پیشخوان » تولیدی » خبر تنظیمی » خدیجه توسلی » دین و اندیشه » سرمقاله » فرهنگ و هنر
کد خبر : 762141
دوشنبه - 17 تیر 1398 - 17:10
یادداشت

۱۷ تیرماه مصادف با (۵ذی القعده )روز تجلیل از امامزادگان و بقاع متبرکه

روز پنجم ذیقعده مصادف با هفدهم تیرماه و پنجمین روز از دهه کرامت با عنوان «امامزادگان؛ ذخائر معنوی جامعه» در تقویم رسمی کشور به عنوان روز بزرگداشت و تجلیل از امامزادگان و بقاع متبرکه نامگذاری شده است.

۱۷ تیرماه مصادف با (۵ذی القعده )روز تجلیل از امامزادگان و بقاع متبرکه

به گزارش پایگاه خبری ربیع،روز پنجم ذیقعده مصادف با هفدهم تیرماه و پنجمین روز از دهه کرامت با عنوان «امامزادگان؛ ذخائر معنوی جامعه» در تقویم رسمی کشور به عنوان روز بزرگداشت و تجلیل از امامزادگان و بقاع متبرکه نامگذاری شده است.

 

هنگامی که از زندگی خسته‌ای، دلت از زندگی دنیایی می‌گیرد، مشکلی داری، به زیارت امامزاده می‌روی و با تمام وجود، یاری طلب می‌کنی.

در هنگام گرفتاری امامزادگان را پناهگاهی برای خود می‌دانی ، به سراغ آنها می‌روی به راز و نیاز می‌پردازی و یقین دارای که به فریادت می‌رسند.

با رفتن به زیارت امامزادگان و با دعا و نیایش به آرامش می‌رسی به همین جهت اماکن متبرکه پناهگاهی برای دستیابی به آرامش است.

پنجم ذیقعده در تقویم به عنوان روز تجلیل از امامزادگان و بقاع متبرکه نامگذاری شده، تکریم امامزادگان ابراز محبت به پیامبر اکرم (ص) است چرا که احترام به فرزندان رسول اکرم سلام الله علیها ، احترام به خود پیامبر است.

امامزادگان در پیشگاه خداوند به خاطر محبوبیت ، تقوا و معنویت صاحب قرب و منزلت رفیعی بوده و از جایگاه بالایی برخوردارند.

روز پنجم ذیقعده مصادف با هفدهم تیرماه و پنجمین روز از دهه کرامت با عنوان «امامزادگان؛ ذخائر معنوی جامعه» در تقویم رسمی کشور به عنوان روز بزرگداشت و تجلیل از امامزادگان و بقاع متبرکه نامگذاری شده است.

 تکریم امامزادگان به منزله ابراز محبت به پیامبر اکرم (ص) است و روز ملی بزرگداشت امامزادگان عظیم الشأن که در ایام دهه کرامت در سطح کشور برگزار می‌شود، اقدامی ارزنده برای معرفی سیره و شخصیت امامزادگان و تبیین معارف شیعی و تکریم مودت اهل بیت علیهم السلام است.

بی تردید وجود امامزادگان ظرفیت عظیمی برای ایران اسلامی و جهان اسلام به شمار می‌روند و از تأکیدات بزرگان ماست که ​با تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی آستان مقدس امامزادگان فعالیت‌های متنوع فرهنگی، ​ مذهبی و قرآنی در این مکان‌های معنوی منشاء خدمات اجتماعی و فرهنگی شود.

در طول تاریخ چندین بار مهاجرت سادات، علویان و شیعیان به ایران صورت گرفت و نخستین بار در زمان حکومت حجاج بن یوسف انجام شد.

در دوران ولایتعهدی تحمیلی امام رضا علیه السلام نیز گروهی از امامزادگان و علویان و سادات همراه ایشان وارد ایران شدند و در زمان حرکت کاروان حضرت معصومه سلام الله علی‌ها عده زیادی از سادات و علویان نیز این بانو را همراهی کردند.

 بر اساس اسناد تاریخی براساس آمار به دست آمده از سایت «بقاع متبرکه» وابسته به سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، بقعه ۸ هزار و ۱۶۷ امامزاده در ایران ثبت شده است که استان‌های فارس با هزار و ۴۵۱، مازندران با هزار و ۲۷۶ و گیلان با ۶۷۱، بیشترین امامزاده‌های ثبت شده را دارند.

طبق بررسی تاریخی بیشتر امامزادگان در سال ۲۵۰ هجری قمری در ایران شهید یا دفن شده اند.

از دلایل اینکه سادات و علویان به ایران می‌آمدند این بود که مردم ایران میهمان نواز و جزو نخستین گروه‌هایی بودند که دین اسلام را پذیرفتند و به وصیت پیامبر اسلام در حدیث ثقلین در تکریم ذریه پیامبر عمل کردند.

بیشتر امامزادگان مدفون در ایران از سادات حسینی و فرزندان امام سجاد علیه السلام هستند.

البته خیلی از امامزادگان با چندین واسطه به امام معصوم متصل خواهند شد، اما آنچه که در این میان مهم است جایگاه امامزادگان در ایران اسلامی است که سازمان اوقاف و امور خیریه تلاش می‌کند با برنامه‌های متنوع فرهنگی و مذهبی و اجتماعی و جذب مردم به این مراکز معنوی این جایگاه را بیش از پیش ارتقا دهد.