ضرورت احیای خط و مشی زندگی فاطمی/ و فی ابنهِ رسول الله لیَ اسوهٌ حسنهٌ

امروز و در زمانی که دشمنان اسلام به شدت از اسلام و انتشار سریع آن در دنیا ترسیده اند و برای ممانعت از این نشر بی سابقه دست به هر کاری می زنند و با استفاده از امکانات رسانه‌ای وسیعی که در اختیار دارند تلاش می کنند فرهنگ فاطمی که از دین خدا اسلام برگرفته شده است را مورد تهاجم قرار دهند و در واقع اعتقادات دینی و سبک زندگی اسلامی را نشانه رفته و می روند احیای فرهنگ فاطمی به عنوان یک الگوی تمام و کمال برای جامعه بشری و بویژه در میان مسلمانان یک ضرورت است، هر انسان مسلمانی وظیفه دارد در نشر و تبیین فرهنگ فاطمی مجاهدت کند؟ تردیدی نیست که زنده نگهداشتن خط و مشی و سبک زندگی فاطمی به معنای زنده نگهداشتن و اجرای درست فرامین و دستورات خدا و رسول خدا (ص) است.

ضرورت احیای خط و مشی زندگی فاطمی/ و فی ابنهِ رسول الله لیَ اسوهٌ حسنهٌ

 مظفر حاجیان

به گزارش پایگاه خبری ربیع، امروز و در زمانی که دشمنان اسلام به شدت از اسلام و انتشار سریع آن در دنیا ترسیده اند و برای ممانعت از این نشر بی سابقه دست به هر کاری می زنند و با استفاده از امکانات رسانه‌ای وسیعی که در اختیار دارند تلاش می کنند فرهنگ فاطمی که از دین خدا اسلام برگرفته شده است را مورد تهاجم قرار دهند و در واقع اعتقادات دینی و سبک زندگی اسلامی را نشانه رفته و می روند احیای فرهنگ فاطمی به عنوان یک الگوی تمام و کمال برای جامعه بشری و بویژه در میان مسلمانان یک ضرورت است، هر انسان مسلمانی وظیفه دارد در نشر و تبیین فرهنگ فاطمی مجاهدت کند؟ تردیدی نیست که زنده نگهداشتن خط و مشی و سبک زندگی فاطمی به معنای زنده نگهداشتن و اجرای درست فرامین و دستورات خدا و رسول خدا (ص) است.

به یقین الگوگیری از پیامبر (ص) با معرفی الگو از طرف امام زمان (عج) که حضرت زهرا (س) بودند، کامل می شود، چنانچه فرموده اند: و فی ابنهِ رسول الله لیَ اسوهٌ حسنهٌ؛ همانا دختر رسول خدا (ص) برای من الگویی شایسته است.

بهترین راه رسیدن به کمالات، تبعیت از الگوی کامل است؛ الگویی که همه کارهایش سرمشق باشد و چون بر مبنای روایت‌ها رضایت حضرت زهرا (س) رضایت الهی است، مشخص می شود همه کارهای آن حضرت صحیح است و الگوگیری از ایشان بهترین راه برای رسیدن به ظهور است.

اگر بخواهیم نسلی تربیت کنیم که منتظر امام زمان (عج) باشد، باید به حضرت زهرا (س) نگاه کنیم دختری تربیت کرد که در راه امامش یعنی سیدالشهدا (ع) تمام زندگی خود را فدا کرد. لذا بهترین راه الگوگیری برای خانم ها تربیت نسل منتظر است.

طبق روایت های معتبر دینی حضرت فاطمه (س) بر ائمه معصوم حجت است، به طوری که امامان شیعه بارها بر این موضوع تأکید کرده اند

حضرت فاطمه (س) بزرگ بانوی اسلام و از زنانی هستند که در تمامی لحظات زندگی در راستای اعتلای ارزش‌های اسلامی و نبوی گام‌های بلندی برداشتند، به طوری که تاریخ شاهد است برای حفظ سنت رسول اکرم (ص) و زنده نگاه داشتن دین مبین اسلام تلاش های بسیاری کردند. حفظ سنت های اسلامی و دستورات دینی که در اصل حفظ اسلام است، باعث شد حضرت فاطمه (س) بعد از رحلت پیامبر اکرم (ص) برای آگاهی افکار عمومی جامعه و دفاع از ساحت ولایت و امامت خطبه قرایی را در حضور صحابه و یاران پیامبر (ص) قرائت کنند؛ به گونه‌ای که همه حضار آن مجلس به چشم خود شاهد بودند فاطمه زهرا (سلام الله علیها) همچون پدرشان کلام خدا را بر زبان جاری ساخته بود.

