فرهنگ و هنر » میراث فرهنگی و گردشگری
کد خبر : 719272
دوشنبه - 30 اردیبهشت 1398 - 21:34
استقبال مدیر کل میراث تهران از مرمت پل کن!

وقتی استقبال لفظی جای کار عملی را می‌گیرد

در حالی که در طول ۵۰ روز گذشته، مدیران میراث فرهنگی استان تهران، در دو جلسه‌ی متفاوت از مرمت پل تاریخی کن، بعد از تخریب در زمان سیل در این روستای تاریخی صحبت کردند، همچنان صحبت از استقبال پیشنهاد است تا اجرایی شدن کارها.

وقتی استقبال لفظی جای کار عملی را می‌گیرد

به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از ایسنا، با طغیان رودخانه کن دوشنبه ۱۲ فروردین، بخش‌های اصلی پل آجری قاجاری «کن» تخریب شد، دو روز بعد یعنی ۱۴ فروردین دلاور بزرگ‌نیا – مدیر کل سابق اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان تهران – بعد از صبحت با شهرداری منطقه ۵ اعلام کرد که قرار است این پل به زودی با همکاری میراث فرهنگی مرمت شود.

۴۰ روز بعد اما درصد زیادی از آن‌چه آوار پل کن نامیده می‌شود، از کنار پل و محل عبور مردم حذف شده بود. آواری که قطعاً بخشی از مصالح قدیمی پل را شامل می‌شود و حالا بعد از گذشت چیزی حدود ۵۰ روز، مدیر کل جدید میراث فرهنگی استان تهران، به نظر می‌رسد به گفت‌وگوهای انجام شده مدیر قبلی میراث تهران، اعتماد کافی ندارد.

چون با وجود برگزاری جلسه بین مدیر کل سابق و شهردار منطقه پنج تهران که بیش از سه سال مدیر کل میراث‌فرهنگی استان تهران نیز بود، خودش هم در جلسه‌ای جداگانه با شهردار منطقه پنج، «از طرح پیشنهاد مشارکت شهرداری در مرمت پل تاریخی کن» استقبال کرده است!

به گزارش روابط عمومی میراث فرهنگی استان تهران؛ پرهام جانفشان – مدیر کل میراث فرهنگی استان تهران – در دیداری که ۲۹ اردیبهشت با شهردار منطقه ۵ تهران داشت، اعلام کرد: «از طرح پیشنهاد مشارکت شهرداری در مرمت پل تاریخی کن استقبال می‌کنیم.»

او با اعلام این‌که بخشی از تاریخ و هویت منطقه کن در نقش ارتباطی این پل تاریخی گره خورده است، افزود: برلزوم مرمت پل تاریخی کن که بر اثر طغیان رودخانه در فروردین ماه سال جاری آسیب دیده است تاکید کردیم.

او همچنین نسبت به حفظ کوچه باغ‌های کن به عنوان ارزشمندترین میراث طبیعی پایتخت تاکید کرد و افزود: این اقدام در دستور کار معاونت میراث فرهنگی استان قرار می‌گیرد و امیدواریم تا امسال آثار طبیعی استان شناسایی و در فهرست آثار ملی ثبت شوند.

وی حفظ جاذبه طبیعی را مانند با حفظ میراث فرهنگی و تاریخی پایتخت ارزشمند دانست و ادامه داد: همان‌طور که منطقه ۱۲ به عنوان بافت تاریخی تهران قدیم ارزشمند است، جاذبه‌های طبیعی منطقه شمیرانات و کن نیز برای شهر تهران پراهمیت و ارزشمند است.

به گفته‌ی مدیر سابق صندوق احیا؛ خوشبختانه در سال‌های اخیر نگاه شهرداری‌ها عوض شده و نگاه آنها به میراث‌فرهنگی که هویت شهر را تشکیل می‌دهد نگاه حمایتی است.

از زمان وقوع سیل و به جا ماندن آوار پل تا برگزاری جلسه و مطرح شدن پیشنهاد و برداشتن قدم برای مرمت پل تا وقتی که قرار بود به زمین گذاشته شود و هیچ گاه به زمین نرسید، تا امروز، نیمی از پل کن از بین رفته است، حالا مشخص نیست که از زمان استقبال جانفشان از پیشنهاد دوباره شهرداری منطقه پنج تهران تا زمان اجرایی شدن طرح، پل کن به چه وضعیتی دچار شود. آن‌هم در حالی که شهرداری قرار است وضعیت میراث فرهنگی را انجام دهد و مسؤولان میراث فرهنگی تنها قدمی که در این زمینه تا کنون برداشته‌اند، استقبال از طرحِ مطرح شده است.

انتهای پیام/