تازه های تکنولوژی » فناوری و ارتباطات » گوشی های هوشمند
کد خبر : 314731
شنبه - 12 خرداد 1397 - 15:36

مقایسه Xiaomi Mi 8 با پرچمداران سامسونگ، اپل و هواوی؛ نبرد با تایتان‌ها

شرکت چینی شیائومی روز گذشته در مراسمی از جدید‌ترین پرچمدار خود که به مناسبت هشتمین سالگرد تاسیس این شرکت Mi 8 نام دارد رونمایی کرد. در این مطلب به مقایسه این گوشی با سه مدل از مطرح‌ترین پرچمداران بازار پرداخته شده‌است.

مقایسه Xiaomi Mi 8 با پرچمداران سامسونگ، اپل و هواوی؛ نبرد با تایتان‌ها

به گزارش پایگاه خبری ربیع،شرکت چینی شیائومی روز گذشته در مراسمی از جدید‌ترین پرچمدار خود که به مناسبت هشتمین سالگرد تاسیس این شرکت Mi 8 نام دارد رونمایی کرد. در این مطلب به مقایسه این گوشی با سه مدل از مطرح‌ترین پرچمداران بازار پرداخته شده‌است.

نسخه استاندارد شیائومی در سه ظرفیت ۶۴، ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت به همراه ۶ گیگابایت رم عرضه خواهد شد اما نسخه پیشرفته‌تر آن موسوم به Explorer دارای رم ۸ گیگابایت و برخی ویژگی‌های پیشرفته‌تر مانند تشخیص چهره سه بعدی و اسکنر اثر انگشت زیر صفحه خواهد بود. در نوشتار پیش‌رو نسخه‌ی Explorer با سه پرچمدار اپل آیفون ۱۰، هواوی پی ۲۰ پرو و سامسونگ گلکسی اس ۹ پلاس مورد مقایسه قرار می‌گیرد.

از نظر بازه‌ی زمانی عرضه‌ به بازار ابتدا آیفون پر سر و صدای اپل که به مناسبت دهمین سالگرد عرضه این گوشی، آیفون ۱۰ نام گرفته بود با استفاده از اولین پنل Super AMOLED در یک آیفون به بازار عرضه شد. این مدل برای اولین بار سیستم تشخیص چهره سه‌بعدی را به دنیای موبایل آورد و هرچند مبدع طراحی ناچ نبوده است اما بسیاری این طراحی را با آیفون ۱۰ شناخته و پس از آن موج استفاده از طراحی مذکور در گوشی‌های مختلف بازار آغاز شد.

سپس شاهد عرضه‌ی سامسونگ گلکسی اس‌۹ و اس۹ پلاس (دوربین دوگانه) با تبلیغات فراوان قابلیت‌های دوربین اصلی به بازار بودیم. در عمل نیز دوربین این پرچمدار با گشودگی دیافراگم متغییر خود انقلابی در دوربین‌های موبایل محسوب می‌شد. افزون بر آن سامسونگ در این گوشی از با‌کیفیت‌ترین پنل موبایل تولید شده توسط خود بهره‌ برده بود که در تست‌ها موفق به شکست نمایشگر بی‌نقص آیفون ۱۰ گردید و تا به امروز نیز نمایشگر آن بهترین نمایشگر بازار محسوب می‌گردد. سامسونگ خوشبختانه یا متاسفانه طراحی ناچ را از اپل کپی‌برداری نکرد اما تلاش کرد با مانور روی سنسور بیومتریک اختصاصی خود موسوم به iris scanner رقیبی برای Face ID اپل بتراشد. اما تست‌های بعدی مشخص کردند که این سیستم همچنان از اسکن دو بعدی چهره استفاده می‌کند و از لحاظ کارایی و امنیت حرفی در برابر سیستم استفاده شده در آیفون ۱۰ ندارد.

