به گزارش پایگاه خبری ربیع،نخستین همایش «تجلیل و تکریم از خیرین روحانیت در عرصه سلامت» با حضور بهرام سرمست استاندار، آیت‌الله محمدجواد فاضل لنکرانی، حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، دکتر سید مرتضی سقائیان نژاد شهردار، محمد رضا قدیر رییس دانشگاه علوم پزشکی، سید حسن ربانی رییس مرکز خدمات حوزه‌های علمیه، حسین خاکی رییس هیات مدیره مجمع خیرین سلامت قم و دیگر مسئولان شهری و استانی در سالن اجتماعات شهرداری قم برگزار شد.

استاندار قم در این همایش، تبدیل قم به قطب گردشگری سلامت را راهبرد این استان دانست و گفت: وجود مراکز درمانی با کیفیت و همچنین طرح‌های بهداشتی و درمانی در حال احداث از جمله ظرفیت‌هایی است که می‌توان از آن به‌ عنوان یک راهبرد بلند مدت به‌ منظور توسعه گردشگری سلامت در قم استفاده کرد.

سرمست بابیان اینکه مدیریت استان خود را متعهد به پیگیری برای حل مشکل‌های پیش روی طرح‌های بهداشتی و درمانی خیرساز استان می‌داند، گفت: طرح‌های زیرساختی بهداشتی و درمانی در حال ساخت در قم، از نظر کیفی و فنی در کشور بی‌نظیر است.

وی بابیان اینکه خیرین سلامت برای سلامت کشور بسیج شده و بسیجی وار اقدام می‌کنند، گفت: خیرین از کیان و سلامت جامعه حراست می‌کنند.

استاندار قم با تقدیر از نقش و جایگاه علما و روحانیان در عرصه سلامت، افزود: مراجع عظام تقلید در توسعه زیرساخت‌های بهداشت و درمان صبغه طولانی دارند و در شهرهایی مانند قم به‌عنوان مهد تشیع و فقاهت، این مراجع هستند که پیش از دولت مسیر خدمت به مردم در عرصه سلامت را آغاز کرده‌اند.

سرمست بابیان اینکه خیرین سلامت بار توسعه سلامت را در کشور به دوش کشیده‌اند، افزود: در کنار تامین امنیت که یکی از ابتدایی‌ترین وظایف دولتمردان است، موضوع سلامت، یکی از مسئولیت‌های مهم دولت‌ها به شمار می‌آید که تحقق این موضوع درگرو استفاده از ظرفیت خیرین سلامت است.

وی استفاده از ظرفیت سازمان‌های مردم‌نهاد و خیران حوزه‌های مختلف توسط مسئولان را ضروری دانست و ادامه داد: سمن‌ها می‌توانند بازوانی توانمند در کنار دولت برای رفع مشکل‌های جامعه باشند که باید از این ظرفیت به‌خوبی استفاده شود.

استاندار قم بابیان اینکه مراجع عظام تقلید و روحانیت در عرصه سلامت نقش بی‌بدیلی داشته‌اند، گفت: روحانیان در طول تاریخ در راستای وظیفه دینی خود در خدمت به مردم در عرصه‌های مختلف از هیچ کوششی دریغ نکرده‌اند.

سرمست با تأکید بر همراهی دولت با خیران سلامت، گفت: دولت کمک‌کار خیران سلامت است و مدیریت استان قم خود را متعهد به همراهی و همکاری با خیرین سلامت می‌داند و در این مسیر از هیچ کوششی برای کمک به کارهای خیرخواهانه دریغ نمی‌کند.

در ادامه همایش هم آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید در پیامی، با تاکید بر نقش روحانیت در ارتقای سلامت روانی جامعه، گفت: به‌یقین کارهای بسیار خوبی در این عرصه انجام‌شده است ولی لازم است روحانیت و حوزه‌ها به‌عنوان سفیران سلامت در این زمینه نقش فعال‌تری داشته و در ترویج و توسعه این فرهنگ گام‌های موثرتری بردارند.

