فرهنگ و هنر » میراث فرهنگی و گردشگری
کد خبر : 341664
سه شنبه - 12 تیر 1397 - 09:30

شهر «دستبافته‌های سنتی” در مسیر ثبت جهانی

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان سمنان گفت: این اداره کل به دنبال ثبت جهانی شهر کلاته خیج شاهرود در زمینه کارآفرینی است.

شهر «دستبافته‌های سنتی” در مسیر ثبت جهانی

به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از ایسنا، و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث‌فرهنگی استان سمنان، «محمد جهانشاهی» در بازدید از شهر کلاته خیج شاهرود و جاذبه‌های این منطقه، گفت: با توجه به حضور بیش از ۹۰۰ بافنده زن که هنر صنایع دستی بومی این منطقه را احیا کرده اند، این اداره کل در صدد ثبت جهانی این شهر است.

وی با اشاره به سایر جاذبه ‌های تاریخی و طبیعی کلاته ‌ خیج، افزود: مردم محلی و شهرداری می‌توانند در زمینه معرفی هر چه بیشتر و حفاظت از آثار این منطقه نقش موثری داشته باشند.

جهانشاهی ابراز امیدواری کرد: با توجه به تلاش‌های انجام شده در زمینه احیاء و تولید صنایع‌دستی، پیگیری برای راه اندازی اقامتگاه‌های بوم گردی و وجود عزم عمومی در منطقه، کلاته خیج در سال‌های آینده، هدف اصلی گردشگری می شود.

شهردار کلاته خیج نیز در این دیدار با اشاره به ظرفیت‌های تولیدی در حوزه صنایع‌دستی و جاذبه‌های تاریخی و طبیعی این شهر گفت: یکی از ظرفیت‌های مهم کلاته خیج، بافت تاریخی این شهر است.

«غلامعلی عرب‌عامری» با تاکید بر حفظ بافت ارزشمند و تاریخی این شهر، افزود: بافت تاریخی بیانگر نوع زندگی و فرهنگ و هویت مردم است و حفظ آن علاوه بر آنکه برای نسل ‌ های آینده اهمیت دارد، زمینه‌ساز اشتغالزایی در منطقه است.

وی با بیان اینکه گردشگران خارجی خواستار بازدید از بافت تاریخی و طبیعی این شهر هستند، خواستار مرمت، ساماندهی و حفاظت از آثار تاریخی کلاته خیج شد.

شهردار کلاته خیج با بیان اینکه این شهر دارای ۸۵ هزار متر مربع بافت تاریخی است، گفت: حفاظت از بافت تاریخی از اولویت‌هاست و در نظر است کلاته خیج از نظر منظر عمومی به شکل تاریخی و اولیه ای که در گذشته داشته برگردد.

مدیر کل میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان، رئیس اداره میراث فرهنگی شاهرود، شهردار و اعضای شورای شهر کلاته خیج در این بازدید از خانه های قدیمی، اقامتگاه بوم گردی چشمه مراد و موزه شهر خیج بازدید کردند.

شهر «کلاته خیج» شاهرود ۶۰۰۰ نفر جمعیت دارد و ۹۰۰ زن آن در حوزه دستبافته‌های محلی پروانه تولید صنایع‌دستی گرفته‌اند. از این شهر به شهر «دستبافته‌های سنتی» نیز یاد می شود. کلاته خیج در بخش بسطام شهرستان شاهرود قرار داد. توسط بافندگان این روستا، بافت پارچه سنتی ماهوت دوباره احیا شده‌ است.
انتهای پیام