پس از این دو مدل نوبت هواوی  بود تا عرض‌اندام کند. مدل استاندارد هواوی پی ۲۰ در ظاهر یک نسخه با طراحی کپی شده از اپل و امکانات یک پرچمدار بود اما هواوی با معرفی مدل پی ۲۰ خیلی زود آتش‌بازی به راه افتاده توسط دوربین فوق‌العاده گلکسی اس۹ را خاموش کرده و یک نوآوری بزرگ دیگر در زمینه دوربین موبایل را به بازار معرفی کرد. هواوی در این مدل از دوربین اصلی با ترکیب سه سنسور استفاده کرده و پس از سالیان طولانی همگی شاهد یک  سنسور ۴۰ مگاپیکسلی در دوربین گوشی‌ها بودند. نتایج عکس‌برداری با این دوربین جدید کاملاً طبق انتظار بوده و موفق به کسب امتیاز ۱۰۹ در تست‌های وبسایت DxOMark گردید که اختلافی ۱۰ امتیازی با دوربین پر سر وصدای پرچمدار سامسونگ را نشان می‌داد. یک نوآوری دیگر هواوی در پرچمداران سال ۲۰۱۸ خود که تا مدت‌ها به یاد خواهد ماند معرفی یک رنگ بدنه جدید موسوم به Twilight بود که به دلیل تکنولوژی استفاده شده در تولید شیشه گرادیانی آن، با توجه به زوایای متفاوت برخورد نور به رنگ‌های مختلفی تغییر ظاهر می‌داد.

پس از اینکه پرچمداران بازار هرچه در چنته داشتند را به میدان آوردند همگی منتظر قاتل پرچمدارها یعنی شیائومی بودند تا بار دیگر بازار این صنعت را غافلگیر کند. البته کپی برداری این شرکت از طراحی ناچ اپل و ظاهر کلی آیفون ۱۰ با وجود اینکه خودش با گوشی معروف Mi Mixطراحی بدون حاشیه را در دنیای موبایل به یک استاندارد جدید تبدیل کرد برای طرفداران کمی نا‌امید کننده بود. اما شیائومی نشان‌داده است که هیچ‌گاه طرفداران کم بضاعت خود را دلسرد نمی‌کند. این شرکت با قیمتی حدود نصف پرچمداران سامسونگ و هواوی اغلب مشخصات کلیدی یک پرچمدار سال ۲۰۱۸ همچون استفاده از چیپست اسنپ‌دراگون ۸۴۵، پنل Super AMOLED و دوربین دوگانه با کیفیت‌ را در خود داشت. اما شرکتی که موفق شده‌است بازار عظیم هند را از چنگ غول کره‌ای سامسونگ خارج‌ کند مسلماً باید قابلیت‌های متمایزی را به میدان آورده باشد.

شیائومی نیز همانند هواوی افزون بر نسخه استاندارد یک نسخه پیشرفته‌تر از پرچمدار خود با نام Mi 8 Explorer را به بازار معرفی کرد که شاهد چندین قابلیت تقریباً نوآورانه بود. اولین آن‌ها استفاده از سیستم تشخیص چهره سه‌بعدی برای اولین بار در یک گوشی اندرویدی است، کاری که سامسونگ و هواوی موفق به انجام آن نشده‌ بودند. شیائومی همچنین پرچمدار خود را به اسکنر اثر انگشت زیر صفحه مجهز کرده‌است که در آیفون ۱۰ به‌طور کلی حذف گردیده و در پرچمداران سامسونگ و هواوی نیز همچنان از نسخه کلاسیک آن در پشت بدنه استفاده می‌گردد. این قابلیت را نیز نمی‌توان یک ویژگی نوآورانه مختص شیائومی دانست زیرا شرکت چینی Vivo پیش از‌این ازUnder Display fingerprint در گوشی‌های خود استفاده کرده بود، اما شیائومی ادعا می‌کند که سیستم استفاده شده در Mi 8 Explorer از نوع حساس به فشار است که در بازار بی‌همتا بوده و باعث افزایش سرعت عملکرد این اسکنر زیر صفحه می‌گردد. همچنین در این مدل شاهد بدنه‌ای با طرح موسوم به clear back هستیم که هرچند باز هم اولین محسوب نشده و پیش ازاین HTC در چند مدل از پرچمداران خود از آن استفاده کرده بود اما زیبایی و وضوح اجزای داخلی آن حقیقتاً قابل مقایسه با نمونه‌های پیشین نیست.

