به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از فارس از بجنورد، روزنامه خراسان شمالی در شماره ۲۰۱۳۳ خود مربوط به یکشنبه ۹ تیرماه ۹۸ در گزارشی به بررسی مشکلات عدم سرمایه‌گذاری در خراسان شمالی پرداخته که در این مطلب می‌خوانیم؛ دغدغه و به رونق رسیدن سرمایه‌گذاری در خراسان شمالی و کشاندن بخش خصوصی پای‌کار، از زمان تأسیس‌اش، جزو مسائل و اهداف اصلی این استان بوده است؛ اهدافی که نه دولتمردان توانستند تاکنون به آن‌ها دست یابند و نه بخش خصوصی رضایتی از آن‌ها حاصل کرد.

پهن کردن فرش قرمز زیرپای سرمایه‌گذاران، شعار تمام حامیان بخش خصوصی در استان بوده و هست ولی حالا سرمایه‌گذاران این بخش، عطای این فرش را به لقایش بخشیده‌اند و می‌گویند فرش قرمز پهن کردن برای سرمایه‌گذار در حد حرف کافی نیست، اصلاً فرش قرمز نمی‌خواهیم، سنگ جلوی پای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی نیندازند، سازوکار انجام کار و پیشبرد امور و تعریف سرمایه‌گذار در خراسان شمالی باید مشخص باشد و به هر فرد غیربومی که به اسم سرمایه‌گذار وارد استان می‌شود، به چشم سرمایه‌گذار نگاه نشود.

این جمله‌ها را «علیزاده» از سرمایه‌گذاران بومی خراسان شمالی که نماینده سرمایه‌گذاران در بیان مشکلات این بخش به رئیس مجلس بود، می‌گوید و می‌افزاید: مشکلاتی که به «لاریجانی» ارائه شد، اکنون با واکنشی همراه نبوده است که نشان‌دهنده قدم برداشتن برای رفع آن‌ها باشد.

این سرمایه‌گذار بخش خصوصی، مشخص نبودن اهلیت سرمایه‌گذاران و تعریف مشخص از سرمایه‌گذار را ازجمله مهم‌ترین مشکلات این بخش اعلام می‌کند که موجب وقت‌گیری و خروج سرمایه از استان می‌شود و از این گلایه دارد که هرکسی به اسم سرمایه‌گذار از استانی دیگر به خراسان شمالی وارد می‌شود، به چشم سرمایه‌گذار به او نگاه و بعدها مشخص می‌شود فلان فرد نه‌تنها در استان سرمایه‌گذاری نکرده بلکه تسهیلاتی را به‌عنوان سرمایه‌گذار برای کاشت مثلاً چند درخت دریافت کرده است، مگر دست سرمایه‌گذاران بومی خراسان شمالی کج است که نتوانند این چند درخت را بکارند؟

به عقیده این سرمایه‌گذار، در استان از هیچ‌یک از افرادی که با پوشش اسمی سرمایه‌گذار وارد خراسان شمالی می‌شوند، درباره تخصص، دانش فنی و میزان آورده‌شان سؤال نمی‌شود و حتی افراد بدون دانش و تخصص هم فقط به این دلیل که می‌گویند سرمایه‌گذار هستند، موردحمایت قرار می‌گیرند و این موضوع موجب می‌شود وقت مسئولان در جلسات مختلف اقتصادی ازجمله کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید گرفته شود بدون این‌که نتیجه‌ای برای استان داشته باشد.

او که سرمایه‌گذار مجتمع آذین فورج اسفراین هم است، بررسی اهلیت، صلاحیت، دانش، تخصص و آورده افرادی که به‌عنوان سرمایه‌گذار وارد خراسان شمالی می‌شوند، از متولیان این بخش می‌خواهد و معتقد است: اگر ابتدای کار سخت‌گیری‌ها و حساسیت‌های لازم اعمال شود، هم بسیاری از سرمایه‌گذاری‌ها با شکست، بدهی و … مواجه نمی‌شود و هم استان از قبل سرمایه‌گذاری‌های واقعی رشد خواهد کرد.

او البته رو به افول بودن سرمایه‌گذاری را مختص به خراسان شمالی نمی‌داند و می‌گوید: از همان سال‌های تقسیم خراسان و تأسیس خراسان شمالی، تقریباً در هیچ استانی ازجمله تهران و مشهد سرمایه‌گذاری‌های بزرگ و درست و درمانی شکل نگرفت و بسیاری از سرمایه‌گذاری‌هایی که انجام شد، رو به افول رفت و رصد نشدن اهلیت افراد سرمایه‌گذار نما، از مشکلات این استان است.

او با طرح این سؤال که چند نفر از افراد غیربومی که با پوشش سرمایه‌گذار وارد خراسان شمالی شدند، جواب گرفتند و سرمایه‌شان به نتیجه رسید؟ به جذابیت نداشتن خراسان شمالی برای سرمایه‌گذاران اشاره می‌کند و می‌گوید: آدمی که سرمایه و دانش دارد، برای سرمایه‌گذاری به خراسان شمالی نمی‌آید و می‌داند باید به کجا برود پس اگر بخواهیم سرمایه‌گذار واقعی را جذب کنیم، استان باید بگوید من فلان امتیازها رادارم و در قبال ارائه آن‌ها به سرمایه‌گذاران، فلان سرمایه‌گذاری و کارها را می‌خواهم تا تکلیف سرمایه‌گذار از ابتدا مشخص باشد.

«علیزاده» معتقد است: باید تعریف سرمایه‌گذار برای استانی مانند خراسان شمالی مشخص و به‌طور دقیق معلوم باشد که سرمایه‌گذاری یعنی چه و در چه قالبی می‌گنجد و سرمایه‌گذار چه کسی است؟ اما اکنون این‌گونه نیست و تا وقتی روال کار همین باشد، نمی‌توان به آینده سرمایه‌گذاری در خراسان شمالی و ورود بخش خصوصی به این عرصه، خیلی امیدوار بود.

درعین‌حال، «فیروزه» رئیس سازمان صمت از انتقال مشکلات حوزه سرمایه‌گذاری خراسان شمالی به‌منظور ایجاد جاذبه‌های سرمایه‌گذاری در این استان به وزیر صنعت، معدن و تجارت خبر می‌دهد و مهم‌ترین آن‌ها را نبود راه و حمل‌ونقل ریلی و هوایی برمی‌شمرد و از قول وزیر برای بررسی و پیگیری این موارد خبر می‌دهد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان شمالی هم تعریفی از سرمایه‌گذار برای خراسان شمالی ارائه و تأکید می‌کند: متقاضیان سرمایه‌گذاری در استان حداقل باید ۳۰ درصد حجم سرمایه‌گذاری را به‌عنوان آورده داشته و از توان فنی و دانش لازم برخوردار باشند.

«قنبری» با اشاره به برگزاری جلسات منظم کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید برای رفع مشکلات سرمایه‌گذاران اشاره می‌کند و بابیان این‌که این کارگروه ۲۸۰ مصوبه برای رفع این مشکلات داشته است، از اجرایی نشدن ۵۰ مصوبه خبر می‌دهد و اظهارمی کند: بررسی چرایی اجرا نشدن این مصوبات در دستور کار قرارگرفته است و اگر مشکل از سرمایه‌گذار باشد، در فهرست سیاه کارگروه قرار می‌گیرد و دیگر به مشکلات او پرداخته نمی‌شود.

انتهای پیام/ر