اخبار نهادها و سازمان‎ها » اصفهان » پیشخوان » تولیدی » زهرا نصیری
کد خبر : 1026500
سه شنبه - 23 اسفند 1401 - 16:49
در گفتگوی اختصاصی با ربیع عنوان شد:

نهضت بازگشت به مسجد رویکرد فرهنگی دولت سیزدهم است / کم‌کاری‌ها در بدنه تربیت و تعلیم کشور، هجمه دشمن برنسل جوان رابیشترکرد/ایجاد تماشاخانه از اقدامات کانون‌های مساجد است

مسجد نخستین جبهه انقلاب اسلامی است و استمرار آن نیزازطریق مساجد است، مساجد در کیان اعتقادی و عقبه فکری و معرفتی عالم اسلام و در نظریه فرهنگی انقلاب اسلامی جایگاه ویژه‌ای دارند؛ مساجد از یک طرف خانه خدا به شمار می‌روند و از طرف دیگر پناهگاه مردم هستند و تمام کارکردهای توحیدی و عبادی، امدادی و اجتماعی را در خود جمع کرده‌اند. علاوه بر این مساجد پایگاه ولایت هستند و می‌توان تمامی کارکردهای سیاسی، بصیرتی، مطالبه‌گری، عدالت‌طلبی را از دل مساجد احصا کرد.

نهضت بازگشت به مسجد  رویکرد فرهنگی دولت سیزدهم است  / کم‌کاری‌ها در بدنه تربیت و تعلیم کشور، هجمه دشمن برنسل جوان رابیشترکرد/ایجاد تماشاخانه از اقدامات کانون‌های مساجد است

 زهرا نصیری

به گزارش پایگاه خبری ربیع، با توجه به نقش و جایگاه مسجد در تراز انقلاب اسلامی و با توجه به قرار داشتن در آستانه ماه مبارک رمضان و توجه ویژه مردم به پایگاه معنوی مسجد به سراغ رئیس دبیرخانه شورای سیاست‌گذاری ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشوررفتیم و با ایشان گفتگویی انجام شد که در ادامه می خوانید .

محمد تقی محمدیان، در گفتگو با خبرنگار کیمیای وطن با اشاره به اینکه کانون‌های مساجد استان اصفهان از نظر شاخص‌های کمی و کیفی رتبه اول کشور را دارند افزود: مساجد می‌توانند به عنوان یکی از کانون‌های مولد و خاستگاه فرهنگ و هنر اسلامی، در تربیت عناصر فرهنگی کشور در مسیر انقلاب نقش‌آفرین باشند و وظیفه تامین و پرورش نیروهای فرهنگی و هنری را در زیست بوم انقلاب اسلامی بر عهده بگیرند.

کم‌کاری‌ها در بدنه تربیت و تعلیم کشور، هجمه دشمن برنسل جوان رابیشترکرد

وی افزود:حوادث اخیر کشور نشان داد که دشمن روی قشر جوان و نوجوان کشور متمرکز شده و متاسفانه به جهت کم‌کاری‌های صورت گرفته در بدنه تربیت و تعلیم و جریان رسانه کشور، بخشی از نسل جوان کشور مورد هجمه دشمن قرار گرفته‌اند. بنابراین رویکرد جدی ما در مساجد، جذب و پذیرفتن همه جوانان و نوجوانان کشور است و تلاش می‌کنیم که این قشر در بستر توحیدی مساجد تربیت شده و اتفاقات خوبی برای آنها رخ دهد.

محمدیان گفت: ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد در دور جدید فعالیت‌هایش تلاش می‌کند تا با یک رویکرد هویت‌بخشی به عناصر فرهنگی و هنری مساجد، نسبت به توانمندسازی آنها در جریان فرهنگی کشور مبادرت کند و با شبکه‌سازی و توانمندسازی عناصر انسانی بتواند در اتمسفر فرهنگی کشور ایفای نقش کند و به یک ارگان فرهنگی_هنری پویا و بالنده تبدیل شود.