پیام حاکی است: منشا بسیاری از این روان‌پریشی‌ها و نابسامانی‌های روانی، فقدان امنیت روانی است و قرآن کریم به درمان این دشواری روانی اشاره‌کرده و می فرمانید که همانا ذکر خدا موجب اطمینان قلب می‌شود. اطمینان و آرامش اساس امنیت روانی است و با یاد خدا فراهم می‌آید.

در ادامه این پیام آمده است: ازآنجایی‌که اسلام دین جامع، شامل و فراگیر است، تلاش دارد تمام عرصه‌های زیستی انسان را پوشش دهد و عرصه‌های سلامت  و بهداشت جسمانی و روانی جامعه در این میان به‌شدت موردتوجه قرارگرفته و مبنای بسیاری از احکام و مقررات زندگی، اخلاقی و حتی حقوقی این دین مبین برگرفته از عوامل اساسی در بهداشت و سلامتی انسان است.

پیام می‌افزاید: روحانیت مجاهد که میراث دار پیامبر(ص) هستند همواره در طول تاریخ و در سایه رهنمودها و آموزش‌های قرانی و روایی نقش موثری در حفظ این سلامت ایفا کرده و به‌عنوان ملجا و پناهگاه مردم زمینه‌سازی آرامش فکری آنان را در مواجهه با بحران‌ها و آسیب‌های اجتماعی فراهم نموده‌اند.

در ادامه این پیام آمده است: بی‌شک روحانیت و حوزه‌های علمیه در راه فرهنگ‌سازی در حوزه سلامت جسمی و روحی و نهادینه کردن آن و ارتقای امنیت و بهداشت روانی جامعه گام‌های بلندی برداشته‌اند که امروز یکی از شاخصه‌های توسعه پایدار در هر جامعه است.

پیام ادامه یافته است: اگر بخواهیم تلاش‌های روحانیان را دراین‌باره برشماریم در این مجال نمی‌گنجد، به‌یقین کارهای بسیار خوبی در این عرصه انجام‌شده است.

حسین خاکی رییس هیات مدیره مجمع خیرین سلامت قم نیز در ادامه بابیان اینکه خدمات علمای دین به کشور ازجمله عرصه سلامت بسیار گسترده است، گفت: خیلی از مراکز درمانی قم با هدایت و راهنمایی علما و بزرگان دینی احداث‌شده است.

وی ادامه داد: با اقدام‌های صورت گرفته توسط این مجمع، آن بیمارستان احیا و امروز به یکی از بهترین مراکز درمانی استان تبدیل‌شده است.

رییس هیات مدیره مجمع خیرین سلامت قم با بیان اینکه نیاز به هم‌فکری برای حل مشکل‌ها در استان وجود دارد، گفت: ۱۲ مجمع خیرین در حوزه‌های مختلف در قم وجود دارد که از علما درخواست داریم تا به مجمع خیرین در حوزه خیرین مسکن‌ساز کمک کنند.

خاکی همچنین یکی از مشکل‌های بیماران را ناتوانی در تامین هزینه‌های درمان دانست و افزود: تامین هزینه بیماران موجب ارتقای روحیه آن‌ها می‌شود که مجمع خیرین استان به‌منظور کمک به تامین هزینه‌های درمانی بیماران اقدام‌های گسترده‌ای در دستور کار دارد.

وی ادامه داد: تعدادی از درمانگاه‌های موقوفه ساز در حال تخریب بوده و نیازمند بازسازی هستند که باید مسئولان درمانی استان در نگهداری، احیا و بازسازی بیمارستان‌ها و درمانگاه‌های وقفی همت بیشتری داشته باشند.

