زهرا نصیری

به گزارش ربیع به نقل از روزنامه کیمیای وطن ، معاون روابط کار اداره کل تعاون، کارو رفاه اجتماعی اصفهان، درباره علت تعدیل نیرو در کارخانه سیمان سپاهان ودرارتباط با نابودی تدریجی کارخانه سیمان دراصفهان گفت: هم اکنون ۳۰ درصد صنعت سیمان درکشور دارای مشکل است هنر این است که با شرایط موجود صنایع به کار خود ادامه دهند و به سمت تعطیلی نروند. محسن نیرومند، بااشاره به اینکه سیمان بخش خصوصی با ظرفیت ۲۰ تا ۳۰ درصد کار می‌کند ادامه داد: در سال‌های نه چندان دور برای سیمان ظرفیت سازی هایی شد که آن هم به دلیل ایجاد بازارهای صاداراتی در عراق و افغانستان بود، اما بعد ازاین که صادرات‌ها افت شدیدی پیدا کرد کارخانجات نیز دچار مشکل شدند. وی درباره مشکلات کارخانه سیمان سپاهان نیز به این نکته اشاره داشت: که این کارخانه نیز اخیراً به دلیل ورشکستگی وبا ایجاد سیستم‌های انقباضی درهزینه ها اقدام به اخراج نیروهایی با قراداد ۱۵ تا ۲۰ ساله و نیز نیروهای رسمی خود کرده بود، تذکر دادیم و اعلام کردیم راهی دیگر به غیر از تعدیل نیروی کار برای جبران خسارت‌های مالی خود پیدا کند.

ضعف قانون سبب افزایش آمار بیکاری

وی تاکید کرد: درحال حاضر به دنبال ایجاد شرایط پایداردر صنایع هستیم و سیاستمان این است که تشکل‌های کارگری و کارفرمایی را دراین زمینه دخالت دهیم تا در تمام مجامع هیات های تشخیصی و کمیسیون‌های پیشگیری از بحران‌های کارگری حضورپیداکنند. نیرومند، با اشاره به اینکه ضعف قوانین و برخورد در روابط بین کارفرما و کارگر سبب افزایش آمار بیکاری شده است و در حوزه قراردادهای بین کارفرمایان و کارگران تنها در صورت شکایت، قادر به رسیدگی هستیم گفت: افزایش بیکاری در اصفهان و نرخ ۱۳.۷ درصد بیکاری در این استان که بالاتر از میانگین کشوری است، رشد ۲۴ و نیم درصد بیمه بیکاری در استان را رقم زده است. معاون روابط کار اداره تعاون استان اصفهان، گفت: سالانه ۲۳ هزار نفر در اصفهان بیمه بیکاری دریافت می‌کنند که رشد ۲۴ و نیم درصد به نسبت سال گذشته داشته است. وی بااشاره به اینکه در حال حاضر تنها با ۷۰ نیرو نظارت روی واحدهای صنعتی و صنفی در سطح استان اصفهان انجام می‌گیرد افزود: ما نمی‌توانیم روی یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر نظارت کنیم یا برای ۱۵۰ هزار واحد صنفی با این تعداد کم نیرونظارت داشته باشیم.

گرفتن امور رانت زا در تعاونی توسعه عمران شهرستان‌ها

در ادامه نیزمدیرتعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان بااشاره به اینکه مشوق‌های بخش تعاون هنوز اجرایی نشده و یا قوانین در این بخش همچنان دوپهلو است گفت: از لحاظ سرمایه گذاری ۳۰ درصد و از لحاظ فرصت شغلی، ۲۵ درصد فرصت‌های شغلی طرح‌های تعاونی افتتاحی کشور مربوط به استان اصفهان است. علیرضا تیغ ساز، در خصوص سهم ۲۵ درصدی بخش تعاون در اقتصاد کشور، بیان داشت: تاکنون تنها ۶ درصد این سهم در اقتصاد کشور تحقق یافته که عدم موفقیت در رسیدن به آن مربوط به دلایل ملی، استانی، سیاست گذاری‌ها و از همه مهمتر به بخش فرهنگ عمومی کشور بازمی گردد. مدیرتعاون اداره کار استان اصفهان تصریح کرد: به وزارتخانه پیشنهاد داده‌ایم سهم بخش تعاون در اقتصاد کشور را کمی معقول‌تر و دقیق‌تر محاسبه کنند تا یک چهارم اقتصاد کشور، منابع آن، نیروی انسانی و … به این سمت حرکت کند. متاسفانه بانک توسعه تعاون نیز منابع مالی چندانی برای اعطای تسهیلات به بخش تعاون ندارد و باید تقویت شود. وی همچنین به اصلاحیه قانون تعاون در سال ۹۳ اشاره کرد و بیان داشت: براساس آن صداو سیما، آموزش و پروش و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موظند برای ترویج فرهنگ تعاون وارد عمل شوند. وی همچنین به تعریف تعاونی‌های نوع جدید اشاره کرد و بیان داشت: از جمله این تعاونی‌ها، تعاونی توسعه عمران شهرستانی در راستای گرفتن امور رانت زا بوده و مطابق آن باید حداقل نیم درصد جمعیت شهرستان عضو این تعاونی باشند و سهام آن به صورت عمومی ارائه شود علاوه بر این تعاونی‌های سهامی عام روستا، شهر و شهرستان نیز در این تعاریف گنجانده شده است.