به گزارش ربیع به نقل از  روزنامه کیمیای وطن ، معاون اقتصادی اداره اقتصاد و دارایی استان اصفهان درگفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار کیمیای وطن ازآخرین برنامه‌ها و طرح‌های سرمایه‌گذاری در استان اصفهان پس از برجام سخن می‌گوید و به این مسئله اشاره دارد که سرمایه گذاری‌های خارجی صورت‌گرفته در سال ۹۴ در اصفهان به ۷ میلیون ۲۰۰ هزار دلار رسیده است. بر اساس آمارهای سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های فنی و اقتصاد ایران اصفهان پس از استان‌های نفت‌خیز، رتبه چهارم سرمایه‌گذاری را تا سال ۹۳ به خود اختصاص داده است. شهرام رئیسی دهکردی، توانمندی‌های اصفهان درحوزه سرمایه‌گذاری در بخش‌های گردشگری و علمی را دارای اولویت‌های معرفی به سرمایه‌گذاران خارجی دانست و به این مطلب اشاره کرد که با فقرآبو هوایی موجود در اصفهان، دیگر نمی‌توان به توسعه صنعت فکر کرد؛ پس در این زمینه هدف‌های سرمایه‌گذاری به سمت صنایع دانش‌بنیان و هایتک است. وی با اشاره به اینکه پس از برجام و در اواخر سال گذشته و ۵ ماهه امسال، ۸ هیئت خارجی ازکشورهای مختلف برای سرمایه‌گذاری در اصفهان قرارداد سرمایه‌گذاری امضا کرده‌اند، افزود: هند سنگاپور، آلمان، ترکیه، فرانسه، مالزی، بلژیک، قبرس ارمنستان، چین و بخشی از ایرانیان مقیم خارج در بخش‌های مختلف خدمات، صنعت و کشاورزی سرمایه‌گذاری کرده‌اند. وی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری‌های صورت‌گرفته در قالب ۳۵ سرمایه‌گذاری خارجی به صورت مستقیم، ۴ طرح مشارکتی و یک فقره ساخت و بهره‌برداری از bot بوده است، گفت: درحوزه سرمایه‌گذاری خارجی مشکلات متعددی وجود دارد که مهم‌ترین آن بهبود فضای کسب و کار درحوزه بانکی است؛ البته مشکل انتقال وجوه بانک‌های خارجی با بانک‌های ایرانی از دیگر مشکلات عمده بر سر راه سرمایه‌گذاران است.
رغبت سرمایه‌گذاران خارجی در بخش کشاورزی

وی در پاسخ به پرسش کیمیای وطن مبنی بر اینکه با توجه به کمبود آب در اصفهان رغبت سرمایه‌گذاران خارجی در بخش کشاورزی چگونه بوده است، گفت: خوشبختانه تمایل بعضی شرکت‌های سرمایه‌گذاری برای انجام پروژه‌های بخش کشاورزی که نیاز به کمترین منابع آبی دارد، بسیارخوب بوده است. رئیسی دهکردی در پاسخ به پرسش دیگر کیمیای وطن درباره موانعی که جهت خروج سرمایه‌های مردم اصفهان از طریق مؤسسات مالی و اعتباری در دیگر استان‌ها تدبیر شده است، توضیح داد: برای این موضوع، اخیرا در ساختار استانداری‌ها، دفتر حمایت از سرمایه‌گذاری شکل گرفته است تا بتواند سرمایه‌های استانی را در داخل همان استان جذب کند و در اصفهان نیز همین روند رخ داده است. وی تکمیل کرد: برای بهبود فضای کسب و کار نیز مسیرهای مزاحم برای سرمایه‌گذاری در استان شناسایی شده‌اند تا تمام بند‌های قانونی فضای کسب و کار به خوبی به مرحله اجرا درآید. وی با اشاره به اینکه با افتتاح مرکز خدمات سرمایه‌گذاری به عنوان پنجره واحد سرمایه‌گذاری استان، گام مؤثری در حوزه سرمایه‌گذاری خارجی اصفهان برداشته شده، افزود: ۱.۷ میلیارد دلار مجموع کل سرمایه‌گذاری خارجی بوده که از ابتدای تأسیس این مرکز تاکنون انجام شده است.
موانع سوئیفت برای سرمایه‌گذاری
وی مهم‌ترین مشکل سرمایه‌گذاران خارجی را برطرف نشدن موانع سوئیفت اعلام کرد و در رابطه با جلب اعتماد سرمایه‌گذاران خارجی گفت: بر اساس قانون سرمایه‌گذاری خارجی کلیه ریسک‌های غیرتجاری سرمایه‌گذاران از طرف دولت پوشش داده می‌شود. وی تعداد طرح‌های خارجی به بهره‌برداری رسیده در سال ۹۴ را سه مورد اعلام کرد و گفت: ارزش سرمایه وارده در این طرح‌ها بالغ بر ۷ میلیون دلار بوده است. معاون اقتصادی اداره اقتصاد و دارایی استان اصفهان همچنین از ۲ پروژه خزانه‌داری الکترونیک و مولدسازی دارایی‌های دولت از ابتدای امسال خبر داد و به این مسئله اشاره داشت که این طرح‌ها با هدف شفاف‌سازی دریافت‌ها، پرداخت‌ها و حساب‌های بانکی دولت، انتقال روزانه تمام درآمدهای استان اصفهان به خزانه دولت و کاهش حساب‌های دولتی مازاد دستگاه‌های اجرایی کلید خورده است.