رییس انجمن کارکنان داروخانه استان اصفهان با بیان اینکه مسئولان فنی باید به صورت تمام وقت در داروخانه ها حضور داشته باشند، گفت: حدود ۸۰ درصد مسوولان فنی داروخانه‌ها حضور کمرنگی در داروخانه دارند و ۲۰ درصد دیگر نیز که غالبا در مرکز شهر قرار دارند، تنها زمانی که احتمال حضور بازرس در داروخانه است حاضر می شوند.

به گزارش ربیع به نقل از تسنیم ، سید حسین طباطبایی با بیان اینکه انجمن صنفی کارکنان داروخانه از سال ۱۳۸۱ تاسیس شده است، اظهار کرد: کارکنان داروخانه‌ها زیر مجموعه اداره کار محسوب می‌شوند، اما کارفرمای کارکنان داروخانه زیرمجموعه نظام پزشکی هستتد. به همین دلیل تعامل مناسبی میان کارفرما و کارکنان وجود ندارد.

وی افزود: بیشتر افرادی که در داروخانه‌ها مشغول به کار هستند، حداقل حقوق اداره کار را هم نمی‌گیرند و از مزایای بیمه برخوردار نیستند.

رییس انجمن کارکنان داروخانه استان اصفهان ادامه داد: دو سال گذشته آموزشگاه‌هایی به‌صورت قارچ گونه برای آموزش دوره‌های کار در داروخانه در شهر اصفهان به وجود آمد. این آموزشگاه‌ها معمولا با حدود ۵۰ ساعت دوره و با دریافت هزینه و کمترین سطح آموزش افراد را راهی بازار کار می‌کردند.

طباطبایی اضافه کرد: این آموزشگاه‌ها زیر نظر هیچ ارگان قانونی نیستند. در انجمن کارکنان داروخانه نیز می‌توانستیم، آموزشگاهی برای آموزش به افراد جهت کار در داروخانه تأسیس کنیم منتها باید شرایط کار کارکنان داروخانه را سنجید. باید در حال حاضر نیروی کار موجود حفظ شود نه اینکه موقعیت شغلی نیروی کار موجود به مخاطره انداخته شود.

وی خاطرنشان کرد: آموزشگاهی باید وجود داشته باشد که تحت نظر انجمن داروسازان و انجمن کارکنان داروخانه‌ها به فعالیت بپردازد. فعالیت در داروخانه با شغل‌های دیگر متفاوت است، زیرا همواره داروهای خارجی و داخلی جدید وارد بازار می‌شود و این مهم نیازمند برگزاری دوره‌های بازآموزی برای کارکنان است.

رییس انجمن کارکنان داروخانه استان اصفهان گفت: باید آموزش‌ها به‌صورت تئوری و عملی در کنار هم انجام شود. این دوره‌ها نباید در چند ماه برگزار شود، بلکه حداقل باید شش ماه آموزش‌ها ادامه داشته باشد.

طباطبایی با بیان اینکه ساعت کار کارکنان داروخانه نیز بر طبق قانون کار نیست، خاطرنشان کرد: حدود ۸۰ درصد کارکنان داروخانه‌ها از بیمه، حق مسکن، حق عائله‌مندی و … برخوردار نیستند.

وی با بیان اینکه کارکنان داروخانه‌ها برای سلامت جامعه فعالیت می‌کنند، تصریح کرد: کارکنان داروخانه‌ها باید به تمام دستخط‌های پزشکان مسلط باشند، قیمت‌ها و برندها را بدانند. در نتیجه این کار تخصصی است، اما به‌واسطه این تخصص، افراد شاغل در این حرفه حقوق مناسبی دریافت نمی‌کنند.

رییس انجمن کارکنان داروخانه استان اصفهان اظهار کرد: حق فنی که داروخانه‌ها دریافت می‌کنند از ابتدا برای تأمین هزینه‌های جاری و کارکنان داروخانه‌ها بوده است. به‌ندرت داروخانه‌هایی را مشاهده می‌کنید که مسئولان فنی آن کار کنند.

طباطبایی افزود: طبق قانون، مسئول فنی باید ۲۴ ساعته در داروخانه حضور داشته باشد، اما حضور مسئول فنی در داروخانه بسیار اندک است.  می‌توان گفت حدود ۸۰ درصد مسئولان فنی داروخانه‌ها حضور کمرنگی در داروخانه دارند و ۲۰ درصد دیگر نیز که غالبا در مرکز شهر قرار دارند، تنها زمانی که احتمال حضور بازرس در داروخانه است، در داروخانه حاضر هستند و بیشتر کارها به تکنسین‌ها و کارکنان داروخانه سپرده می‌شود.