تحلیل ها » تولیدی » خبر دریافتی
کد خبر : 272910
یکشنبه - 2 اردیبهشت 1397 - 09:01

سرمقاله مردم سالاری/ پیامدهای یک تجاوز

مردم سالاری/ « پیامدهای یک تجاوز » عنوان سرمقاله روزنامه مردم سالاری به قلم منصور فرزامی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:

سرمقاله مردم سالاری/ پیامدهای یک تجاوز

به گزارش پایگاه خبری ربیع، از تجاوز پر سر و صدا اما کم اثر سه کشور آمریکا، فرانسه و انگلیس اگرچه چندروز می‌گذرد، اما عوارض فرهنگی و حقوقی آن سال‌ها باقی می‌ماند و عواقب زشت و زیبای آن به زیان کشورهای غربی و به سود جبهه مقاومت و هم‌پیمانان سوریه مظلوم و ملت ستمدیده و آواره‌اش رقم خواهد خورد. این تجاوز، نخست، ماهیت تمدن آمریکایی را بار دیگر به دنیا و افکار عمومی منطقه پرآشوب و جهان نشان داد تا بدانند علی‌رغم مردم حقوق‌مداری که از ملل و نژادهای مختلف در آنجا زندگی می‌کنند، این خوی غیرانسانی تجاوز و خون و آتش در بطن و متن این تمدن، ماندگار و نهادینه شده است و رئیس جمهوری با افکارو رفتار پرتناقضی مثل ترامپ، خیلی زود می‌تواند، ماهیت فرهنگ اولیه آن را آشکار نماید. دوم کشور فرانسه که مهد هنر و ادبیات اروپا و صاحب انقلاب کبیر است، نشان داد که رئیس‌جمهورش در این تجاوز، دنباله‌رو، منفعل و باادعای غیرحقوقی است و با چیستی تفکر فرانسوی که بنا را برحقوق و آزادی می‌گذارد و مهد سیاست جهانی است، بیگانه است و با این دنباله روی سعی کرده است که مشکلات داخلی خود را بپوشاند و تحت تاثیر قرار دهد و سوم، دولت انگلیس است که یک بار دیگر به راه پر از خطای «تونی بلر» قدم گذاشته است و از آن تدبیر و سیاست مصطلح اسلاف، خبری نیست بلکه مثل «مکرون» توپ مشکلات داخلی را به میدانی دیگر انداخته است و چهارم دولت ترکیه است که سالیانی است گرفتار تناقض‌های سیاسی است و هنوز هم به درهای بسته می‌زند؛ یعنی هم در نشست «آستانه» حضور می‌یابد و هم از این تجاوز، اظهار خوشحالی می‌کند اما نمی‌تواند به اقناع ملتش بپردازد. وهمین جا باید گفت که تظاهرات عظیم احزاب مخالف اردوغان در استمرار وضع فوق‌العاده نمی‌تواند متاثر از این تناقض نباشد هرچند که این تایید از اضطرار و متاثر از چراغ سبز آمریکا در تجاوز بر «عفرین» باشد و عضویتی که در «ناتو» دارد اما به هرحال، متجاوزان به هم امتیاز و نان به قرض می‌دهند.
پنجم، موضع ضعیف و سراسر وابسته رژیم سعودی است که حتی با رشوه کلان و ملتمسانه به این سه کشور متجاوز هم تقویت نشد. در این زمینه سخنان «عبدالفتاح سیسی» رئیس جمهور مصر و شریک ائتلاف سعودی، در نشست سران عرب در عربستان، با تحلیل درست ادا شد به این که: «کشورهای عربی با بزرگترین بحران از بدو استقلال خود تاکنون، روبه‌رو شده‌اند. و امنیت عربی با چالش‌های بی‌سابقه‌ای دست و پنجه نرم می‌کند و با نابودی نهادهای حکومتی خود رو به رو هستند.» این اعترافات سیسی موید همان سخنان ترامپ است که گفت این کشورها، بی‌حمایت آمریکا البته از نوع نظامی و تسلیحاتی‌اش، بیش از دو هفته، دوام نخواهند آورد و بیفزایید توطئه ولیعهد امارات در فروپاشی رژیم عربستان، خروج سومالی از ائتلاف و حرکت عرضی قطر و… که همه و همه در راستای سخن «سیسی» و ترامپ است.
و ششم اگر چه این حمله متجاوزانه به رژیم صهیونیستی مجوز تازه جهت تجاوز و کشتار مستمر داد، اما به اعتراف همه رسانه‌های صهیونیستی از جمله «تایمز آر اسرائیل» و نیز صاحبنظران وابسته‌اش، مستولی ترس بر این رژیم است که نکند آمریکا علی‌رغم همه وعده‌ها با بیرون کشیدن نیروهایش از سوریه، او را بی‌کس و تنها در مقابل جبهه ورزیده و جنگ آزموده مقاومت رها کند و علی‌الخصوص این که استقرار سیستم‌های پیشرفته پدافندی موشک‌های اس ۳۰۰، آن برتری‌ هوایی بر آسمان سوریه هم تضعیف شود.
و هفتم، بی‌اعتبارتر شدن چند باره شورای امنیت سازمان ملل و دیگر نهادهای وابسته بین‌المللی است و مقید نبودن کشورهایی مثل آمریکا و انگلیس و فرانسه در برابر منشور این سازمان‌ها آن چنان که با توجیهات منافع شخصی می‌توانند به اعمال تجاوزکارانه متوسل شوند مثل کاری که در عراق و افغانستان کردند و هنوز هم در ایجاد این مصایب دخیل اند و راه چاره فقط بیداری و اتحاد ملت‌های دردمند در عرصه جهانی با هر مرام و مسلکی است.
و اما نکات مثبت این حمله، نخست تقویت موضع و مسند «اسد» است و حمایت مردم سوریه از او و ادغان صریح به این که در تلی از ویرانی و آتش و خون و در به دری و بی‌خان و مانی، دیگرترسی نیست که به سبب از دست رفتنش نگران باشند.
دوم، مخالفت جهانی با این تجاوز از جمله، تظاهرات مردم این سه کشور که به صراحت اعلام کردند هرگز حاضر نیستند، مالیاتشان در راه کشتن مردم و هزینه تجاوز، صرف شود.
سوم، تقویت بیش از پیش جبهه مقاومت و اتحاد مستحکم‌تر آنها که پذیرفته‌اند به این که جواب تجاوز غرب و هم‌پیمانانش جز مشت آهنین نیست.
چهارم، اعتراف و ترس صاحب‌نظران اروپایی است در شکافی که در سطح بین‌الملل این اتحادیه پدید آمد و عمل منفعلانه و بی‌منطق فرانسه و انگلیس در پیروی از تجاوز آمریکا که می‌تواند این انشقاق را تسریع کند.
پنجم، شجاعت گفتاری و رفتاری ملت قحطی‌زده و تنها رها شده، اما شکست ناپذیر «یمن» است که در برابر اتحاد شوم رژیم سعودی و رژیم غاصب صهیونیستی بعد از این تجاوز می‌گوید می‌خواهیم برد موشک‌هایمان را آن‌قدر بالا ببریم که به آن دولت غاصب برسد.