با تمام این تفاسیر هرچند گوشی Mi 8 یک تازه‌ وارد محسوب می‌گردد و مورد آزمایش جدی و واقع‌گرایانه‌تر سایت‌های مختلف قرار نگرفته‌است اما با توجه به نتایج برخی تست‌های همچونDxOMark و بنچمارک Antutu می‌توان این‌ مقایسه را در چهار بخش عمده عملکرد پردازشی، نمایشگر، دوربین و قیمت خلاصه کرد.

 از بین چهار مدل معرفی شده در این مطلب از لحاظ عملکرد پردازشی و سیستم‌عامل آیفون ۱۰ بدون شک همچنان بی‌رقیب خواهد ماند. دلیل آن نیز فرآیند طراحی چیپست و سیستم‌عامل این گوشی است که هر دو توسط خود اپل انجام می‌گیرد. در میان اندرویدی‌ها در صورت صحت امتیاز کسب شده توسط Mi 8 در بنچمارک Antutu باید آن را دارای عملکرد بهتری نسبت به گلکسی اس۹ پلاس و هواوی پی ۲۰ پرو دانست که البته در آینده این مورد دقیق‌تر مشخص خواهد گردید. در زمینه عملکرد نمایشگر نیز تا حد زیادی می‌توان حدس زد که Mi 8 نیز دارای عملکرد بهتری نسبت به گلکسی اس۹ در تست‌ها نخواهد بود و این مدل همچنان در این زمینه بهترین است.

از لحاظ عملکرد دوربین نیز همانطور که قبلا ذکر شد، هواوی پی ۲۰ پرو نه‌تنها در سال جاری بلکه حداقل تا پایان سال ۲۰۱۹ نیز رقیبی در بازار نخواهد داشت. علیرغم کسب امتیازی مشابه گلکسی اس۹ پلاس در وبسایت DxOMark و دو امتیاز بیشتر از آیفون ۱۰ توسط پرچمدار شیائومی اما با مقایسه نمونه‌های اولیه منتشر شده از دوربین این گوشی در اینترنت می‌توان گفت که این گوشی ضعیف‌ترین عملکرد دوربین را در مقایسه با دیگر پرچمداران دارد. جدای از برخی قابلیت‌های معرفی شده توسط شیائومی همچون سنسور اثر انگشت زیر صفحه و سیستم تشخیص چهره سه‌بعدی که پیشتر درباره آن صحبت گردید اما همچنان باید برگ برنده شیائومی نسبت به دیگر غول‌های صنعت موبایل را قیمت‌های فوق اقتصادی و مقرون به صرفه آن دانست. گران‌ترین مدل معرفی شده توسط شیائومی که همان نسخه Explorer است حدود ۵۸۰ دلار قیمت‌گذاری شده است که در مقایسه با سه مدل دیگر به خصوص آیفون ۱۰ تقریباً نصف محسوب می‌شود. در واقع اگر سیستم تشخیص چهره سه‌بعدی و اثر انگشت زیر صفحه برایتان یک مورد ضروری نباشد می‌توانید تنها با پرداخت کمتر از ۵۰۰ دلار صاحب یک گوشی با چیپست Snapdragon 845، نمایشگرSuper AMOLED و حداقل ۶ گیگابایت رم در کنار دوربینی با کیفیت بالا خواهید شد. البته از نظر نویسنده داشتن گواهی ضد آب و خاک چندان ویژگی تعیین کننده‌ای برای یک پرچمدار نیست اما شایان ذکر است که پرچمدار شیائومی همچنان از‌این ویژگی بی‌بهره‌است در صورتی که پرچمدار سامسونگ دارای گواهی IP 68 و پرچمداران اپل و هواوی دارای گواهی Ip 67 هستند.

