زهرا نصیری

به گزارش پایگاه خبری ربیع، اگر چه خطه هنر پرور و هنرمند ساز نصف جهان با جاذبه های طبیعی و تاریخ کهنی که قرن های متمادی شاهد و نظاره گر بسیاری از رویداد ها بوده و اکنون به دلیل  همان غنای هویتی که این شهر در ایران دارد مورد توجه بسیاری از گردشگران و فرهنگ دوستان داخل و خارج کشوراست ، اما این استان متاسفانه دربسیاری از امکاناتی که باید در این شهر وجود داشته باشد و موجود نیست پایش لنگ میزند! ازجمله این کمبود ها هتل است، براساس آخرین روایت ها حدود ۱۵۰ هتل، ۴۴۴ اقامتگاه بوم گردی، ۷۰ هتل سنتی، ۱۵۰ مسافرخانه و ۲۳۰ مهمان‌پذیر و افزون بر ۳۵ هزار تخت برای پذیرایی از گردشگران در این شهر دایر شده است اما آیا تعداد مکان برای پذیرایی از شهری که آوازه اش در بین جهانیان به نصف جهان عرضه اندام کرده و به شهرت رسیده است کافی است؟سوالی که هنوز برای آن پاسخ مناسبی داده نشده است ؟

اگر چه قرار بود در دهه ۹۰ با حمایت شهرداری و میراث فرهنگی بخش خصوصی برای ساخت های چند ستاره مانند شیراز و مشهد و تبریز پا به عرصه هتل سازی در اصفهان قرار دهند اما خبری از آن ها نشد و طرح ساخت هتل های چند ستاره در اصفهان به دیگراستان ها رفت، از برخی مسئولان که علت این اتفاق را جویا شدیم برخی قوانین دست و پا گیر را سد راه حضور سرمایه گذاران بخش خصوصی دانستند که دردیگر شهر ها با آن ها چنین رفتاری نمی شود و لی در عوض همیشه قوانین دست و پا گیر در اصفهان راه ها را برای بسیاری از طرح های سرمایه گذاری می بندد؟.

 شاید تعلل مسئولان این شهر از سر دلخوشی به تکمیل هتل هایی است که قرار بود در کنار سالن اجلاس ساخته شوند و درهمان مکانی که مسئولان درصدد هستند مناسبات بین المللی را میزبانی کنند بوده است؛ که متاسفانه هنوز خبری از مکان های اقامتی و هتل های آن نیست! یا هتل هایی که درسپاهان شهر قرار بود توسط یک سرمایه گذار بخش خصوصی که چندین سال است قول تکمیل آنها را داده اما هنوز شاهد بهره برداری از آن نیستیم مانده اند .

رسم هتل سازی در اصفهان رونق ندارد

همه این اما و اگرها درحالی است که قرار بود با تسهیلاتی که شهرداری و میراث فرهنگی فراهم می کنند رسم هتل سازی در اصفهان رونق بگیرد ، اما کو نشان از بی نشان ها!

وضعیت هتل و امکان اقامتی در اصفهان چندان حال خوبی ندارد به گونه ای که وقتی با موج ورود گردشگران در ایام نوروز و تابستان مواجه می شویم به علت کمبود فضای اقامت مسئولان دست به دامن آموزش و پرورش و املاکی ها می شوند تا برای اسکان موقت مسافران کاری کنند ، این مسئله نباید در شهری که به قطب گردشگری معروف است وجود داشته باشد و باید مسئولان در این زمینه تدبیر جدی داشته باشند.

در همین پیوند، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان درگفتگو با ربیع به این مسئله اشاره داشت که شأن و جایگاه گردشگری اصفهان داشتن دستکم ۲۰ هتل پنج ستاره و چهار ستاره است که متاسفانه این تعداد هتل در اصفهان وجود ندارد.

خانه‌های تاریخی اسیر در دست سازمان‌های دولتی 

علیرضا ایزدی، با انتقاد از اینکه اصفهان در عرصه صنعت هتل در سال های اخیر بسیار بد عمل کرده است و برخی واحدها که به اسم هتل ایجاد شده است در شأن و جایگاه استان نیست افزود: اصفهان ظرفیت های بسیار خوبی برای تبدیل خانه های تاریخی به هتل های سنتی و بوم گردی دارد اما متاسفانه بسیاری از خانه‌های دارای ارزش تاریخی به سازمان‌های دولتی تعلق دارد که به حال خود رها شده اند.

وی تاکید کرد: اکنون حال و روزاین خانه های تاریخی به آن جا رسیده که به دلیل بی‌استفاده ماندن به مکانی برای ناهنجاری اجتماعی تبدیل شده است. راه نجات بافت تاریخی اصفهان ثبت محور تاریخی فرهنگی است و رونق بافت تاریخی نقش بسزایی در رونق گردشگری اصفهان دارد.

وی افزود:دراصفهان نیازمند ضوابط و ابزارهای تشویقی ویژه سرمایه‌گذاران هستیم نباید تصویر اصفهان در اذهان سرمایه‌گذاران خارج از استان، تصویر سرمایه‌گریز باشد، این امر نیازبه بسترسازی مناسب همراه با تبلیغات دارد.

اصفهان در زمینه ” هتل سازی ” بد عمل کرده است

وی گفت: ظرفیت‌های متعدد گردشگری در کلان‌شهر اصفهان وجود دارد ،در صورتی‌که مدیریت شهری بر روی حوزه فضاهای باقی‌مانده و مغفول مانده شهر وارد شود، می‌تواند زمینه‌ساز بروز اتفاقات بزرگ در حوزه گردشگری باشد.

ایزدی افزود: در حال حاضر استان اصفهان دارای ۱۳۰ واحد هتل، هتل‌آپارتمان و اقامتگاه‌های سنتی است که در اتحادیه جامعه هتلداران به ثبت رسیده است.تعداد بوم‌گردی های دارای مجوز رسمی استان اصفهان هم حدود ۲۳۰ اقامتگاه است.از این میان تنها دو هتل پنج‌ستاره و سه هتل چهارستاره در اصفهان فعالیت دارند. در شهری که زبانزد دنیاست تعداد هتل‌هایی با این درجات، محدود اصلا در شان نیست.

مدیر کل میراث فرهنگی اصفهان ادامه داد: تنها صنعتی که ۷۰ درصد درآمدش ببین مردم همان شهر و استان توزیع می‌شود، گردشگری است؛ بنابراین باید حمایت‌های لازم برای جذب سرمایه‌گذار برای ساخت هتل ها و اماکن اقامتی اقدامات شایسته انجام شود تا صنعت گردشگری در این شهر بیش از پیش رونق گیرد .

زهرا نصیری