حل مشکل اقتصاد با اشتغال زایی و افزایش تولید

گرانی و تورم همچنان افسار گسیخته می تازاند، هنوز اثر چندانی از تثبیت قیمت ها و پیشگیری از گرانی و تورم ملموس نیست! مردم گرانی را پشت گرانی تجربه می کنند و گاهی دولتی ها نیز بر این گرانی با سخنان خود دامن می زنند؟

حل مشکل اقتصاد با اشتغال زایی و افزایش تولید

به گزارش پایگاه خبری ربیع، گرانی و تورم همچنان افسار گسیخته می تازاند، هنوز اثر چندانی از تثبیت قیمت ها و پیشگیری از گرانی و تورم ملموس نیست! مردم گرانی را پشت گرانی تجربه می کنند و گاهی دولتی ها نیز بر این گرانی با سخنان خود دامن می زنند؟ قیمت مرغ و تخم مرغ هر چه تعیین می شود بازار توجهی ندارد و مردم ناگزیر باید با قیمت های گران خردیداری کنند! به نظر می رسد دو قیمتی شدن کالاهایی که از یارانه نهاده استفاده می کنند زمینه ای برای رها سازی قیمت و تثیست آن است چنانچه در گذشته ها نیز بارها این موضوع تجربه شده است؟ مرغ با قیمت آزاد هر چه بخواهی هست اما با قیمت تعیین شده نیست؟ مرغ را بسته بندی می کنند تا کیلویی ۴۸ هزار تومان به فروش می رسد تقریبا تمامی هایپرها و فروشگاههای بزرگ و مرغ و ماهی فروشی‌ها نیز عرضه می کنند؟ اما با قیمت دولتی فقط ساعتی در روز وجود دارد؟! وزیری نوید می دهد تا مثلا دوهفته دیگر فلان کالا ارزان می شود و درست در زمان گفته شده بعکس گران می شود! در قضیه خودرو که دولتی است بدون توجه به مراجع قانونی راسا و رسما خودرو را گران می کنند که خدا را شکر به دستور رئیس جمهور محترم این گرانی متوقف می شود؟ این در حالی است که یکی از مهمترین مسائل امروز اقتصاد ایران که مطالبه اکثریت مردم جامعه به شمار می رود موضوع کاهش نرخ تورم است. تورم نه تن‌ها معیشت مردم، بلکه نظام تولید کشور را با آسیب‌های مختلفی رو به رو کرده است.

حمایت از تولید موضوع مهمی است، چرا که رشد و رونق تولید زمینه های رشد و توسعه اقتصاد را فراهم می کند. دولت سیزدهم با وعده کاهش نرخ تورم و حمایت از معیشت مردم روی کار آمد. حمایتی که دولت از طبقات مختلف جامعه می تواند به عمل بیاورد، می بایست مشخصه ویژه‌ای مثل حمایت پایدار و تضمین کننده رفاه خانوار را به دنبال داشته باشد. قطعا در شرایطی که تورم نرخ‌های بالایی پیدا کرده است، این سوال به ذهن خطور می کند که دولت با چه راهکاری می تواند از دهک های ضعیف درآمدی حمایت به عمل بیاورد؟ تردیدی نیست که در شرایط کنونی ایجاد اشتغال و افزایش تولید می تواند تضمین کننده معیشت خانوار و رفاه افراد جامعه باشد و امیدواری را به یک یک مردم به ویژه جوانان تحصیل کرده وجویندگان کار بازگرداند این است که دولت محترم باید تمامی هم و غم خود را بر روی مساله مهمی به نام ایجاد اشتغال و افزایش تولید بگذارد.

اشتغالزایی مساله مهمی در کنار حل موضوع تورم است. این موضوع نیز یکی از پررنگ ترین مطالبات مردم از دولت به شمار می رود. اگر دولت بتواند زیر ساخت های لازم برای ورود بخش خصوصی به اقتصاد کشور را فراهم کند. فضای اقتصاد کشور شفاف شود، قطعا آن زمان با کاهش نرخ تورم، وبه صرفه شدن تولید، تولید جان می گیرد و در مسیر رونق و جهش مورد نظر قرار می گیرد. بطور قطع افزایش تولید به مثابه کاهش نرخ تورم است. یعنی این دو رابطه معکوسی با هم دارند. از این جهت است که رهبر معظم انقلاب بارها وبارها بر اهمیت رشد و رونق تولید تاکید می کنند. تولید به معنای ایجاد ظرفیت های بیشتر برای اشتغالزایی در کشور. موضوعی که منجر به افزایش درآمد خانوار بخصوص طبقات ضعیفی می شود که جویای کار وشغل هستند اما زمینه های لازم برای اشتغال آنها در جامعه و اقتصاد فراهم نشده است. برای رسیدن به این هدف دولت باید در سیاست های اشتغالزایی تجدید نظر و خانه تکانی مفصلی داشته باشد. سیاست هایی که فضای کسب وکار را تنگ و مانع از حضور ظرفیت ها و استعدادهای نوین می شوند باید حذف شود. بهبود فضای کسب و کار و تسهیل فضای کسب و کار در کنار ارائه تسهیلات مورد نظر و حمایت های مادی ومعنوی از تولید کنندگانی که کالای با مزیتی تولید می کنند موضوعی است که علاوه بر رونق دادن تولید، منجر به کاهش تورم و افزایش اشتغال ورفاه آحاد مختلف جامعه می شود.

به هر حال دولت محترم برای تحقق شعارهای انتخاباتی خود و وعده های داده شده به مردم، چاره ای به غیر از این موضوع ندارد که هر آنچه هست و نیست را باید فدای رشد اقتصادی کشور کند. رشد اقتصادی کشور مساله مهمی است که هر گونه غفلتی از آن و عدم برنامه ریزی برای آن منجر به از دست رفتن مشاغلی می شود که علاوه بر جذب نیروی انسانی و درآمد زایی برای خانوارها، فرصت ها و استعدادهای خوبی را از رشد دادن تولید کشور می گیرد و یا منجر به مهاجرت و خروج از کشور می کند. اگر مسئولان به هر موضوعی به غیر از رشد اقتصادی فکر کند راه درستی را بر نگزیده است. چرا که حل مسائل مختلف در اقتصاد وابسته به رشد اقتصادی است. رشد اقتصادی اگر به عنوان محور برنامه‌های اقتصادی دولت در دستور کار یکایک ارگان‌ها ونهادها و وزارتخانه ها قرار بگیرد اشتغال و تولید و حتی ارتقاء ارزش پول ملی را تامین می کند. تمامی دولت به صورت یکپارچه و منسجم رشد اقتصادی را دنبال کنند و زیر ساخت های آن را بسازند قطعا این موضوع می تواند عواید بسیار خوبی از جمله رشد تولید، زمینه سازی برای اشتغالزایی در کشور و حل بسیاری از چالش های اقتصادی باشد که امروز به یک نگرانی و دغدغه بسیار بزرگی برای مردم ایران تبدیل شده است.