رئیس هیات مدیره مجمع خیرین سلامت قم و عضو مجمع خیرین مسکن‌ساز این استان، گفت: در صورت تامین زمین، این مجمع آمادگی احداث واحدهای مسکونی برای خانواده‌های نیازمند را دارد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید حسن ربانی رییس مرکز خدمات حوزه‌های علمیه در ادامه همایش، بابیان اینکه نقش روحانیت در مسیر خدمت به بیماران و توسعه سلامت نقشی تاریخی است، گفت: خدمات روحانیت و مراجع عظام تقلید در عرصه درمان و توسعه زیرساخت‌های درمانی بسیار گسترده است.

وی بابیان اینکه خدمت به بیمار در آموزه‌های دینی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است، افزود: حرکت در مسیر رفع گرفتاری بیماران، موجب آمرزش گناهان می‌شود و مجمع خیرین سلامت و علمای دینی پیشگامان این مسیر هستند.

رییس مرکز خدمات حوزه‌های علمیه ادامه داد: مرکز خدمات حوزه خود را موظف می‌داند به مجمع خیرین سلامت کمک کند و در تلاش است تا این کار خیر در کشور بیشتر شود.

محمدرضا قدیر رییس دانشگاه علوم پزشکی قم در ادامه با بیان اینکه ۶۸ طرح زیرساختی سلامت توسط خیرین استان اجرا شده است، گفت: ایجاد و احداث ۹ مجموعه آموزشی و درمانی، ۳۸ پایگاه و مرکز خانه بهداشتی، پنج طرح آموزشی، ۱۳ پایگاه اورژانس و ساخت و تکمیل سه مرکز اداری ازجمله این طرح‌هاست.

وی ادامه داد: بیمارستان امیرالمومنین(ع) با ۹۶ درصد پیشرفت فیزیکی، بیمارستان زنان و زایمان امجدی، پایگاه اورژانس خوش‌رو با ۹۹ درصد پیشرفت فیزیکی و همچنین پایگاه‌های اورژانس پیامبر اعظم(ص) و شهید نکویی از دیگر طرح‌های در دستور کار خیرین سلامت قم است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم اظهار داشت: خیرین سلامت  در تامین و نوسازی تجهیزات حوزه بهداشت و درمان کمک‌های قابل‌توجهی در استان انجام داده‌اند.

قدیر بابیان اینکه روحانیان و علما نقش مهمی در توسعه زیرساخت‌های درمانی استان داشته‌اند، گفت: انتظار این است که این کمک‌های خیرین، در قالب سیاست‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان‌دهی تا این کمک‌ها بر اساس نیازهای استان هزینه شود.

وی تاکید کرد: روحانیت منشا خدمات به‌ویژه در عرصه سلامت در قم بوده‌اند که امیدواریم این خدمات به‌صورت مستمر و سازمان‌دهی شده در مسیر درست هدایت شود.

آیت‌الله محمدجواد فاضل لنکرانی رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) هم در ادامه بابیان اینکه مراجع دینی از گرانی و فشار اقتصادی به مردم بسیار ناراحت و نگران هستند گفت: حل مشکل مردم همواره مورد دغدغه مرجعیت و روحانیت است.

وی افزود: ازجمله افتخارهای روحانیت، پیشگامی مرجعیت دینی در فقرزدایی، کمک به بیماران و همچنین حل مشکلات مردم و جامعه بوده است.

رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) بابیان اینکه خدمات مراجع و علما در حوزه‌های مختلف ازجمله بهداشت و درمان در کشور به‌خوبی اطلاع‌رسانی نشده است، گفت: فقرزدایی، حوزه سلامت و همچنین توجه به تقوا و سلامت روحی جامعه همواره مورد دغدغه مرجعیت و روحانیت بوده است.

آیت‌الله فاضل لنکرانی ادامه داد: احداث بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی و درمانی، ساخت مراکز تحقیقاتی و همچنین ایجاد موسسه‌های مختلف فرهنگی، بخشی از خدمات مراجع تقلید و روحانیت در کشور است.

