استانها » خراسان شمالی
کد خبر : 805315
چهارشنبه - 30 مرداد 1398 - 17:29

معرفی دو قصاب متخلف جاجرم به مراجع قضایی

رئیس شبکه دامپزشکی جاجرم گفت: دو قصاب متخلف در جاجرم به علت کشتار غیرمجاز دام به دادستانی شهرستان معرفی شدند.

معرفی دو قصاب متخلف جاجرم به مراجع قضایی

به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از فارس از بجنورد به نقل از روابط عمومی شبکه دامپزشکی جاجرم، محسن شاددل اظهار کرد: شهر جاجرم دارای کشتارگاهی سنتی تحت نظر دامپزشکی است که شرایط مناسبی برای کشتار بهداشتی دام و گذراندن دوره پیش سرد لاشه‌ها به مدت ۲۴ ساعت پیش از ورود گوشت به مراکز عرضه فراهم آورده و تمام دام‌ها قبل از ذبح توسط دامپزشک مستقر در کشتارگاه مورد معاینه قرار می‌گیرند و پس از کشتار نیز بازرسی لاشه‌ها طبق ضوابط انجام می‌گیرد و فقط به لاشه‌هایی مجوز مصرف داده می‌شود که سلامت آن‌ها مورد تأیید بازرس بهداشتی کشتارگاه باشد.

وی ادامه داد: طی فصل گرم سال به علت افزایش احتمال خطر ابتلای افراد به بیماری تب کریمه کنگو، رعایت بهداشت ذبح دام اهمیت بیشتری پیدا می‌کند و لزوماً باید لاشه دام‌ها بعد از ذبح ۲۴ ساعت در سردخانه کشتارگاه نگهداری شود تا در فرآیند سالم‌سازی، گوشت از وجود عوامل احتمالی بیماری‌زا ازجمله ویروس CCHF پاک و عاری شود؛ بنابراین لاشه‌هایی که دوره پیش سرد را نگذرانده باشد، برای مصرف‌کنندگان بسیار خطرناک است.

رئیس شبکه دامپزشکی جاجرم یادآور شد: در همین راستا در بازدیدی که از قصابی‌های شهر داشتیم، دو واحد عرضه گوشت قرمز که کشتار خارج از چرخه کشتارگاهی داشتند و لاشه‌ها فاقد مهر و برچسب دامپزشکی بودند، به دادستانی معرفی کردیم.

وی تصریح کرد: کشتار دام خارج از چرخه نظارتی دامپزشکی و خارج کشتارگاه، از مصادیق بارز تهدید علیه بهداشت عمومی محسوب می‌شود و با متخلفان این موضوع با شدت و قاطعیت تمام برخورد خواهد شد.

شاددل تأکید کرد: شهروندان حتماً گوشت قرمز مصرفی خود را فقط از قصابی‌های مورد تأیید دامپزشکی تهیه کنند و هنگام خرید دقت داشته باشند که لاشه‌ها دارای مهر دامپزشکی و برچسب تاریخ تولید و انقضا باشد و از خرید لاشه‌های بدون این مشخصات خودداری کنند و در صورت مواجهه با لاشه‌های غیرمجاز در قصابی‌ها با سامانه پاسخگویی شبانه‌روزی ۱۵۱۲ دامپزشکی تماس بگیرند.

انتهای پیام/