 در جدول زیر مقایسه جزء به جزء این سه پرچمدار در کنار یکدیگر آورده شده‌است.

مدل Xiaomi Mi8 Explorer Huawei P20 Pro Apple iPhone X Samsung Galaxy S9+
ابعاد ۱۵۴.۹×۷۴.۸×۷.۶mm ۱۵۵×۷۳.۹×۷.۸mm ۱۴۳.۶×۷۰.۹×۷.۷mm ۱۵۸.۱×۷۳.۸×۸.۵mm
وزن ۱۷۷g ۱۸۰g ۱۷۴g ۱۸۹g
اندازه نمایشگر ۶.۲ inches ۶.۱ inches ۵.۸ inches ۶.۲ inches
نوع صفحه نمایش Super AMOLED  ۱,۰۸۰ x 2,248 402ppi Under Display fingerprint AMOLED ۱,۰۸۰ x 2,248 408ppi Super AMOLED 1,125 x 2,436 458 ppi Super AMOLED ۱,۴۴۰×۲,۹۶۰ ۵۲۹ppi
باتری ۳۴۰۰mAh ۴۰۰۰mAh ۲۷۱۶mAh ۳۵۰۰mAh
پردازنده Qualcomm Snapdragon 845 Hisilicon Kirin 970 Apple A11 Bionic Qualcomm Snapdragon 845
Exynos 9810 Octa
CPU Octa-core (4×2.8 GHz Kryo 385 Gold & 4×1.8 GHz Kryo 385 Silver) Octa-core (4×2.4 GHz Cortex-A73 & 4×1.8 GHz Cortex-A53) Hexa-core 2.39 GHz (2x Monsoon + 4x Mistral) Octa-core (4×2.8 GHz Kryo 385 Gold & 4×1.8 GHz Kryo 385 Silver)
Octa-core (4×2.7 GHz Mongoose M3 & 4×1.8 GHz Cortex-A55)
GPU Adreno 630 Mali-G72 MP12 Apple GPU Adreno 540
Mali-G72 MP18
RAM ۸GB ۶GB ۳GB ۶/۸GB
حافظه داخلی ۱۲۸GB ۱۲۸GB ۶۴/۲۵۶GB ۶۴/۱۲۸/۲۵۶GB+microSD
دوربین پشت Dual: 12 MP (f/1.8, 1/2.55″, 1.4µm, 4-axis OIS, dual-pixel PDAF) + 12 MP (f/2.4, 1/3.4″, 1.0µm), 2x optical zoom, dual pixel phase detection autofocus, dual-LED flash Triple: 40 MP (f/1.8, 27mm, 1/1.7″) + 20 MP B/W (f/1.6, 27mm) + 8 MP (f/2.4, 80mm), OIS, Leica optics, 3x optical zoom, phase detection and laser autofocus, LED flash Dual: 12 MP (f/1.8, 28mm) + 12 MP (f/2.4, 52mm), OIS, phase detection autofocus, 2x optical zoom, quad-LED dual-tone flash Dual: 12 MP (f/1.5-2.4, 26mm, 1/2.55″, 1.4µm, Dual Pixel PDAF) + 12MP (f/2.4, 52mm, 1/3.6″, 1µm, AF), OIS, phase detection autofocus, 2x optical zoom, LED flash
دوربین جلو ۲۰ MP (f/2.0, 1.8µm), 1080p ۲۴ MP (f/2.0, 26mm), 1080p ۷ MP (f/2.2, 32mm), 1080p@30fps, 720p@240fps, face detection, HDR ۸ MP (f/1.7, 25mm, 1/3.6″, 1.22µm), autofocus, 1440p@30fps, Auto HDR
NFC دارد دارد دارد دارد
قابلیت ضد آب و گرد و غبار ندارد IP67 certified – dust/water resistant (up to 1m for 30 mins) IP67 certified – dust/water resistant (up to 1m for 30 mins) IP68 certified – dust/water proof (up to 1.5m for 30 mins)
سیستم عامل Android 8.1 Android 8.1 iOS 11.1.1 Android 8.0