وی بابیان اینکه انگیزه‌هایی برای تخریب روحانیت و حوزه‌های علمیه در کشور وجود دارد، گفت: پیش از انقلاب حکومت تلاش کرد که روحانیت را از ریشه بخشکاند و بعد از انقلاب نیز برخی ضربه به روحانیت را دنبال می‌کنند.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)با تاکید بر اینکه دشمن به دنبال حذف روحانیت و مرجعیت در جامعه بشریت است، گفت: پیام این همایش تحکیم جایگاه روحانیت و مرجعیت شیعی در جامعه است.

آیت‌الله فاضل لنکرانی بابیان اینکه مسئولان باید مرجعیت دینی را باور کنند، ادامه داد: هیچ‌یک از مراجع دینی، به دنبال مال‌اندوزی نبوده است بلکه عمر خود را صرف خدمت به اسلام و مردم کرده‌اند به‌گونه‌ای که تمام مراجع پس از ارتحال هیچ‌گونه تمکن مالی نداشته‌اند.

وی بابیان اینکه دین و عقل در حوزه سلامت بشر تاکیدهای مهمی دارد، گفت: دینی که به امر سلامت جسمی و بدن توجه نداشته باشد، یکی از اشکال وارده بر آن دین است و از جامعیت هر دینی توجه مردم به حوزه سلامت است.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) ادامه داد: کسانی که در مسیر سلامت انسان‌ها حرکت می‌کنند کاری بسیار ارزشمند انجام می‌دهند که اسلام در این زمینه بسیار تاکید کرده است.

آیت‌الله فاضل لنکرانی بابیان اینکه در روایت‌های اسلامی بین بیماران مسلمان و غیرمسلمان هیچ تفاوتی وجود ندارد، گفت: عیادت از بیماران ازنظر اسلام دارای پاداش بسیار زیادی است ضمن اینکه توجه به حوزه سلامت ازجمله موضوع‌های مورد تاکید اسلام می‌باشد.

حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: خیرین در مدت ۱۰ سال فعالیت مجمع خیرین سلامت کشور، بیش از ۷۱ هزار میلیارد ریال در حوزه سلامت هزینه کرده‌اند.

وی افزود: سه هزار سمن خیریه در حوزه سلامت مشغول فعالیت هستند که سالانه هزاران میلیارد تومان در این حوزه هزینه می‌کنند.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه در تمام دنیا سازمان‌های مردم‌نهاد به کمک دولت در حوزه بهداشت و درمان آمده‌اند، گفت: هزینه درمان در دنیا بسیار بالاست و در تمام کشورها خیرین به کمک دولت می‌آیند.

شهریاری با تاکید بر پیشگیری از وقوع بیماری، ادامه داد: هزینه درمان بسیار بالاست و بسیاری از بیماران در صورت تامین هزینه درمان به زیر خط فقر می‌روند و درصورتی‌که توان تامین این هزینه را نداشته باشند، جان خود را از دست می‌دهند.

وی گفت: در دولت یازدهم، با اجرای طرح تحول سلامت، واقعا مردم در حوزه بهداشت و درمان دغدغه‌ای جز بیماری نداشتند ولی با ایجاد کمبودهای مالی ناشی از تحریم‌ها، این طرح بسیار خوب، دچار مشکل شده است.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در ادامه بابیان اینکه بیش از ۵۰ درصد کودکان کشور دچار چاقی هستند که این چاقی زمینه‌ساز بیماری‌های بسیاری است گفت: باید با اصلاح سبک زندگی بستر لازم برای پیشگیری از بیماری در جامعه فراهم شود.

شهریاری بابیان اینکه متاسفانه جامعه ما غذای سنتی و سالم خود را فراموش کرده و به غذای فوری و غذاهای مضر روی آورده است، گفت: باوجود تمام مشکل‌ها، امید به زندگی در کشور بعد از انقلاب ۲۵ سال افزایش‌یافته که این نشان از اقدام‌های بزرگ جمهوری اسلامی در حوزه سلامت است.

