اجتماعی » خواندنی
کد خبر : 891131
دوشنبه - 4 آذر 1398 - 17:13

نمی دانم چگونه با حسود بودنم بجنگم؟!

کارگر یک آرایشگاه هستم. وضع مالی‌ام مناسب نیست. به خیلی از هم سن و سال‌هایم حسودی‌ام می‌شود. بعضی ازدواج کرده‌اند و بعضی خودرو یا حتی خانه دارند. من هنوز یک دوچرخه هم نتوانسته ام بخرم.

نمی دانم چگونه با حسود بودنم بجنگم؟!

به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از خراسان/ کارگر یک آرایشگاه هستم. وضع مالی‌ام مناسب نیست. به خیلی از هم سن و سال‌هایم حسودی‌ام می‌شود. بعضی ازدواج کرده‌اند و بعضی خودرو یا حتی خانه دارند. من هنوز یک دوچرخه هم نتوانسته ام بخرم. اطرافیانم هم متوجه حسادت‌هایم شده‌اند و گاهی حسود بودن را به رویم می‌آورند. چگونه با حسود بودنم بجنگم؟!
مخاطب گرامی، احساسی که این روزها در حال تجربه‌اش هستید، تا حدودی طبیعی است. شرایط اقتصادی به گونه‌ای است که ممکن است این حسادت در بعضی از جوان‌ها و نوجوان‌ها برانگیخته شود. با این حال، روان شناسان و کارشناسان علوم رفتاری معتقدند داشتن عزت‌نفس و اعتماد‌به‌نفس بالا، باعث می‌شود تا فرد در هر شرایطی خودش را ارزشمند بداند و به دیگران حسادت نکند. انسان‌ها دوست دارند بهتر از دیگران باشند و اگر فرد احساس کند دیگران بهتر از او هستند و خودش در مرتبه پایین‌تری قرار دارد، دچار حسادت می‌شود.

حسادت، یک خشم درونی است
حسادت یکی از احساسات انسانی است؛ یک خشم درونی. حسادت از بدو تاریخ همراه انسان‌ها بوده و کمتر کسی است که در زندگی حتی برای لحظه‌ای کوتاه، دچار این حس نشده و آن را تجربه نکرده باشد. انسان‌ها دوست دارند بهتر از دیگران باشند و به همین دلیل، درگیر حسادت می شوند، مشکلی که به تدریج از کنترل خارج و به احساسی ویرانگر یا حتی افسردگی تبدیل می‌شود.

برای رفع حسادت چه کنم؟
خودتان هم از نامناسب بودن این ویژگی اخلاقی گفته‌اید و تصمیم به ترک آن گرفته‌اید. همچنین در پیامک‌تان گفته‌اید به خیلی از هم سن و سال‌هایم حسودی‌ام می‌شود چون بعضی ازدواج کرده‌اند و بعضی خودرو یا حتی خانه دارند. جالب است بدانید برای ترک حسادت در قدم اول، باید سعی کنید خودتان را با فردی مقایسه نکنید و به خودتان یادآوری کنید هر شخصی در مسیر متفاوتی از زندگی قرار دارد. همه ما یکسری نقاط قوت و ضعف داریم بنابراین ارزش خودتان را بدون نیاز به احساس برتری بر دیگران ببینید. تاکید می‌کنم تحت هیچ شرایطی خودتان را با دیگران مقایسه نکنید چون این کار به حسادت شما دامن می‌زند و از این‌که شبیه دیگری نیستید، غصه نخورید.

توانمندی‌هایتان را ببینید
شما باید اعتماد به نفس‌تان را تقویت کنید و بهترین راه برای دور کردن حسادت از خودتان، این است که اعتماد به نفس‌تان را بالا ببرید. حسادت در نتیجه اطمینان نداشتن افراد به خودشان ایجاد می‌شود نه رفتار و اعمال دیگر. توصیه مهم در همین باره، این است که توانایی‌هایتان را بشناسید. شما یک آرایشگر هستید و مهارتی را یاد دارید که به دردتان خواهد خورد. با کمی فکر کردن، حتما می‌توانید خودتان را بهتر بشناسید و از دیدن فهرست توانایی‌هایتان به وجد بیایید.

در زندگی دیگران سرک نکشید
مدام به خودتان بگویید: «من هم می‌توانم با سعی و کوشش به هر چه می‌خواهم برسم و دلیلی ندارد که حسادت کنم.» در راه رسیدن به خواسته‌های معقول تان، تمام تلاش‌تان را به کار ببرید و حسابی عزم‌تان را جزم کنید. حسادت در افرادی بیشتر ایجاد می‌شود که به جای پرورش توانایی‌های خود، مدام زندگی دیگران را جست‌وجو می‌کنند تا ببینند زندگی آن‌ها چه نتایجی داشته است.

یک هفته از ورودی‌های منفی دوری کنید!
از امروز تصمیم بگیرید که بیشتر بر چیزها و اتفاقات مثبت تمرکز و سعی کنید یک روز کامل را بدون شکایت کردن سپری کنید. همچنین به مدت یک هفته از ورودی‌های منفی دوری کنید! «ورودی منفی» یعنی هر چیزی که در شما حس حسادت ایجاد می‌کند و موجب می‌شود تا آرزوی داشتن چیزی را بکنید که ندارید یا نمی‌توانید داشته باشید. فکر کردن بیشتر درباره این مسائل برای روح و روان شما مضر است.
نویسنده : راهله فارسی| مشاور