وی با بیان اینکه “نهضت بازگشت به مسجد” رویکرد فرهنگی دولت سیزدهم است، بیان کرد: گام دوم انقلاب از خاستگاه مسجد آغاز می‌شود و همان طور که مقام معظم فرمودند ما به بازسازی و طراحی دوباره نظام فرهنگی کشور نیاز داریم و نقطه عزیمت آن مسجد خواهد بود.  مردم‌مداری ، محله‌محور بودن و هم‌افزایی با مجموعه‌هایی فرهنگی و اجتماعی کشور مانند ائمه جماعت و جمعه، بسیج جزو ویژگی‌های ممتاز کانون‌های فرهنگ_هنری مساجد است و اگر در فضای فرهنگی اتفاقاتی این چنینی رقم بخورد، به سمت توسعه فرهنگی کشور، توانمندسازی و مشارکت حداکثری مردم به ویژه اداره محلات با نگاه انقلابی حرکت خواهیم کرد. هر محله یک سلول بنیادین برای ساخت یک جامعه ممتاز اسلامی است و امیدواریم با حضور در صحنه تمام مشکلات‌مان را حل کنیم.

مسجد امن‌ترین و بهترین جایگاه برای تربیت نسل جوان است

رئیس دبیرخانه شورای سیاست‌گذاری ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور،با اشاره به اینکه مسجد امن‌ترین و بهترین جایگاه برای تربیت نسل جوان است و باید بتوانیم مساجد را به کارکردهای حقیقی خودش نزدیک کنیم افزود: مجموعه کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان اصفهان از نظر شاخص‌های کمی و کیفی رتبه اول کشور را داراست لذا در سطح استان اصفهان یک هزار و ۹۲۳ کانون فعالند و حدود هزار و ۳۰۰ کتابخانه فعال مسجدی به صورت مخزن باز به شهروندان خدمت‌رسانی می‌کنند.

محمدیان با بیان اینکه استان اصفهان از نظر تعداد نفرات عضو در کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد، رتبه اول کشور را داراست افزود: کانون‌های فرهنگی هنری مساجد برخی نهادها در عرصه مسائل اجتماعی مشارکت دارند و در همین راستا طرح ۲۰۲۰ با هدف توانمندسازی محلات کمتر برخوردار با محوریت کانون‌های فرهنگی هنری مساجد دنبال می‌شود. علاوه بر این طرح کلان مواسات در نیمه ماه قمری به صورت ماهانه برگزار می‌شود و در هر دوره بالغ بر یک و نیم تن گوشت در بین خانواده‌ها کمتر برخوردار توزیع می‌شود و تا کنون ۱۴ دوره آن برگزار شده است.

جایگاه ممتاز استان اصفهان در ایجاد کانون‌های مساجد

سرپرست کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان اصفهان افزود: ایجاد تماشاخانه یکی دیگر از اقدامات کانون‌های مساجد است، با توجه به اینکه حدود هزار شهر کشور فاقد سینما هستند، درحالی که برخی از مساجد دارای سالن‌های آمفی‌تاتر هستند لذا باید از این فضاها به نفع ارتقا و تولید محصولات فرهنگی استفاده کرد.

وی با اشاره به فعالیت فرهنگی و هنری کانون‌های مساجد در روستاها و عشایر متذکر شد: در این راستا استان اصفهان با ۵۰۰ کانون در مناطق عشایری و روستایی، جایگاه ممتاز دارد.

محمدیان با اشاره به اینکه طرح پالایش کتاب‌های کتابخانه‌های مساجد در حال اجرا و این طرح در اصفهان در ۳۰۰ کتابخانه اجرا شده است ادامه داد: مجموعه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در کنار عملیات‌های شبکه فرهنگی کشور رویکرد نیروسازی را ذیل کانون‌های مساجد دنبال می‌کند و امیدواریم با صلابت بیشتر طی شود.

زهرا نصیری