مواد لازم برای تهیه پیده گوشت: ماده غذایی مقدار مورد نیاز مواد خمیر: شیر یا آب ولرم ۱ لیوان تخم مرغ ۱ عدد آرد ۳ لیوان روغن ۶ قاشق غذاخوری خمیر مایه ۱ قاشق غذاخوری نمک ۱ قاشق مرباخوری مواد میانی: گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم قارچ ۱۰۰ گرم پیاز ۱ عدد نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم آویشن ۱ قاشق چایخوری فلفل دلمه ای ۱ عدد رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری پنیر پیتزا مقداری طرز تهیه پیده گوشت: زرده تخم مرغ، شیرو یک قاشق زعفران برای روی خمیر اول شیر ولرم رو با ۱ قاشق غذاخوری شکر مخلوط میکنیم بعد پودر خمیر مایه رو روش میپاشیم و میزاریم ۱۰ دقیقه تا عمل بیاد.و اما نکاتی برای عمل امدن خمیر مایه (دلیل بوی ترشیدگی خمیر مایه اینست که اگه از آب یا شیر خیلی گرم برای تهیه خمیر مایه استفاده کنید یا به خمیر در جای خیلی گرم استراحت دهید یا زمان استراحت زیاد باشه بوی ترشیدگی خیلی محسوسه و بعد از پخت هم نامطلوب خواهد بود. ضمناً توصیه می کنم نگذارید خمیر مایه خیلی پف کند و بالا بیاید همین که کف مانند شد استفاده کنید . پف خیلی زیاد خمیر مایه هم باعث ایجاد بوی ترشیدگی در نان است. سپس تخم مرغ و نمک و روغن رو با قاشق با هم مخلوط میکنیم بعد مخمر رو اضافه کرده و بدون اینکه هم بزنیم، آرد رو روی مواد الک میکنیم. آرد رو تا جایی میریزیم که خمیر بدست نچسبه خمیر رو چند دقیقه ورز میدیم . نحوه ورز دادن خمیر( خمیر رو روی سطح صافی که کمی هم زیرش رو آرد پاشی کردید قرار بدید و با کف دست شروع به ورز دادن کنید به گونه ای که با یک دست خمیر را بگیرید و با کف دست دیگه خمیر را به جلو هل بدید و دوباره برگردونید سرجاش و بالعکس تا یه خمیر کاملا نرم و لاستیکی پیدا کنید. نکته ای که اینجا میتونم بهتون بگم اینه که خمیر رو با نوک انگشتانتون ورز ندید چون احتیاج به آرد پیدا میکنه هرچی خمیر آردش کمتر باشه و سبکتر باشه کیفیت بهتری توی پخت خواهد داشت. بعدخمیر را جمع کرده ومنتقل کنید به یک کاسه ی بزرگ که از قبل چرب شده و روش یه پارچه ی تمیز کمی نمدار(پارچه نمدار بخاطر اینکه روی خمیر بعد از ور امدن خشک نشه) میندازیم و بمدت دو ساعت در محیط اشپزخونه میزاریم تا حجم اون دو برابر شده و به اصطلاح ور بیاید. بعد از ور اومدن وقتی خمیر دوبرابر شد اون را روی تخته آشپزخانه میذاریم و کمی ورز میدیم تا هوای داخل اون کاملا خارج بشه. برای مواد میانی گوشت رو با پیاز و نمک و فلفل و زردچوبه آماده کرده و رب گوجه رو توش می ریزیم. فلفل دلمه ای و قارچ رو نگینی خورد کرده و تفت میدهیم و به گوشت مون اضافه میکنیم. در مرحله آخر آویشن رو اضافه میکنیم و زیر تابه رو خاموش می کنیم. خمیر را بصورت بیضی باز کرده واز مواد داخل خمیر گذاشته و دو طرف بالا و پایین را بهم میچسبونیم. نونهامونو رو داخل سینی چرب شده و خیلی کم آرد پاشی شده گذاشته و با قلمو رومال میزنیم و در فر با دمای ۱۸۰ درجه و به مدت نیم ساعت می پزیم. برای طلایی شدن چند دقیقه هم گریل رو روشن میکنیم. نوش جان
مطالعه طرز تهیه پیده گوشت در مجله ونوس https://mag.farzand.net/?p=29880