به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از فارس از البرز، مجموعه مدیریت شهری فردیس پس از برگزاری انتخابات شورای شهر فردیس و در شهریور ماه سال ۱۳۹۶ فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کرد.

شورای ۹ نفره شهر فردیس در آن روزها گزینه های قوی و متعددی را برای انتخاب شهردار داشتند و پیش از آغاز فعالیت رسمی شورا نشست های بسیاری در راستای انتخاب شهردار مرکز شهرستان برگزار شد، اما زمزمه شهردار شدن “حسین احمدوند” عضو اصلاح طلب شورای شهر فردیس به گوش می رسید.

عده ای معتقد بودند علت مطرح شدن عضو شورای شهر به عنوان شهردار پایان جدلی برای ریاست شورای شهر است به گونه ای که “رضا اسماعیلی ذبیحی” به عنوان رئیس شورا و “حسین احمدوند” به عنوان شهردار فردیس سمت ها را میان خود تقسیم کنند.

البته ذبیحی عنوان ریاست شورای شهر را از آن خود کرد، اما پنج عضو شورا مخالف انتخاب احمدوند به عنوان شهردار بودند و در نهایت “منوچهر غفاری” سکان‌دار کشتی نوپای مدیریت شهری فردیس شد.

در مدت زمان ابلاغ حکم منوچهر غفاری از سوی وزارت کشور چند عضو همیشه مخالف ساز پشیمانی را کوک کردند و در صدد باز پس گیری رأی خود برآمدند البته هرگز دلیل موجهی برای پشیمانی خود مطرح نکردند.

در این مدت امام جمعه شهرستان فردیس با تمام توان خود از گزینه انتخابی برای شهرداری فردیس حمایت کرد و بارها در خطبه های نماز جمعه خود از عملکرد شهرداری تقدیر کرد.

پس از این تنش ها که تازگی هم نداشت فعالیت رسمی مدیریت نوپای فردیس با تمام مشکلات آغاز شد؛ تازه کار بودن مجموعه، عدم وجود نیروی انسانی کافی، نداشتن ساختمان برای استقرار شهرداری و سازهای ناکوک اعضای بی تجربه شورای شهر از جمله این مشکلات بود.

منوچهر غفاری شهردار فردیس در نشست خبری خود گفت: بنده کار خود را از سال ۹۶ در مجموعه مدیریت شهری فردیس شروع کردم. دو هفته پس از شروع فعالیتم اختلاف‌نظرها با برخی از اعضای شورای شهر فردیس شروع و پس از مدتی به اختلافات سنگین تبدیل شد.

غفاری افزود: هفته سوم فعالیت من در شهرداری فردیس این اختلاف‌ها به اوج خود رسید و بحث عدول از رأی توسط پنج نفر از اعضای شورای شهر دنبال و مخالفت‌ها به صورت علنی و جدی مطرح شد. این کشمکش‌ها ادامه داشت تا اینکه در نهایت ابلاغ من به عنوان شهردار در اواخر آبان ماه ۹۶ اعلام شد.

غفاری در پاسخ به اینکه منشأ این اختلاف‌ها در مجموعه مدیریت شهری چیست، اعلام کرد: برخی افراد دلیل آن را عدم تعامل عنوان می‌ کنند اما من تعامل را در حرکت ضابطه‌ مند برای نیل به یک هدف می‌ بینم بنابراین موضوعاتی که وجود دارد در چهارچوب ضابطه نیست و نمی‌توان آن ها را انجام داد.

شهردار فردیس افزود: بخش زیادی از این موضوعات مربوط به انتصابات بود؛ افرادی معرفی می‌شدند که به آن ها اعتقادی نداشتم و معتقد بودم تیم بهتری هم برای مدیریت شهری فردیس می‌توان تشکیل داد، از همین رو دو مدیر منطقه و چهار معاون را انتخاب کردم که البته پنج عضو شورا جلسه معارفه آن ها را به هم زدند.

غفاری در ادامه خاطرنشان کرد: یکی دیگر از اختلافات مربوط به خرید یک ماشین ۱۰ میلیارد تومانی بود که یکی از اعضای شورا اصرار به خرید آن داشت اما من عنوان کردم که برای خرید این ماشین باید بودجه در اختیار داشته باشم و برای آن مصوبه بگیرم اما عنوان می‌ شد که چرا سریع این کار را انجام نمی‌دهم؛ در هر حال این اختلافات همچنان وجود دارد و این حواشی بر روند کار سایه انداخته است.

