سیما شریفی
به گزارش ربیع به نقل از روزنامه کیمیای وطن ، بیست و هشتمین جشنواره تئاتر استان اصفهان از ۱۴ تا ۱۷ شهریورماه ۱۳۹۵ و با شرکت ۹ اثر از شهرستانهای اصفهان، شاهین شهر، نجف آباد، لنجان، آران و بیدگل و اردستان در تالار هنر و مجتمع فرهنگی هنری استاد فرشچیان برگزارشد. آثار داوری شده و راه یافته در این جشنواره عبارتند از: خودخوری به کارگردانی سید جواد نوریان، آنکه کلوخ بر سر میزند سنگ میخواندش به کارگردانی مهدی سه دهی، جیرهبندی پر خروس برای سوگواری به کارگردانی پیام میرکی، پنهانخانه پنج در به کارگردانی احسان جانمی، بدخوابی به کارگردانی هومن حیدری، اسم من مژگان، اینجا خونه منه به کارگردانی هادی عسگری، ناتمام به کارگردانی پیمان کریمی، لطفاً گوریل خودت را قورت بده به کارگردانی پویان عطایی و آنتولوژی صبح فرحناک یک چاقو به کارگردانی کوروش شمس و همچنین جلسات نقد و بررسی آثار پس از پایان نمایشها با حضور منتقدان، بازیگران و هنردوستان و در فضایی دوستانه و بدون تنش برگزار شد. این جشنواره در حالی آغاز به کار کرد که تعداد آثار نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده بود و نارضایتیهای فراوانی به همراه داشت. مراسم اختتامیه این جشنواره نیز عصر دیروز ۱۷ شهریور ماه در مجتمع فرهنگی هنری استاد فرشچیان برگزار شد.
دغدغه تئاتریهای استان
بیست و هشتمین جشنواره تئاتر استان اصفهان فرصت مناسبی بود تا به میان اهالی تئاتر و هنرمندان برویم صحبتهای آنان بیان کننده نگرانی و دغدغه برای تئاتر استان بود. یکی از مسئولین روابط عمومی گروههای نمایشی با بیان اینکه جشنواره امسال از نگاه او ضعیفتر از سالهای گذشته بود گفت: نمایشهای امسال کیفیت ضعیفی داشته تعداد آثار و روزهای اجرا کم بوده است. وی از دغدغههایش برای تئاتر گفت و اظهار کرد تئاتر در استان اصفهان ضعف دارد و اداره ارشاد که در سدر امور فرهنگی هست باید قوی در زمینه تئاتر عمل کند وی در ادامه از روند اجرای نمایشها گله کرد و افزود جشنواره تئاتر، استانی است بنابراین باید تمرکز ویژهای روی آن داشت ولی متاسفانه شاهد بودیم که همزمان با اجرا نمایشهای جشنواره در تالار هنر و تالار فرشچیان نمایشهای دیگر هم در دیگر سالنها در حال اجرا بوده است.
هیئت داوری نباید بومی باشد
خانم فرزانه محبوبی یک از نویسندگان جوان با بیان اینکه هیئت داوری نباید بومی باشد افزود: هر جشنواره استانی که برگزار میشود باید از داورهای غیر بومی استفاده کنند و برای بالا رفتن کیفیت نمایشها در کنار اجرای نمایشها باید کارگاههای تخصصی برگزار شود. و همچنین برای تبلیغات به اداره ارشاد پیشنهاد میدهیم قراردادی با سازمان صدا و سیما برای تبلیغات منعقد شود تا تبلیغات در فضای رسانه ملی سبب جذب مخاطبان شود. هنرمندان و مردم هنردوست ضمن بیان نگرانیهای خود از کیفیت پایین و تعداد محدود سالنهای نمایش استاندارد در سطح شهر شکایت کردند. استان اصفهان دارای بستر مناسبی برای رشد در هنر است ولی متاسفانه بارها شاهد کم کاریهای فراوان بودهایم جشنواره تئاتر امسال از دید مخاطبان بی کیفیتتر از سالهای گذشته بوده است و این امر داوری داوران را زیر سؤال میبرد. بدلیل تبلیغات نامناسب استقبال مردم از این جشنواره کم بوده است اما همچنان منتظر هستیم تا بعد از اختتامیه جشنواره تاثیرات مثبت آن را در جامعه هنری ببینیم و امید داریم تئاتر استان اصفهان روند صعودی در پیش بگیرد.