پیشخوان » تولیدی » دامون رشیدزاده » فوتبال و فوتسال » ورزشی
کد خبر : 819594
پنجشنبه - 14 شهریور 1398 - 08:36
تغییر نسل مربیان ایرانی

پوست اندازی روی نیمکت

تغییر نسل در فوتبال امری عادی است و هر ساله تعداد زیادی از بازیکنان جوان جای بازیکنان پابه سن گذاشته را در فوتبال می‌گیرند.

پوست اندازی روی نیمکت

به گزارش پایگاه خبری ربیع، تغییر نسل در فوتبال امری عادی است و هر ساله تعداد زیادی از بازیکنان جوان جای بازیکنان پابه سن گذاشته را در فوتبال می‌گیرند. تغییر نسل اما در مربیان فوتبال هم اتفاق می افتد هر چند این تغییر نسل معمولاً خیلی کند انجام می‌شود اما در سال‌های اخیر با ظهور مربیان جوانی مانند گواردیولا، یورگن کلوپ، پوچتینو و … تغییر نسل مربیان هم سرعت بیشتری گرفته و مربیان جوان فرصت خودنمایی بیشتری در فوتبال مدرن دارند. در ایران نیز تغییر نسل مربیان چند سالی است که با سرعت بیشتری در حال رخ دادن است. مربیانی مانند علی دایی، عبدالله ویسی، جواد نکونام، یحیی گل محمدی، علیرضا منصوریان، وحید هاشمیان و… مربیانی بودند که در چند سال اخیر نسل تازه‌ای از مربیان ایرانی را به وجود آوردند. با این حال اما همچنان نسل‌های تازه‌تری از مربیان جوان ایرانی در راه هستند و احتمالاً در سال‌های آینده از آنها بیشتر خواهیم شنید.

فرهاد مجیدی

 بسیاری از هواداران استقلال آرزو داشتند که روزی «هفت محبوب» در رأس کادر فنی استقلال هدایت تیمشان را بر عهده بگیرد. بعد از عدم موفقیت منصوریان بسیاری عقیده داشتند فرشته نجات این تیم از بحران کسی نیست جز فرهاد مجیدی. وینفرید شفر دو فصل پیاپی با استقلال نتایج تقریباً قابل قبولی کسب کرد اما نتوانست به سلطه پرسپولیس پایان دهد و مدیران این تیم تصمیم گرفتند فرهاد مجیدی را در فاصله پنج هفته به پایان لیگ هجدهم جانشین مرد آلمانی کنند. ظاهراً هواداران به آرزوی دیرینه خود رسیده بودند و می‌توانستند بازیکن محبوب خود را این بار به‌عنوان سرمربی ببینند. مجیدی نتایج خوبی با این تیم در هفته‌های پایانی گرفت اما تساوی مقابل صنعت نفت در آبادان و مصاحبه‌های جنجالی او و همین‌طور کری‌هایی که برای رقبا خواند این شک را به دل مدیران استقلال انداخت که مربیگری برای مجیدی به‌عنوان نفر اول در این تیم زود است! آن‌ها خیلی زود مدیران استقلال تصمیم گرفتند که باب مذاکره با مربیان مطرح اروپایی را باز کنند و به همین دلیل مجیدی از سمت خود کنار رفت و در واقع نتوانست حرفش را به کرسی بنشاند. این پایان کار برای هفت محبوب نبود؛ چراکه حالا به‌عنوان سرمربی تیم امید معرفی شده، در واقع کمیته فنی امید نتوانست با توجه به محدودیت شکل‌گرفته در انتخاب سرمربی خارجی، با گزینه مد نظرش به توافق دست پیدا کند، به همین دلیل به سراغ مربی جوانی رفتند که چند مسابقه سابقه هدایت تیمی بزرگ در لیگ برتر را داشته باشد. مربیگری مجیدی دو روی سکه دارد؛ صعود به المپیک بعد از چهار دهه و آغاز شکوفایی مربیگری او یا دومین ناکامی پیاپی به فاصله یک سال!

مجتبی جباری

جباری تیرماه ۱۳۹۷ سرانجام تصمیم گرفت از دنیای فوتبال خداحافظی کند و خیلی زود دوره‌های مربیگری را آغاز کرد تا ثابت کند نمی‌خواهد این هوش ذاتی در فوتبال را خیلی زود متوقف کند. بازیکن سابق استقلال با حضور در برنامه «ستاره‌ساز» به عنوان مربی نشان داد علاقه زیادی به آموزش نوجوانان در فوتبال دارد. جباری هر چند بارها تأکید کرده که دوست دارد روزی در تیم‌های بزرگسالان مربیگری را آغاز کند اما حضور در همین برنامه نشان داد هدف او از مربیگری جدی است. فصل گذشته شایعه حضور او در کادر فنی تحت هدایت وینفرید شفر مطرح شد و نکته شایان ذکر این که سرمربی آلمانی نظر مثبتش را درباره حضور جباری در کادر فنی اعلام کرده بود اما مخالفت دو عضو هیات‌مدیره باعث شد حضور «هشت یاغی» در تیم محبوبش منتفی شود و فرهاد مجیدی به‌جای او دستیار شفر در استقلال شد. نظر جباری درباره این که هیات‌مدیره اجازه نداد او به عنوان دستیار شفر معرفی شود هم جالب بود: «خوشحال هستم که کمک‌مربی استقلال نشده‌ام. فکر می‌کنم خدا من را دوست داشت که در این مقطع به استقلال نرفتم. سعی می‌کنم از استادانم از جمله آقای سنجری چیزهای جدید و بیشتری یاد بگیرم. همان طور که گفتم با طی‌کردن سلسله‌مراتب می‌تواند برایتان اتفاقات خوبی بیفتد.» جباری حالا در آستانه مربیگری در گل‌گهر سیرجان قرار دارد؛ تیمی که برای اولین بار به لیگ برتر صعود کرده و سرمربیگری آن بر عهده وینگو بگوویچ، مربی باتجربه کروات است. مربیگری در این تیم می‌تواند سکوی پرتابی باشد برای بازیکن سابق استقلال که رؤیای مربیگری در خارج از ایران را دارد و می‌تواند نماینده نسلی باشد که حداقل تا این لحظه نتوانستند مربیگری در سطح اول فوتبال ایران را استمرار ببخشند.

ابراهیم صادقی

وقتی نام تیم فوتبال سایپا می‌آید، ناخودآگاه نام «ابراهیم صادقی» مطرح می‌شود؛ بازیکنی که ۱۹ سال در این تیم بازی کرد و ۱۲ فصل بازوبند کاپیتانی را حتی در زمان حضور علی دایی بر دست بست. صادقی که از سه سال گذشته حضور در کلاس‌های مربیگری را آغاز کرده، به دلیل عدم حضور در جام جهانی با شرکت در این دوره‌ها موفق به اخذ مدرک A مربیگری آسیا شد. در دو فصل قبل به‌عنوان دستیار علی دایی در سایپا مشغول به کار شد اما به دلیل تنش و اختلاف نظرهایی که دایی با مدیران مجموعه سایپا داشت، صادقی جای او را در این تیم گرفت. ابراهیم صادقی نمونه بارز یک بازیکن وفادار به تیمش بود که حالا سرمربیگری حرفه‌ای در تیم بزرگسالان را از همین تیم سایپا آغاز کرده است؛ هافبک خلاق و خوش‌اخلاقی که می‌توان آینده خوبی را برای او متصور بود.