به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از فارس از بجنورد، این روزها استفاده از کارت‌خوان در مراکز مختلف ازجمله برخی فروشگاه‌ها، رستوران‌ها، مطب‌های پزشکان، داروخانه‌ها و آزمایشگاه‌ها دوباره حاشیه‌هایی را ایجاد کرده است که البته این موضوع موافق و مخالفانی دارد.

روز گذشته خبر ضرب‌الاجل ۳ هفته‌ای به پزشکان برای استفاده از کارت‌خوان منتشر شد که در این خبر مدیرکل دفتر تنظیم مقررات و برون‌سپاری سازمان امور مالیاتی گفته بود: صاحبان مشاغل پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی و دام‌پزشکی تا ۲۳ مرداد مهلت‌دارند در سامانه فروش و استفاده از پایانه فروشگاهی (کارت‌خوان بانکی) ثبت‌نام کنند و در این خبر به الزام قانون بودجه سال ۹۸ در این زمینه نیز اشاره‌شده بود.(این خبر را اینجا بخوانید)

این در حالی است که در برخی مراکز باوجود دستگاه کارت‌خوان، تمام عملیات فروش نقدی است و در صورت تقاضای کارت‌خوان از سوی مشتری، به نزدیک‌ترین عابر بانک راهنمایی می‌شود. شهروندی بجنوردی که به گفته خودش مدت‌ها بود پول نقد به همراه نداشت و تمام خریدهایش را از طریق کارت‌خوان انجام می‌داد، می‌گوید: دیگر کارت‌خوان‌ها کارکرد گذشته را ندارند و به برخی فروشگاه‌ها که وارد می‌شویم استرس این را داریم که آیا کارت‌خوان دارند یا نه؟

او که بارها در مراکز مختلف با جمله «شرمنده‌ایم کارت‌خوان قطع است» یا «کارت‌خوان نداریم، نقدی بپردازید» مواجه شده است، می‌گوید: این روزها برای خریدهای زیر ۱۰۰ هزار تومان کارت‌خوان به‌راحتی در دسترس است و هیچ مشکلی ندارد اما زمانی که خدماتی با مبالغ بالاتر دریافت می‌کنیم با مشکل نبود کارت‌خوان و قطعی آن مواجه می‌شویم.

یکی دیگر از شهروندان که برای پرداخت ۱۸۰ هزار تومان هزینه آزمایشگاه با مشکل مواجه شده است، استفاده نکردن از کارت‌خوان را در این مراکز بی‌احترامی به مراجعین می‌داند زیرا به گفته بیماران آن‌ها با تشخیص پزشک به این مراکز مراجعه می‌کنند بنابراین به دردسر انداختن این افراد برای تهیه پول نقد نوعی بی‌احترامی است که باید به این مسئله رسیدگی شود.

شهروندی دیگر که بارها شاهد بدون استفاده ماندن کارت‌خوان در برخی مراکز بوده و هر بار ناگزیر به تهیه پول نقد از عابربانک شده است، می‌افزاید: گفته می‌شود دلیل این مشکل تعیین کارمزد بانکی و مالیات است.

در این میان شنیدن صحبت‌های فروشندگانی که رغبتی به استفاده از کارت‌خوان ندارند، خالی از لطف نیست. یکی از آن‌ها که به گفته خودش با انجام هر خریدی، مبلغ موردنظر با تأخیر ۳ روزه به حسابش برمی‌گردد، می‌افزاید: اگرچه استفاده از کارت‌خوان برای تسهیل در امور است اما گاهی فراهم نبودن زیرساخت‌ها در کارها گره می‌اندازد و مشکلاتی ایجاد می‌شود که هم خریدار و هم فروشنده ترجیح می‌دهند از کارت‌خوان استفاده نکنند.

یکی از کارکنان یک داروخانه می‌گوید: بیشتر وقت‌ها خط‌ها مشکل دارد و ارتباط برقرار نمی‌شود و بارها با اعتراض مشتریان مواجه شده‌ایم چون فکر می‌کنند ما برای فرار از پرداخت مالیات از کارت‌خوان استفاده نمی‌کنیم درحالی‌که اداره مالیات ریز درآمدها را دارد.

مدیرکل امور مالیاتی خراسان شمالی با اشاره به ارسال پیامکی از سوی سازمان امور مالیاتی می‌گوید: تمام صاحبان مشاغل پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی و دام‌پزشکی، بر اساس این پیامک تا ۲۳ مرداد مهلت‌دارند در سامانه فروش برای استفاده از پایانه فروشگاهی ثبت‌نام کنند.

«یعقوب نژاد» می‌افزاید: تاکنون زیرساخت‌ها فراهم و استفاده از کارت‌خوان اجباری نبود و فقط گاهی بر اساس شایعاتی مبنی بر اینکه دستگاه‌های POS به سامانه امور مالیاتی وصل است عده‌ای احتیاط می‌کردند و از کارت‌خوان استفاده نمی‌کردند اما در قانون بودجه ۹۸ استفاده از کارت‌خوان اجباری شده است.

وی خاطرنشان می‌کند: عده‌ای برای فرار مالیاتی از کارت‌خوان استفاده نمی‌کنند، این در حالی است که امور مالیاتی تراکنش‌های بانکی را بررسی می‌کند که ممکن است در این شرایط برخی کتمان درآمد کنند.

به گفته او، تمام صاحبان مشاغل تا ۲۳ مرداد وقت دارند در این سامانه ثبت‌نام کنند و تاریخ اجرا متعاقباً اعلام و پس‌ازآن نظارت می‌شود.

منبع: روزنامه خراسان شمالی (شماره ۲۰۱۶۰ ، چهارشنبه ۹ مرداد)

انتهای پیام/