی که برنامه بطور داوطلبانه ادامه یافته و کشاورزان به این باور برسند که به منظور ایجاد اطمینان خاطر در بین مصرف گنندگان باید به تولید محصول سالم روی آورده و به عرضه آن در بازار بپردازند.
احمدرضا همتی عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی اصفهان در این جلسه خواستار ایجاد انگیزه و مشوق برای کشاورزان استان برای استفاده از نهال های باغ مادری شد.