وی گفت: ایران باید به‌عنوان ام القرای جهان اسلام به الگویی در حوزه بهداشت و درمان در میان کشورهای اسلامی تبدیل شود.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه هزینه‌های درمانی در ایران نسبت به کشورهای دیگر بسیار ارزان است که باید به سمت توسعه گردشگری سلامت در کشور حرکت کرد، گفت: توسعه گردشگری سلامت علاوه بر ارتقای خدمات به زائران، درآمدهای ارزی خوبی همراه دارد.

محمدرضا شمس اردکانی مدیرعامل بنیاد طب ایرانی نیز در این همایش بابیان اینکه این بنیاد در کنار مجمع خیرین سلامت در کشور ایجادشده است، گفت: یکی از مهم‌ترین رسالت‌های بنیاد خیرین سلامت، ورود به اقدام‌های اثربخش در حوزه درمان است.

وی نقش روحانیت در عرصه سلامت را بسیار اثرگذار دانست و ادامه داد: تاثیرگذاری روحانیت در طول تاریخ می‌تواند نقش مهمی در تشویق مردم برای ورود به عرصه سلامت داشته باشد ضمن اینکه روحانیت در تحکیم «حکمت بنیان» مبتنی بر آموزه‌های طب ایرانی بسیار موثر باشند.

مدیرعامل بنیاد طب ایرانی ادامه داد: طب سنتی ایران از مفاخر حوزه تمدنی است که متاسفانه به‌خوبی به این موضوع توجه نشده است که نقش‌آفرینی روحانیت در این عرصه می‌تواند مهم باشد.

در ادامه همایش هم وزیر بهداشت هم در پیامی به نخستین همایش تجلیل و تکریم خیرین روحانیت در عرصه سلامت، گفت: روحانیت معزز که همواره پیشتاز در عرصه‌های نیکوکاری و گره گشایی از امور مردم بوده در این مهم نیز پیوسته پرچم دار و پیشرو بوده است.

در پیام آمده است: گرچه گره گشایی از همه کارهای سخت بندگان خداوند در شرایط درماندگی، دردمندی و نیاز توسط دست‌های مهربان نیکوکاران پاک طینت همواره ارزشمند است، مع الاصف و بدون تردید جایگاه خیرین سلامت که در راستای التیام آلام بندگان نیازمند در اوج ابتلا به دردهای جانکاه تلاش می‌کنند نزد پروردگار بزرگ اجر و منزلتی وصف ناپذیر دارد.

در ادامه این پیام تصریح شده است: اثرات جاری و ساری این دست‌های مهربان، نیات پاک و دل‌های سرشار از محبت به مردم را در همه جای ایران اسلامی می‌توان دید. مهربانی که با گذشت فراوان در راه رضای خالق عاشقانه به کمک دردمندان نیازمند کشور شتافته از خود آثار ماندگار و خیراتی جاودانه به یادگار نهاده اند.

در این پیام خاطرنشان شده است: روحانیت معزز که همواره پیشتاز در عرصه‌های نیکوکاری و گره گشایی از امور مردم بوده در این مهم نیز پیوسته پرچم دار و پیشرو بوده است.

در بخش دیگری از پیام وزیر بهداشت آمده است: ضمن ابراز تاسف و غبن از عدم امکان حضور در آن جمع ارجمند به عنوان خدمتگزار کوچک مردم، مراتب سپاس و امتنان خویش را از همه خیرین سلامت بخصوص روحانیت عالیقدر خیر تقدیم می نمایم و برای همگان عاقبتی سرشار از خیر و برکت و تندرستی و پاداشی بیکران در دنیا و آخرت آرزومندم.

در پایان این همایش از تلاش ها و زحمات شهردار قم در برگزاری اولین همایش تجلیل و تکریم خیرین روحانیت در عرصه سلامت در شهر مقدس قم تقدیر و تجلیل بعمل آمد.