رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرضا گفت: انتخاب شهرضا بهعنوان پایتخت کتاب ایران مستلزم همکاری تمام دستگاهها است.
به گزارش ربیع به نقل از تسنیم ،محمدعلی جعفری با اشاره به برگزاری نخستین نشست راهبردها و رویکردهای فرهنگی به منظور انتخاب شهرستان به عنوان پایتخت کتاب ایران، اظهار داشت: نخستین نشست پایتخت کتاب ایران عنوان طرحی بهتبع از طرح پایتخت جهانی کتاب است و در طرح پایتخت کتاب ایران سالانه یک شهر بهعنوان پایتخت کتاب کشور انتخاب میشود.
وی با اشاره به سابقه برگزاری این طرح، گفت: در نخستین همایش رقابت شهرهای ایران برای کسب عنوان پایتخت کتاب، اهواز موفق به اخذ این عنوان شد و سال دوم شهر نیشابور بهعنوان پایتخت کتاب کشور معرفی شد و امسال باید بهگونهای عمل کنیم شهرستان شهرضا به این مهم دست یابد.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرضا گفت: شهرستان شهرضا ظرفیت لازم و کافی برای انتخاب بهعنوان پایتخت کتاب کشور را دارا است و سابقه فرهنگی و تاریخی این شهرستان و اساتید و علمای بزرگ و نامآور آن شاهدی بر این ادعا هستند.
وی بیان کرد: در این مقوله یک شهر همانند ۲ سال گذشته در سطح کشور بهعنوان پایتخت کتاب معرفی میشود که این امر سبب فراهم آمدن تسهیلات در شهرستان برای عموم مردم و ارائه خدمات قابلتوجه به اهالی مطالعه میشود.
جعفری افزود: در بحث انتخاب پایتخت کتاب تنها اداره فرهنگ و ارشاد متولی نیست بلکه تمامی دستگاهها باید همکاری کنند و با برنامهریزی و اقدامات لازم و مناسب بستری مناسب فراهم آورند تا این امر به تحقق بپیوندد.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین مباحثی که سبب انتخاب در این حوزه میشود همکاری و هماهنگی دستگاههای شهرستانی در این مقوله است، گفت: ورود بخش خصوصی در حوزه ترویج و توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی از عوامل امتیازآور در این بخش است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرضا با بیان اینکه باید با فراهم آوردن امکانات و شرایط مناسب بخش خصوصی وارد این حوزه شود بهنحوی که سرمایهگذاری مناسب در این حوزه انجام شود، افزود: همکاری شهرداریهای شهرضا و منظریه در انتخاب پایتخت کتاب بسیار مؤثر است.
وی تصریح کرد: برگزاری جلسات با خیران کتاب و بررسی ظرفیتهای شهرستان، تشکیل انجمن مؤلفان، مستندسازی از کتابخانههای خانگی و انجام برنامههای مناسب در راستای انتقال تفکر کتاب و کتابخوانی از اقدامات مهم و مؤثر در این زمینه است.
جعفری گفت: نوآوری و خلاقیت در بحث ترویج و توسعه فرهنگ مطالعه و کتاب و کتابخوانی در بین مردم و بهویژه جوانان و نوجوانان در این انتخاب امتیاز ویژهای دارد.
وی اظهارداشت: مشارکت بخشهای مختلف ازجمله صنوف و بازاریان، ادارات، شرکتها، کارخانهها و کارکنان آنها و بهویژه حضور مردم در این عرصه از نکات مورد توجه در داوری است.