بیش از دو سال از فعالیت مدیریت شهری فردیس به صورت مستقل می گذرد و هر روز شاهد دعواها و تنش های جدیدتر و جدی تری در مجموعه هستیم که این موضوع تنها مردم شهر را متضرر می کنند؛ نمی توان قضاوت کرد که دلیل اصلی مخالفت شورای شهر با شهردار مجموعه چیست! اما نباید فراموش کرد که شهردار توسط همین اعضا رأی آورده و عقلانی نیست سرسختانه به رأی خود معترض باشند.

ناگفته نماند یکی از اعضای شورای شهر به دلیل وجود پرونده های متعدد در دستگاه قضاء و بر هم زدن نظم جلسات صحن علنی شورای شهر به مدت دو ماه اجازه ورود به صحن را نداشت. یکی دیگر از اعضای شورای شهر نیز به دلیل اخذ رشوه توسط مأموران نهادهای نظارتی دستگیر شد و تاکنون نیز در زندان است. عضو دیگر شورای شهر پرونده باز مالی در شهریار دارد و ممکن است پس از اعلام حکم قطعی اجازه حضور در شورا را نداشته باشد.

انتقاد دیگری که می توان به شورای نوپای شهر فردیس داشت عدم تمرکز اعضا بر رسیدگی به امور شهر است؛ زمانی که سخت ترین کار اعضا رأی دادن به لوایح است شاهد هستیم که از این اقدام نیز خودداری می کنند و وقت شهر صرف حواشی می شود.

نباید فراموش کرد صحن شورای شهر به واسطه آرای مردم مقدس قلمداد می شود و امیدواریم تمام اعضاهای شورای شهر جایگاه مقدس خدمت به مردم را درک کنند.

طی دو هفته گذشته بازار داغ استعفای شهردار فردیس به راه بوده و نقل مجالس و محافل شده است؛ سخنرانی شهردار فعلی این شهرستان نیز میان خطبه های نماز جمعه هفته گذشته بوی خداحافظی می داد و تصور می شد مهر تأئیدی بر این شایعه است.

البته از گوشه و کنار شنیده می شود که این استعفاء بر اثر فشارهای مجموعه استانداری است؛ پشت پرده ها نیز خبر از اعلام استعفای “منوچهر غفاری” می دهد که البته اخبار غیر رسمی حاکی از آن است که استعفای حاشیه دار وی به دلیل عدم اجماع برای جایگزینی رأی نخواهد آورد.

گفته می شود چهار نفر از اعضای شورا “رضا اسماعیلی ذبیحی” را به عنوان گزینه خود برای تصدی پست شهرداری فردیس انتخاب کرده اند که این موضوع مخالفت سایرین را به همراه داشته است. تنش های شورای شهر تا به این لحظه نیز ادامه دارد و امید آن می رود تا مجموعه مدیریت شهری فردیس گامی در جهت آرامش و آسایش شهر بردارند.

پیش از این دادستان عمومی و انقلاب این شهرستان به عنوان مدعی‌العموم خواستار منحل شدن شورای شهر فردیس شده بود که البته ختم به خیر شد و فعالیت شورا ادامه پیدا کرد! جای سوال دارد چه کسی شهر فردیس را نجات خواهد داد؟ مردمانی که استقلال مدیریت شهر را پایان روزهای نابسامانی فردیس می دانستند باز هم در سایه جدل و تنش شورای شهر و شهرداری نمی توانند شاهد آرامش در شهر باشند.

انتخاب شهردار یا تغییر وی کاملا در حوزه اختیارات اعضای شورای شهر است اما اعمال نفوذ سایر نهادها در انتخاب شهردار یا اولویت داشتن منافع شخصی اعضا در تصمیم گیری ها امری است که نهاد مدیریت شهری را دچار چالش های جدی می کند و بستری برای تخلفات و فساد در این حوزه می شود.

انتظار می رود مسؤولان و متولیان امر بدون در نظر گرفتن منافع شخصی خود در راستای تحقق مطالبات مردمی گام بردارند؛ شاید انحلال شورای شهر فردیس تنها راه حل باشد!

انتهای پیام/گ/۱۱۰۲/س/۳/ح