اصلی ترین دلیل حضور حضرت فاطمه (س) در مسجد و قرائت خطبه ای مهم در میان مسلمانان و حاضران جلوگیری از به انحراف کشیدن دین خدا بعد از رحلت پیامبر اکرم (ص) بود. ایشان احساس کردند باید برای دفاع از ساحت امامت و ولایت و جلوگیری از بدعت گزاری ها در مسجد حاضر شوند و سخن خدا و رسولش را با مردم در میان بگذارند، در غیر این صورت فضا برای آغاز انحراف در دین باز شده بود و بیم آن می‌رفت دین خدا به آفت هایی دچار شود که دشمنان اسلام برایش برنامه ریزی کرده بودند. با اینکه خداوند متعال حضرت علی (ع) را بعد از پیامبر (ص) به عنوان ولی خود به جامعه اسلامی معرفی کرده بودند، اما حضرت فاطمه (س) احساس کردند اگر از این موضوع دفاع نکنند، در برابر انحراف نایستاده اند، لذا دفاع از مقام امامت را بر خود واجب دیدند و بدون هراس و واهمه از آنچه بیان می کنند، مسلمانان را مورد نهیب قرار دادند که باید از آنچه خداوند و رسولش خواسته‌اند که از هر جهت به نفع مردم است، پیروی کنند، در غیر این صورت دچار آسیب‌های بزرگی در دنیا و عذابی شدید در آخرت می شوند. این شیوه آن حضرت است، دفاع از حق، دفاع از امام زمان خود، ایستادگی در مقابل منحرفین و بستن راه تحریف، این گام اصلی حضرت فاطمه (س) است که در کنارش تربیت فرزند، دسگیری مردم نیازمند، در همه حال مردم را دیدن، رعایت حدود الهی در هر شرایط، عبادت خدا، جهاد با زبان و همه وجود برای احقاق حقوق الهی و مردم و بسیاری دیگر معنا پیدا می کند.

استاد عالی حوزه علمیه قم تصریح کرد: موضوع مهم اینکه خطبه حضرت فاطمه زهرا (س) برای امت اسلامی قرائت شد، زیرا ایشان نه فقط دختر پیامبر، همسر نخستین امام معصوم و مادران ائمه اطهار (علیهم السلام) به شمار می روند، بلکه سرمشقی نمونه و حجتی از سوی خداوند بر همه مردم حتی ائمه طاهرین هستند.

دوستی زنجانی گفت: طبق روایت های معتبر دینی حضرت فاطمه (س) بر ائمه معصوم حجت است، به طوری که امامان شیعه بارها بر این موضوع تأکید کرده اند که فاطمه زهرا (س) نسبت به آنها حجت هستند، به همین دلیل انتظار می رود تمامی مسلمانان با وسواس کامل خواسته‌ها و مطالبات ایشان را جست و جو کنند تا دنباله رو مشی ایشان باشند.

وی افزود: کلام حضرت فاطمه (س) مانند کلام معصوم برای شیعیان حجیت دارد، لذا کلمه به کلمه ای که از آن حضرت برای ما به یادگار مانده باید سرلوحه گذران امورات زندگی باشد.

مسلمانان باید به این موضوع توجه کنند که زنده نگاه داشتن خط و مشی زندگی فاطمی به معنای زنده نگاه داشتن و اجرای درست فرامین و دستورات خدا و پیامبر اسلام (ص) است

دوستی زنجانی تأکید کرد: در روایت های معتبر اسلامی از پیامبر اکرم (ص) نقل شده که به حضرت علی (ع) فرمودند «ای علی! بعد از من آنچه که فاطمه (س) به تو امر می کند گوش بده». اینجا کلمه «امر می کند» را باید مورد توجه قرار داد. وقتی پیامبر از این کلمه استفاده می کنند مبنی بر این است که حضرت زهرا (س) از جانب خود سخن نمی گویند، بلکه مبتنی بر دستورات پیامبر (ص) و آنچه از جانب خداوند به وی رسیده موضع گیری می کنند.

وی افزود: می‌توان استنباط کرد، سخنان فاطمه (س) به نوعی سخن خداوند و پیامبرش به‌شمار می‌رود، از این نظر مسلمانان باید به این موضوع توجه کنند که زنده نگاه داشتن خط و مشی زندگی فاطمی به معنای زنده نگاه داشتن و اجرای درست فرامین و دستورات خدا و پیامبر اسلام (ص) است.

مظفر حاجیان