به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از فارس از البرز، منصور غلامی صبح امروز در آئین بزرگداشت یکصدمین سالگرد تأسیس دانشگاه خوارزمی که در تالار ابوریحان این دانشگاه در کرج برگزار شد، اظهار داشت: باید در حوزه‌های کارآفرینی اقدامات ویژه‌ ای داشته باشیم و بیش از پیش، از ظرفیت دانشگاه‌ها استفاده کنیم.

وی به اهمیت ارتباط مسؤولان با دانشگاه‌ها اشاره کرد و یادآور شد: می‌توان برای انجام پروژه‌ها و اخذ قراردادها با وزارت‌خانه‌ها همکاری و هم‌افزایی داشته باشیم و امیدواریم دولت و مجلس به این مهم توجه ویژه داشته باشند. ایجاد کارگاههای علم و فناوری یک حرکت خوب در این مسیر خواهد بود. دانشگاه‌های جامعه‌محور می‌توانند به تحقق اهداف کمک کنند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، با بیان اینکه اگر مشکلات را توسط دانشگاه‌ها برطرف نکنیم به بیراهه خواهیم رسید و معضلات تقویت خواهند شد، ادامه داد: در قالب اجرای برنامه ششم توسعه کشور، مصوبه ای در شورای عالی انقلاب فرهنگی در دست تهیه و تدوین است که در آن سامانه جامع آموزش عالی و طرح آماری آن، پیش‌بینی و تعریف شده است.

تجزیه دانشگاه‌ها باعث ضعف مراکز علمی می‌شود

غلامی تأکید کرد: تا زمانی که دانشگاه‌ها با هم در ارتباط منسجم باشند، توانمند خواهند بود ولی اگر تجزیه شوند، منجر به ضعف آن‌ها خواهد شد. ایجاد شبکه‌های علمی منسجم با اتصال به مراکز علمی متفرق در استان‌ها و کشور، محور اصلی ساماندهی مراکز علمی است و این اقدام بدون آنکه ادغامی از نظر فیزیکی و اداری در دانشگاه ها اتفاق بیافتد صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه آینده جامعه نیاز به تقویت و توسعه زیرساخت‌های علمی و دانشگاهی دارد، خاطرنشان کرد: خوشبختانه از لحاظ نیروی انسانی هیچ مشکلی نداریم و امیدواریم کمک‌های مالی هم از طرف دولت و مجلس لحاظ شود تا بیش از پیش، فعالیت‌های مفید و مؤثر داشته باشیم.

طبق اعلام یونسکو، ایران دارنده اولین دانشگاه دنیا است

این مقام مسؤول گفت: طبق تأیید یونسکو، نخستین دانشگاه جهان دانشگاه جندی شاپور است که در دزفول ساخته شده است و قدمت آن نیز بیش از هزار سال ارزیابی شده است. زمانی که یک نهاد بین المللی با یک مطالعه علمی دقیق، محل اولین دانشگاه دنیا را ایران معرفی می‌کند نباید ظرفیت های خود را دست کم بگیریم و پیشرفت‌های متعدد علمی در سال های بعد از انقلاب هم نشان می‌دهد هیچ قله ای نیست که به دست دانشکمندان ایرانی امکان فتح آن وجود نداشته باشد.

غلامی در ادامه با اشاره به سابقه تاریخی دانشگاه خوارزمی و تلاش نهادهای علمی در طول عمر با برکت چهل ساله انقلاب، اضافه کرد: بعد از پیروزی انقلاب تحول بزرگی در بخش نیروی انسانی وجود داشته است و امروز جایگاه خوبی در میان دانشگاه‌ها و مدیران دنیا داریم که باید از این ظرفیت برای سازندگی هرچه بیشتر کشور استفاده شود.

وی با بیان اینکه این بسیار مهم است که با وجود تمام مشکلات و کارشکنی‌های دشمنان، موفق شده‌ایم به دستاوردهای علمی متعددی دست پیدا کنیم، اضافه کرد: باید از ایده های جوانان برای برنامه‌های علمی استفاده کنیم و ظرفیت دانشگاه ها را برای پاسخ به نیازهای کشور فعال‌تر کنیم و تأمین نیازهای کشور را به فکر مستعد جوان ایرانی بسپاریم.

انتهای پیام/پ/۱۱۰۲/س/۳/ح